• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimiz

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, ‘’Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir’ ’dedi.
Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimiz

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, ‘’Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir’ ’dedi.

Aslantaş’ın açıklaması şöyle:

‘’Ülkemiz ekonomisine büyük ve önemli oranda katma değer oluşturan Gebze, coğrafi konumunun da sağladığı kolaylıkların yanı sıra önemli yolların kavşağında bulunmasının getirdiği avantajlar, kaynaklara ve hammaddeye hızlı ulaşım imkânı, bölgede yer alan antrepo ve limanlarla ürünlerin hedef pazarlara hava, kara ve denizyolu aracılığı ile nakledilmesindeki ayrıcalıklı koşullar ve birçok alandaki güçlü altyapısı dolayısıyla ulusal ve uluslararası ölçüde yakından bilinen ve tanınan bir bölgedir. Gebze tek başına yaklaşık 410 bin nüfusuyla 31 ilden, Darıca (225.602), Çayırova (150.792) Dilovası (53.416) dahil edildiğinde toplamda 836.829 nüfusu ile 4’ü büyükşehir olmak üzere 55 ilden daha büyüktür.

10 ADET OSB, BİR ÇOK ÖNEMLİ KURUM VE KURULUŞ VAR

10 adet organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitelerinde binlerce kişinin istihdam edildiği, “üretim merkezi” olma niteliğinin yanına ‘’araştırma ve geliştirmenin üssü’’ “teknolojinin vücut bulduğu” özelliklerini de ekleyen Gebze; teknoparklar, TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE, TSE, BİLİŞİM VADİSİ ve ilk yerli otomobilimiz Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’ un AR-GE merkezi gibi ülkemiz sanayicilerinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine rehberlik eden kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içinde yer almayı başaran Gebze Teknik Üniversitesi de yine bu bölgede yer aldığı herkes tarafından bilinmektedir.

65 İLİN TOPLAMINDAN FAZLA İHRACAT

Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma yolundaki hedeflerine ulaşmasına sağladığı katkıyla öne çıkan Gebze’de, biri ihtisas olmak üzere 4 adet vergi dairesi bulunmakta, bölgemiz vergi tahsilatında kişi başına ödenen vergilerde birinci sırada yer almaktadır. Şehrimizin ticari potansiyeli, iş hacmi, iş gücü olanakları açısından hayli dikkat çekici olmakla birlikte; 1 adet serbest bölge, 10 adet limana sahip olup, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktadır.

İl olma kriterleri bakımından da değerlendirdiğimizde bir önemli faktör de ilçemizin il merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta olması ve bu anlamda günlük iş ve işleyişlerde yavaşlamalar yaşanmasıdır.

GEBZE’Yİ HER ORTAMDA ANLATIYORUZ

Ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel yapısına sağladığı tüm destekler ve geniş etki alanı da düşünüldüğünde, bölgemizin büyükşehir statüsünde il olmayı hak eden en önemli bölge olduğu aşikardır. Gebze’nin bünyesinde barındırdığı her türlü dinamiğe yakinen şahitlik eden, bu potansiyeli her ortamda anlatmaya çalışan Odamız, sayın devlet büyüklerimizin takdirleri ile, il statüsü hatta büyükşehir il statüsünü bölgemize verecekleri kanaatini taşımaktadır.’’ 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim