• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.531 0.71
  • Dolar: 32.3714 0.16
  • Euro: 34.8891 0.70

Gebze’den Suriye’ye Dualarla Uğurlandı

Gebze Belediyeler Birliği’nin katkıları ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi iş birliğinde oluşturulan yardım TIR’ları 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle dualarla Suriye’ye uğurlandı.
Gebze’den Suriye’ye Dualarla Uğurlandı

Yardım TIR’ları Suriye’ye dualarla uğurlandı. Gebze Belediyeler Birliği ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı tarafından oluşturulan yardımların yer aldığı TIR’lar 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen törenle Suriye’ye uğurlandı. Uğurlama törenine; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Malkoç, Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Şükür Çakır, Türk Kızılay Darıca Şubesi Başkanı Kemal Solhan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

b00i5900_1600x1067.jpg

 

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR EDERİZ

 

Törende kısa bir konuşma yapan Gebze Belediyeler Birliği ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bugün burada İdlib’e, Suriye’ye yardım konvoyunu uğurlayacağız. Gebze Belediyeler Birliği olarak, toplanan yardımların ulaştırılması konusunda gerekli her türlü gayreti ortaya koyduk. Biz bunu bir vazife duygusu ile yapmaktayız. Bizim gönül coğrafyamızın sınırları yok, dolayısı ile biz nerede bir mazlum varsa biz orada olmaya ve onunla aynı duyguları paylaşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda katkı sunan, bağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

YETİM VE SAVAŞ MAĞDURLARINA

 

Başkan Büyükgöz’ün ardından bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bugün 10 tane TIR’ımızı İdlib’e, oradaki gönül coğrafyamıza, mazlum kardeşlerimize, oradaki yetimlere, savaş mağdurlarına gönderiyoruz. Maalesef dünya bu savaşa seyirci kalıyor. Biz tarih boyunca mazlum coğrafyaların ve İslam alemlerinin hamisi, önderi, abisi, büyüğü olmuşsak bundan sonra da bu görev bizim omuzlarımızda. Bu TIR’lara destek olan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

b00i5907_1600x1067.jpg

 

İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE

 

Son olarak, düzenlenen törende konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Maalesef içimizde, ‘Türkiye’deki fakir fukara bittimi, şimdi oralara kadar gidiyorsunuz’ diyenler var. Diyenler olacak, imkanı az olanlar az verir, çok olanlar çok verir. Pazartesi günü, Kızılay Darıca Şubesi Başkanı, Gebze Belediye Başkan Yardımcımız, vakıf- dernek yöneticilerimiz ile bu yardım TIR’larının İdlib’te dağıtımına bizzat ben de iştirak etmeye niyetlendim. Bu yardımların yerinde dağıtımına, yardımları yapan kardeşlerimizin bir temsilcisi kabilinde eşlik edeceğiz” dedi. Gebze İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın okuduğu dualar sonrası yardım TIR’ları Suriye’ye doğru yola çıktı. 

b00i5908_1600x1067-(1).jpgb00i5953_1600x1067.jpg

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim