• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 10220.96 1.64
  • Altın: 2432.017 0.67
  • Dolar: 32.2517 0.12
  • Euro: 34.844 0.14

Gebze’de öncelikli mesele trafik!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bu sabah basın toplantısı düzenledi.
Gebze’de öncelikli mesele trafik!

Değerlendirme toplantısında, Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükgöz, şunları söyledi: “Pandemi sürecinde Gebze Belediyesi olarak bir çok faaliyette bulunduk. Çok ileri boyutta bir şikayetle karşılaşmadık. Sosyal yardım konusunda sessiz sedasız şekilde vatandaşımıza ulaştık, dezenfektan temini sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalıştık. Gebze’de eş güdüm noktasında ahenkli bir dönem yaşandı. Ancak unutmayalım herşeyin bir sınırı var, belirli sayıdan sonra hastane sorun olabilir, lojistik sıkıntı olabilir. Biz maske, mesafe ve temizliği ihmal etmemeliyiz. Temizlikle alakalı mahallelerimizde, sonbahar temizliği adı altında ekiplerimiz bir mahalleye giriyor ve tepeden tırnağa o mahalleyi temizliyor. Bütün mahallelerimiz bu şekilde tamamlanacak. Tedbirleri alarak, yüzde 50 kapasite uygulaması ve dönüşümlü saat uygulamasıyla 41 dalda meslek kurslarımız devam etmekte. 
ÖNCELİKLİ MESELE TRAFİK
Gebze’de imar sorununu sonlandıracak, vatandaşın malına mülküne sahip çıkmasını sağlayacak bir alt yapıyı oluşturacağız. Önümüzde ki süreç içinde yakın köylerimizde yeni imar planlarına dayalı olarak 50 km yol açılımı Büyükşehir, 200 km yol açımını da biz sağlayacağız. Böylelikle Gebze trafiğini de rahatlatmış olacağız. TEM bağlantı yollarında çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. 1.Etap bittikten sonra da GOSB kavşağı ele alınacak. Gebze’nin bugün itibariyle bir numaralı sorun trafik. Yapılan çalışmalarında şu anda etkisi de var. Ulaşım master planını tamamladık ama hayata geçirmek için önümüzde engeller var. Bazı caddelerde tek yön uygulaması ya da yön değişikliğine gidilecek. Bir süre sonra bu çalışmalar eşle alınacak. Ulaşım hem Büyükşehir hem de bizim için öncelikli durumda. 
ADLİYE 10 KASIM’DA İHALEYE ÇIKACAK
Gebze’nin uzun yıllardır konuşulan Hal sorunu vardı. Bu konuda nihai karar verildi, imar planı onaylandı, Hal merkezi yeni yerine taşınacak. Eski Devlet Hastanesi sağlık merkezi olarak kullanılması için hukuki sorunları aştık, eski Adliye binasını da 10 Kasım’da ihaleye çıkacak ve değerlendirilecek. Eskihisar kalesinin çevre düzenleme projesi de hayata geçecek. Eskihisar’ın kullanımında temel sorun otopark sıkıntısı. Gelen insanlar giriş ve çıkışlarında sorun yaşadıkları için gelmek istemiyor. Eskihisar çevre düzenlemesi ile bu sorunu çözeceğiz. Eskihisarı böylelikle kullanımını artırmış olacağız. Değişik mahallelerde 17 tane park çalışması sürüyor. 
ÇEVRE ÖDÜLÜ VE MİLLET BAHÇESİ
Geçtiğimiz hafta Ankara’da ödül aldık. Sıfır atık konusunda çalışmalar devam edecek ve gübre dönüşümü konusunda kapasiteyi artıracağız. Meyve sebze artıklarını kompost hale getirip değerlendireceğiz. Bunarlı vatandaşımızın kullanımına sunacağız. Millet Bahçesi Askeri Kışla’da proje çalışmaları son aşamada. Hafta sonu vatandaşımıza açık olsun ve farkındalık oluşması için sabah 10.00’a kadar burası açık olacak, vatandaşımızı yürüyüşlere davet ediyoruz. Tüm hukuki süreç bitmeden ben konuşmak istenmiyorum. Proje çizmek kolay, önemli olan hukuki sorunları aşmak. Şu anda plan çalışmaları devam ediyor, aynı şekilde Hünkar Çayırı’nda da proje tamamlandı, yakın zamanda bunları Gebze’ye kazandıracağız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim