• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 -0.03
  • Dolar: 32.4246 -0.15
  • Euro: 34.6533 0.03

Gebze’de mağdur olan öğrencilerin sayısı artıyor

Gebze’de mağdur olan öğrencilerin sayısı artıyor
Gebze’de mağdur olan öğrencilerin sayısı artıyor

Gebze KYK’da kalan öğrenciler eşyalarını almak için yurtlarına döndüğünde, karantinada kalan korona virüs hastalarından bazılarının eşyalarına zarar verdiğini iddia ederek, bazı eşyalarının da çalındığını dile getirmişti. Her geçen gün eşyalarının kaybolduğunu ve eşyalarına zarar verildiğini söyleyenlerin sayısı artıyor. 
 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde hastanelerde yatan hasta sayısını azaltmak amacı ile korona virüs hastaları hastanelerde karantina altına alınmıştı. Gebze Bölgesi’nde ise Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi Hastanesi ilan edilirken,  Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) korona virüs hastaları karantinaya alındı. Apar topar yurtlarından evlerine gönderilen öğrenciler, eşyalarını kilitlediler. Ancak karantinada kalan bazı korona virüs hastaları öğrencilerin kilitlerini kırarak eşyalarını kullandı hatta bazı öğrencilerin eşyalarını çaldı. Gebze KYK Erkek Yurdu’nda kalan Emre ve Kız Yurdu’nda kalan Buse Erkan’ın eşyalarının kaybolması ve eşyalarına zarar verilmesi haberimizin ardından bir skandal daha yaşandı. 
 

EŞYALARIMIZIN GÜVENLİĞİNDEN ŞÜPHELİYDİK
 

Haberimiz üzerine yaşadıklarını kaleme alan, Gebze KYK’da kalan Öznur Kul da eşyalarına zarar verildiğini ve bazı eşyalarının kaybolduğunu dile getirdi. Genç Öznur yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi; “Buse gibi Gebze KYK’da kalmaktaydım. Mart'ta virüs nedeniyle hepimiz evlerimize gittik. Açıkta hiçbir eşya bırakmadım ve iki dolabımı da kilitledim. 6 ay boyunca yurt hastane ek binası olarak kullanıldı. Bu süreçte eşyalarımızın güvenliğinden şüpheliydik. Çoğumuzun değerli eşyaları da yurtta kaldı. Dolabımın birinin kilidi kırılmıştı. Diğer dolabımın ise kilidi açılmış içine bana ait olmayan bir terlik koyulmuş. Deterjanlar, makyaj malzemeleri,  kişisel bakım ürünleri, 750 ml termos, pelüş, (kermit) saç kurutma makinesi gibi bana ait olan eşyalarım dolabımda yoktu. 
 

KORONALI HASTALAR EŞYALARIMIZI KULLANMIŞLAR
 

Covid’li hastalar odalarımızda kalırken rahatlıkla kilitlerimizi açıp eşyalarımızı alıp geri kilitlemişler. Bize ait olan tabakları, bardakları kullanıp kirli bir şekilde bırakmışlar. Odalarda kalan hastaların adı kapılarda yazıyor ve bu kayıtların Kocaeli İl Sağlık'ta bulunuyor. Benim gibi birçok arkadaşım bu konuda mağdur. Dünya böyle bir virüsle mücadele ederken bir öğrencinin zar zor aldığı eşyalarını almak nasıl bir durumdur. Gerçekten bu durumu anlayamıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini ve gönderilen dilekçelere dönüş bekliyoruz.” Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden konu ile alakalı açıklama bekleyen mağduriyetlerinin maddi manevi giderilmesini isteyen öğrenciler ilgili kurumlara yüzlerce dilekçe gönderdi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim