• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 0.00
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Gebze’de ilk iftar Mollafenari’de

Gebze’de gelenekselleşen mahalle iftarlarının ilki Mollafenari Mahallesi’nde kuruldu. Gebze protokolü iftarını mahalle sakinleriyle aynı sofrada açtı.
Gebze’de ilk iftar Mollafenari’de

fototikla-122.png

İftarda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “On bir ayın sultanı Ramazan’da vatandaşlarımızın birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olan mahalle iftar sofralarımız, unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırıyor” dedi.

PROTOKOL KATILIMI

Gebze’de gelenekselleşen mahalle iftarları Mollafenari Mahallesi’nde verilen iftar yemeğiyle başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen mahalle iftarına AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarı Davut Kabaca, çok sayıda mahalle sakini katıldı.

7’DEN 70’E MAHALLELİ

Mollafenari Futbol sahasında kurulan iftar sofralarında bir araya gelen mahalle sakinleri oruçlarını; gezici TIR’da düzenlenen tasavvuf müziği konserinde seslendirilen ilahiler eşliğinde açtı. İftar sonrası kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ramazan’ın tüm güzelliklerinin Gebze’de de paylaşıldığını söyledi. Başkan Köşker,  “Yediden yetmişe her yaştan hemşehrimizi aynı sofrada buluşturan mahalle iftar sofralarımız birliktelik kültürümüzün gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Birbirini tanımayan komşuları bir araya getiriyor.

KARDEŞLİK VE PAYLAŞMA

İnsanları birbirine kaynaştırıyor. Sevgi, dostluk, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize bereketli bir Ramazan diliyorum” dedi. Daha sonra söz alan Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set ise,  “Zengin fakir ayırımı yapmadan Gebze halkını bir araya getirerek kaynaştırdığı ve mahalle iftar sofralarını geleneksel hale getirdiği için Başkan Köşker ve ekibini kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar” şeklinde konuştu.

HOŞGÖRÜ AYI RAMAZAN

Mahalle sakinlerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ise, sevginin, hoşgörünün ve paylaşmanın ayı olan Ramazan ayının Gebze’de tüm güzellikleriyle birlikte yaşandığına dikkat çekti. Milletvekili Okur konuşmasında ayrıca, bereketin simgesi olan Ramazan sofralarının mahallelerde kurulmasını sağlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i ve bu çalışmalarda emeği bulunan belediye personelini kutladı.

 ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Tasavvuf müziği eşliğinde açılan iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla tanışan Başkan Köşker, hizmetlere ilişkin soruları cevapladı. Mollafenari’deki iftar programında açılan Ramazan TIR’ında sahnelenen çocuk tiyatrosunu izleyen çocuklar, Hacivat ve Karagöz’ün güldüren ve düşündüren fıkra ve nükteleriyle farklı bir Ramazan gecesi yaşadı. Çocukların mutluluğuna ortak olan Başkan Köşker de, çocuklara Osmanlı macunu ve pamuk şekeri ikramında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim