• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2420.766 -0.24
  • Dolar: 32.4438 0.01
  • Euro: 34.797 0.12

Gebze'de depreme karşı önlem alınmalı

Gebze'de depreme karşı önlem alınmalı.
Gebze'de depreme karşı önlem alınmalı

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Deprem ve Kirazpınar mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirdi. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamasında, ‘Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah c.c den rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak depremin ilk anından itibaren sorun üreten değil sorun çözen bir anlayışla bölge halkımıza çeşitli yardımları Selamet Derneği vasıtasıyla ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Yaralarımızın sarılmaya çalışıldığı bugün de daha büyük afetler yaşamamak için ve özelinde Gebze’miz için daha önce sık sık gündeme getirdiğimiz deprem konusunda yöneticilerimizden isteklerimiz var ve bunu dile getiriyoruz ki yarın daha büyük felaketler yaşanmadan tedbirimizi alalım. Deprem bölgesi olan Gebze’mizde daha önce de belirttiğimiz gibi en az beş deprem toplanma bölgesi oluşturulmalıdır ve bu toplanma merkezlerinde acil durum ihtiyaçlarına binaen her şey hazır bekletilmelidir.

TOPLANMA MERKEZLERİ DÜZENLENMELİ
Bu merkezler; Gaziler Dağı mesire alanı, Beylikdağı mesire alanı, Askeri Kışla, Kirazpınar Bölgesi ve Tatlıkuyu Bölgesinde toplanma bölgesi merkezi çok acil bir şekilde kurulması lazım. Gebze Belediyesi Sosyal Tesisleri her mahallemizde binalardan uzak park alanlarının içine açılmalı deprem ve afet gibi durumlarda vatandaşlarımıza sıcak yemek imkânı sunmaya hazır alanlar olarak düzenlenmelidir. Özellikle, dört toplanma bölgesinde barınma ve yemek ihtiyacını karşılayacak özel alanlar inşa edilmelidir. Askeri Kışlamıza deprem toplanma bölgesi ile söz verilen Millet Bahçesi en az on bin kişiye yemek verecek ve barınma ihtiyacı karşılayacak şekilde tekraren düzenlenmelidir.

KİRAZPINAR TEDİRGİN

TOKİ ve Emlak Konutun proje alanı ilan ettiği ve uyguladığı yer olan Kirazpınar Mahallesinde ‘’taş ocakları’’ dinamit patlatmaları büyük korku ve paniğe neden oluyor. Bloklarda ve dairelerde sürekli olan patlamalar sonrası çatlaklar oluştuğu haberini alıyoruz. Kirazpınar sakinlerimizin Kahramanmaraş depremiyle birlikte korku ve endişeleri artmıştır. Taş ocaklarının özellikle Gebze Emlak Konut 1.Etap bölgesinde bulunan bölge sakinlerimizi çok etkilediğini Cimer’e şikâyet dilekçesi olarak yazdıklarını beyan ettiler. Biz yetkililere buradan diyoruz ki; ‘taş ocakları’ bir an önce kapatılsın. Şehrin içinde, konutların yanı başında taş ocağı olmaz. Gelsinler dairelerimizi görsünler sıkıntımızı mutlaka anlayacaklar diyorlar. Bizde buradan Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanlığı olarak Kocaeli Valiliğimize, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi yetkili birimlerine sesleniyoruz; Taş Ocaklarını ve artık şehrin içinde kalmış hafriyat döküm sahalarının bir an önce faaliyetlerine son verilmelidir.’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim