• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Gebze’de 9 ayda 20 bin 649 kişi iş buldu

İŞKUR Gebze Şube Müdürü Nurullah Karataş, Türkiye sanayisinin kalbi olan Gebze’de geçtiğimiz 9 aylık süreçte hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Gebze’de 9 ayda 20 bin 649 kişi iş buldu

Sanayinin başkenti olan ilçemizde İŞKUR şube müdürlüğü görevini yürüten Nurullah Karataş, 9 aylık faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Karataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında başlatılan istihdam seferberliği çerçevesinde 2019 yılı ilk çeyreğinde toplamda 20 bin 649 iş arayanın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini beyan etti. Karataş ayrıca, aktif işgücü hizmetleri çerçevesinde, kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla en az 2 çalışanı olan özel sektör işyerleri ile düzenlenen programlardan katılımcının günlük harçlık ve sigorta primlerini İŞKUR’un karşıladığı İşbaşı Eğitim Programı uygulamasında muhtelif işyerleri ile 3 bin 951 katılımcının dahil edilmiş olduğu yüzde 50 istihdam garantili programların açıldığı ayrıca, 72 kişiye yönelik istihdam garantili meslek kursu açtıklarını belirtti.

“ÇEŞİTLİ KURUMLARA PERSONEL DESTEĞİ”
Yapılan eğitim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Karataş, halk eğitim müdürlükleri ve KO-MEK ile iş birliği yapılarak mesleki Eğitim Kurslarını açmaya devam ettiklerini, ayrıca Gebze Ticaret Odası ile yapılan protokoller çerçevesinde girişimcilik kursularının yılsonuna kadar devam edeceğini söyledi. 9 aylık süreçte toplum yararına program kapsamında kaymakamlıklara, belediyelere,  ilçe milli eğitim müdürlüklerine, müftülüklere, tohum sertifikasyon test müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi’ne çalıştırılmak üzere personel verildiğini sözlerine ekledi.

“107 MİLYON TL İŞSİZLİK MAAŞI”
Karataş işsizlik ödeneği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yılın 9 ayında işsizlik ödeneği için başvuran 24 bin 199 kişiden hak sahibi olduğu belirlenen 9 bin 564 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmış ve bunlara 9 ay içerisinde de önceki yıldan devam edenlerle beraber toplam 107 milyon 804 bin TL işsizlik maaşı ödenmiş, bunun yanı sıra, kapanan işyerlerinden ücretlerini alamayan 996 kişiye Ücret Garanti Fonundan (ÜGF) 4 milyon 671 bin 900 TL ve doğum sonrası yarı zamanlı çalışma çerçevesinde 301 anneye 300 bin 148 TL tutarında maddi destek sağlanmıştır” dedi.

“63 BİN 371 KİŞİ İŞ ARIYOR”
İŞKUR Gebze Şube Müdürü Karataş, Gebze, Çayırova, Darıca ilçelerinden oluşan sorumluluk bölgesinin, büyük bir sanayi havzası oluşturmasından dolayı işgücü piyasasının büyüklüğü ve işlem hacmi bakımından ülkenin en büyük illeri arasında yer aldığını ve hizmet merkezinde 9 ay sonu itibari ile kayıtlı iş arayan kişi sayısının 63 bin 371 olduğunu bunlardan 25 bin 462‘sinin işsiz olarak iş aradığını, iş arayanların önemli bir kısmının ise halihazırda başka bir işyerinde çalıştığını ‘daha iyi şartlarda iş’ arama amacıyla kuruma kayıt yaptırdıklarını veya kayıtlarını aktif tuttuklarını belirtti.

“ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETİYORUZ”
Bununla birlikte Karataş, bölgemiz işgücü piyasasının ülkemizin diğer bölgelerinden en belirgin farkı; yeni iş imkanlarının sürekli artış göstermesi ve iş arayanların sürekli iş değiştirmelerinden kaynaklı aşırı hareketli olduğunu beyan etti. Nurullah Karataş açıklamasının sonunda ise, “İş imkânlarından dolayı ülkemizin diğer bölgelerinden devamlı göç almaktadır. Hızlı göçe rağmen, Hizmet Merkezimiz özellikle mesleki belgeye sahip olmayan işsizlerin meslek sahibi olması, mesleki belgeye sahip olanlara da aracılık ederek işsizliğin azaltılması çabaları çerçevesinde, istihdamın geliştirilmesine katkı verebilecek kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yolları arayarak işsizliğe çözüm yolları üretiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim