• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Gebze Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gebze Ticaret Odası Ekim ayı meclis toplantısı Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Gebze Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Valimiz Seddar Yavuz’un yanısıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve yönetim kurulu üyelerinin katılımları ile gerçekleştirilen Meclis Toplantısında gündem maddeleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlaması ve istatistiki bilgileri paylaşması ile devam etti. 

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Yavuz: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyorum, mekanları cennet olsun, Allah rahmetiyle muamele eylesin.” dedi.
 
07-002.jpeg
Diriliş ve Kıyama Kalkacağız
100’ncü Yılına giren Cumhuriyetimizin zorlu süreci hakkında düşüncelerini paylaşan Vali Yavuz şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 yıldır kuruluyor. Ben birinci yüzyılı kuruluş Yüzyıl olarak değerlendiriyorum, ikinci yüzyılı diriliş ve kıyam yüzyılı olarak yorumluyorum. Artık ikinci yüzyılda biz diriliş ve kıyama kalkacağız, yeni baştan dünyada geçmişte oynadığı rolü oynayabilecek rolü üstlenmeye hazırlanıyoruz. Bu rol bugünkü teknolojiyi, bugünkü bilimi iyi anlamaktan geçiyor. Dijital çağı yakalama şansımız var. Nitekim elektronik harp ve yazılım konusunda Türkiye’nin artık dünyadaki küresel güçlerle yarışabilecek bir kapasitede olduğunu çok rahatlıkla bilen birisi olarak söyleyebilirim. Bizim bu alana çok yatırım yapmamız lazım. Özellikle akıllı teknolojilere, yazılımlara ve dijital dönüşme daha fazla önem vererek bilimsel teknolojik altyapıyı daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. İşte Millî Teknoloji Hamlesi olarak ortaya konulan vizyon tam da budur.”
08-001.jpeg
 
Başkalarının Ürettiği Teknolojiyi Kullanan Bir Devlet Tam Bağımsızlıktan Bahsedemez

Cumhuriyeti koruyabilmemiz, bağımsızlığımızı sürdürebilmemiz, bilimsel ve teknolojik bağımsızlıktan geçiyor diyen Vali Yavuz bu doğrultudaki görüşlerini şu cümlelerle ifade etti: “Bilimsel ve teknolojik bağımsızlığı olmayan, başkalarının ürettiği teknolojiyi kullanan bir devletin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir. Bu anlamda dünyada tam bağımsız hiçbir ülkede yoktur. Bağlılıktan şikâyetimiz yok iş birliği ve koordinasyonu artırmak istiyoruz ama kimseye bağımlı olmak istemiyoruz. Kariyer sohbetlerine gittiğimde gençlerimize hep söylüyorum: eşinize, çocuğunuza herhangi bir şeye bağımlı olmayın. Bağımlı olmak onu kaybettiğiniz de yaşayamama anlamına gelir, kendinizden vazgeçersiniz. O yüzden devletler açısından da; devlet değerlerimize, dostlarımıza, tarihimize bağlı olacağız ama her şeyimizle herhangi bir ülkeye bağımlı olmayacağız.”
 
Keşke Türkiye’nin Kocaeli Gibi 25-30 Tane İli Olsa

Kocaeli müthiş bir başarı hikayesi ortaya koyuyor diyen Vali Yavuz, 100. Yılına giren Cumhuriyetimize Kocaeli’nin sağladığı katkılar hakkında şunları söyledi: “Kocaeli geçen yıl 108 milyar Dolar dış ticaret hacmi, 14 organize sanayi bölgesi ile endüstri bölgeleri, ARGE merkezleri, TÜBİTAK ve BİLGEM gibi birtakım kurumlarıyla yıldız gibi parlıyor. Keşke Türkiye’nin Kocaeli gibi 25-30 tane ili olsa. Ben Kocaeli’yi sanayi şehri olarak tanımlamıyor ve sanayi şehri tanımlamasını reddediyorum. Çünkü sanayi dediğimiz zaman size fark yaratacak bir şey ortaya koymaz. Türkiye’de sanayi şehri çoktur. Ama bilim sanayi ve teknoloji şehri çok azdır. Bilişim inovasyon ve dijitalleşmenin başkenti çok az kent vardır. Markamızı güçlendirme peşinde gitmeli, daha güçlü bir şehir nasıl inşa edilir bunu düşünmeliyiz. Yüksek teknoloji üreten, çevreye duyarlı, Türkiye yüzyılı vizyonuna katkı sağlayan, Türkiye’nin tam bağımsızlık yolculuğunda daha iyi bir noktaya getiren yöntemler planlamak ve örgütlemek zorundayız.”
 
Türkiye’ye Hizmet Edebilecek Şartlarda Bir Sistem Kurmak İstiyoruz

Afet çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, sanayi alanlarında alınan önlemlere ilişkin şunları kaydetti: “Marmara depremi ile Gebze Darıca hattının ne kadar etkilenebileceği bizim en önemli gündem maddelerimizden bir tanesidir. O yüzden bunu da aktif olarak çalışıyoruz. Meydana gelebilecek 6 ve üzeri depremde sizin binanız buna ne kadar elverişli? Yine bölgemiz açısından en önemli konulardan bir tanesi de Endüstriyel kazalar. Kimya sanayinin %27’sinin bulunduğu bir ilde endüstriyel kazalara ilişkin bizim daha ciddi ve spesifik tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda üniversitelerimiz ile beraber yoğun bir çalışma takvimi içerisindeyiz.”

Afet durumlarında belediyelere ait itfaiyelerle birlikte OSB içerisindeki itfaiyeleri de donanımlı bir şekilde hazır hale getirmek, diğer taraftan da teknik uzmanlık alabileceğimiz üniversite bünyesinde ihtisaslaşmış ve Türkiye’ye hizmet edebilecek şartları da ihtiva edecek bir sistem kurmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bizi en çok rahatlatacak konulardan bir tanesi bu çalışma olacak. Buna yoğun bir şekilde çalışacağız. 
 
200 Bine Yakın Bayrak Dağıtıldı
 
Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının şanına yakışır bir şekilde olması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz diyen Vali Yavuz, Yüzyıl kutlamalarına ilişkin hazırlanan etkinlik ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi:  “Tüm şehrimizi kapsayacak kutlama çalışmalarını hep birlikte yürütüyoruz. 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin şanına yakışır birçok program, etkinlik ve çok büyük bir 100. Yıl yürüyüşü, fener alayı yapacağız. Tüm Kocaelili kardeşlerimi kutlama programlarımıza ve 100. Yıl yürüyüşümüze davet ediyor, katılımlarını bekliyoruz. 100. Yılı kutlamalarımızı biraz önce bahsettiğim Türkiye’yi küresel aktör haline getirecek bir vizyonla kutlamak gerektiğini hepimiz biliyoruz. Küresel bir aktör Türkiye vizyonuyla projelerimizi, kutlamalarımızı, çalışmalarımızı buna göre dizayn etmemizde fayda var. “Her eve bir bayrak- her iş yerine bir bayrak” kampanyası ile 200 bine yakın bayrak dağıtıldı. Bugün de ben gezdiğim tüm sokaklarda bayrak dağıttım. Körfez’de de yarın bayrak dağıtacağım. Daha sonra İzmit’teyim. Belediyelerimiz ve STK’larımız da ay yıldızlı al bayrağımızı dağıtmaya devam ediyor. Bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımız her evde her yerde dalgalanmalı çünkü bayramları en çok sembolize eden şey de şüphesiz ay yıldızlı al bayrağımızdır. Etkinliklere hepinizi bekliyoruz.”

Sanayici kardeşlerimiz ve tüm girişimcilerimizle gurur duyuyorum diyen Vali Yavuz: “Bu başarı sizin başarınızdır. Bu başarı Kocaeli’nin başarısıdır. Türkiye’nin ikinci yüzyılında, diriliş ve kıyam yüzyılında daha fazla üreten, daha fazla paylaşan ve daha fazla katma değer üreten, ürettiği katma değeri de ülkesi için kullanan, evrensel düşünen ama yereli unutmayan, evrensel ile yereli birleştiren kendi öz değerleri üzerinde yükselen bir millet arzu ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli başkanıma ve siz değerli iş insanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diyerek bol ve bereketli kazançlar temenni etti. 

Toplantı; günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
09-001.jpeg
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim