• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10531.48 2.05
  • Altın: 2472.776 0.25
  • Dolar: 32.2824 0.09
  • Euro: 35.0451 -0.37

Gebze İMH: Duracak zamanımız yok

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi, Gebze Sivil Toplum Merkezi toplantı salonunda yıllık değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda hareketin bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.
Gebze İMH: Duracak zamanımız yok

Sunumunu Sabit Yazıcı’nın yaptığı program Ramazan Karakaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze İMH başkanı Ali Erol, İki yıl önce faaliyetlerine başlayan Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Gebze’de küçümsenmeyecek çalışmalara imza attığını belirtti.

GEBZE’DE OLUMLU BİR İNTİBA BIRAKTIK

Gerçekleştirdikleri sosyal, kültürel, eğitsel ve ilmi faaliyetlerle Gebze’de olumlu bir intiba bıraktıklarını ifade eden Ali Erol, “Bizler Allah için bir araya gelen, Allah için seven, gönüllülük esasıyla Allah için çalışan bir hareketiz. Bizi bir araya getiren bağ iman bağıdır, İslam kardeşliğidir. Gebze’de halkın her kesiminden insanlar çalışmalarımıza teveccüh gösteriyor. Ancak bizler populist bir hareket değiliz. Bizim için içerik, içtenlik, kardeşlik, fedakarlık ve iç bütünlük önce gelir. Bizim duracak zamanımız yok. İslam’ın doğru bir şekilde anlaşılması için eğitsel ve kültürel faaliyetlerimize, davet ve tebliğ çalışmalarına bıkmadan devam edeceğiz. Rehavete kapılmayacağız. Sabır ve heyecanımızı canlı tutacağız” dedi.

SINIRLAR YENİDEN ÇİZİLMEK İSTENİYOR

Yurtta ve dünyada sıcak bir gündemin içerisinde olduklarını kaydeden Ali Erol konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimizin şahit olduğu üzere Dünya’da ve Türkiye’de oldukça ciddi değişimler oluyor. Sınırlar adeta yeniden çizilmek isteniyor. Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak kuruluşumuzdan bu yana Gebze özelinde bu değişimlere dikkat çekmeye ve bu meyanda farkındalık oluşturmaya gayret ettik. Bildiğiniz gibi İslam dünyasının bir çok yeri sıcak savaş durumuyla karşı karşıya. Sıcak savaşın olmadığı bizim gibi ülkelerde ise modern ve kapitalist değerlerin ağır işgali neticesinde oluşan rehavet ve konformizm söz konusu. Böylesi bir vasatta mümin kimliğimize halel getirmeden mücadele etmek için evvela gönüllülük, aşk, fedakarlık ve sabır gerekmektedir.

NİTELİĞE ÖNCELİK VERMELİYİZ

Bizim gibi kuruluşların çalışmalarını verimli kılmasının yolu klasik STK mantığı içerisinde kalarak değil, mümin sorumluluğa sahip şahsiyetler olarak  çabalamaktan ve iyiliği emredip kötülükten sakındırma sorumluluğuyla hareket etmekten geçmektedir. Biz alelade bir araya gelmiş insanlar değiliz. Allahın rızasına muvafık bir hayatın pratiğe geçirilebilmesi için mücahede etmeyi  şiar edinen insanlarız. Bizim için nitelik, çağımız insanının ruhuna inen bir dil ve içerik önce gelir. Bu yüzden önümüzdeki dönemde ilmi ve entelektüel çalışmalara öncelik vereceğiz. Unutmamak gerekir ki insanın olduğu her yerde sorunlar olabilir. Önemli olan sorunları mümin duyarlılığı ve İslam kardeşliği dairesi içerisinde kalarak çözmektir. Yeri geldiğinde birbirimizi eleştirmesini de bilmeliyiz. Eleştiri  yapıcı olması halinde bir topluluğu dinamik tutan en büyük unsurlardan biridir”

GEBZE İMH’NİN GELECEK PERSPEKTİFİ MASAYA YATIRILDI

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erol’un konuşmasının ardından Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketinin teşkilat, eğitim, gençlik, ev grup okumaları, sosyal ve kültürel işler, dış ilişkiler ve tanıtım ile maliye komisyonları sırasıyla sunumlarını yaparak genel kurul üyelerini bilgilendirdiler. Programın ikinci aşamasında ise Gebze İMH’nin dünü, bugünü ve geleceği ile Gebze kamuoyundaki algısı değerlendirilerek yerel ve küresel gündemle ilgili Gebze İMH’nin gelecek perspektifleri masaya yatırıldı. Oldukça verimli bir ortamda geçen program dilek ve temenniler ile sona erdi.

sinirlar_yeniden_cizilmek_isteniyor_kentgebze.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim