• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Gebze İMH Akse Sapağı Şubesi Açıldı

Gebze İnsan ve Medeniyet Hareketi, Gebze’deki ilk temsilcilik binasını Akse Sapağı’ndaki Hacı Salih Camii karşısındaki yerinde törenle hizmete açtı
Gebze İMH Akse Sapağı Şubesi Açıldı

fototikla-112.png

Geniş bir davetli topluluğun katıldığı açılışa Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve ilçe yöneticileri, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Sedat Kotan hocanın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılışında bir selamlama konuşması yapan Gebze İMH Akse Sapağı Temsilcisi Şerif Ayaz, açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür ederek, “Rabbimiz bizleri bu mekanın açılışında bir arada topladığı gibi Cennetinde de buluştursun” dedi.

TAKVA EKSENLİ ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİ

Törende söz alan Gebze İMH Başkanı Ali Erol, Gebze’de iki yıl önce faaliyete geçen hareketin bugün ilk temsilcilik binasını hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “ Bizler geçmişi 12 Eylül öncesine dayanan 40 yıllık bir hareketin bugünkü izdüşümüyüz. İstanbul merkezli hareketimiz 40 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. Türkiye’nin farklı illerinde hızla teşkilatlanmakta ve şubeler açmaktadır. Bizim de hedefimizde önümüzdeki beş yılda Gebze’nin önemli mahallelerinde temsilcilikler açmak vardır. Bu hareketin temel çıkış noktası toplumumuzu takva ekseninde değiştirmek, insanımızı ve toplumumuzu geçmişiyle, kültürüyle, inancıyla, tarihi değerleriyle barıştırmak ve tekrar özüne döndürmektir” diye konuştu.

TARİHİ BİR DÖNEMEÇTEYİZ

Bölgede sınırların yeniden çizildiği, emperyalistlerin yeni planlar icra ettikleri tarihi bir dönemeçte olduklarını ifade eden Ali Erol,  “Tarihi bir dönüşümün yaşandığı bir zamanda maalesef toplumumuzun durumu iç açıcı değil. Gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız zamanlarını kafelerde, kahvehanelerde boşa harcayarak geçirmektedir. Çocuklarımız sokağın insafına terk edilmektedir. İşte bu mekanlar bizim özümüze dönmemize vesile olacak, bize ait değerlerin yaşatılacağı merkezler olacaktır. Rabbimiz bizleri utandırmasın. Bugün bu amaçla hizmete açtığımız Akse Sapağı temsilciliğimizin açılışa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

KÖŞKER: KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE ÖNCELİK VERİLMELİ

Açılış töreninde konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu tür mekanların “Halka hizmet Hakka hizmettir” prensibiyle çalışan mekanlar olduğunu belirterek, “Bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Ömür çok kısadır. Bize verilen ömür nimetini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir” dedi. Konuşmasında kız çocuklarının eğitimi üzerinde özellikle duran Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Kız çocuklarımızın, genç kızlarımızın eğitimine hepimiz ayrı bir önem vermeliyiz. Gelecek nesilleri anneler yetiştiriyor. Dolayısıyla önce onlara sahip çıkacağız. Anneleri geliştirmemiz gerekiyor. Anneler kültürlü olursa gelecek nesiller de kültürlü olur. İnşallah bu mekanlar da bu amaca hizmet eder. İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin Akse Sapağı Temsilciliği Gebze’mize, Kocaeli’mize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Hasan Uyar hocanın duasının ardından açılış kurdelesini kesen protokol ve davetliler, temsilcilik binasına geçerek birlikte çay içip sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim