• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 5°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10055.98 -1.59
  • Altın: 2420.658 0.19
  • Dolar: 32.2925 0.25
  • Euro: 34.7642 0.34

Gebze Belediyesi meclis toplantısı gerçekleşti

Gebze Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşti. Büyükgöz son günlerde gündeme gelen çöp ihalesi konusunda vicdanının rahat olduğunu söyledi.
Gebze Belediyesi meclis toplantısı gerçekleşti

Gebze Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Av. Saide Aslan Çalışkan, belediyenin çöp ihalesini ve Gebze’de internet altyapısının olmadığı yerleri gündeme getirdi.

ÇÖP İHALESİ VE İNTERNET GÜNDEME GELDİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışkan, ‘’Çöp ihalesi konusunda çalışma yapmak için belediyeye evrak talebinde bulunduk ancak bize evrak gelmedi. İhale bedelinin gerçek durumunu tespit etmek için çalışma yapmak istiyoruz ancak teklifimiz şudur ki beraber çalışalım. Belediyenin üzerinden bu yükü birlikte atalım. Bu ihaleyi oturalım birlikte inceleyelim ve akıbetini sonuca erdirelim.’’ dedi. İnternet konusunda ise, meclis gündemi öncesinde önergeyle Gebze’de internet altyapısının olmadığı yerleri ve teknolojik cihazlara erişim noktasında sıkıntı çeken öğrencilerin EBA üzerinden uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi ve muhtarlarla yaptıkları ziyaretlerde bu konunun gündeme geldiğini aktardı.

“SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Başkan Büyükgöz Arslan’ın çöp ihalesi açıklamalarına karşılık; “Konuyu beraber oturur konuşuruz. Medyadaki ileri sürülen şekli ile konuyu değerlendirmek acziyet durumudur. Bizim teknik şartnamede öngörülen araç sayısı 43. Birçoğumuz farkındasınız ki kentin birçok yerinde konteynerler yerin altına alınıyor. Sıfır atık konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu zamana kadar bu konuda teşvikler aldık. Kompost gübre konusunda o cihazlar bize çalışmalarımız sonucunda hibe edildi.

 “SAHADA 48 ARAÇ FİİLEN ÇALIŞIYOR”

Böyle bir yaklaşımdayken, Gebze halkının temizlik konusundaki standartını yükseltmek için çalışıyoruz. Bütün araçları alsaymışız 12 milyona alırmışız. Sadece iki aracın satın alma maliyeti 10 milyon lira. Şu an sahada 48 araç fiilen çalışıyor. O araçların yakıt masrafları, sigorta masrafları hiç yokmuş gibi konuşuluyor. Ortalama 4-5 aracın aynası kırılıyor. Bununla da firma uğraşıyor. Verilen paranın 45’i adamın cebine kalıyor diyenlere el insaf diyorum. 12 milyona 43 tane aracı nasıl alırsınız?

120655679_647487945739135_8291813296925469725_n.jpg

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ OLARAK VİCDANIM RAHAT”

Nüfusu bize yakın Kartal Belediyesi aynı hizmeti 104 milyona alıyor. Maltepe Belediyesi 86 milyona alıyor. Bize yakın nüfusu olan bütün belediyelerin ihale bedellerini çıkardık. Burada hangi hizmeti hangi kalitede aldığına bağlı olarak fiyat değişir. Zinnur Büyükgöz olarak vicdanım rahat. Gebze’de 2019 yılında 11 bin nüfus artışı sağlandı. Biz sıfır atık projesini yaygınlaştırdıkça müteahhittin benden alacağı bedel düşüyor. İleri hacimli atıkların bertaraf sistemiyle alakalı çalışmalarımızda sona geldi. Burada 40 ton atık bertaraf edilecek bu ne demek benim bedelim düşecek, eğer nüfus artarsa da aynı kalacak. Bizim vicdanımızdan şüphemiz yok. Bu noktada herkes bilsin ki bölgede en ekonomik bedellerle yaptırılan hizmet sınıfına ve kalitesine sahibiz ama yine de oturur konuşuruz." açıklamalarında bulundu.

‘’BELEDİYE OLARAK SATIN ALMA YAPTIK’’

İnternet konusunda da Çalışkan’a yanıt veren Büyükgöz, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı tablet dağıtımına yürütüyor. İhtiyaç sahibi çocuklar kaymakamlıklar tarafından tespit edildi ve tablet dağıtımına kaymakamlık üzerinden yapılmaya başladı. Tablet almayan veya tespit edilemeyen çocuklar varsa diye biz de şimdiden belediye olarak satın alma yaptık ve tabletleri ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmak üzere hazır bulunduruyoruz. Şu an kaymakamlık üzerinden bir dağıtım yapılmakta. Oradan bir ihtiyaç duyulduğu anda biz devreye gireceğiz.

120623345_647487799072483_5129978461456990831_n.jpg

“BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİZ”

İnternet konusunda Telekom’un altyapı yetersizliğini hızlı çözüme kavuşturamıyoruz. Dışardan alacağımız vericilerle özellikle Beylikbağı ve Kirazpınar bölgelerinde ölü yer bırakmaksızın internet sağlamayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız testlerini yapıyor. Bunun bir çözüm olacağına tam anlamıyla kanaat getirildiği anda internet problemini birkaç gün içerisinde çözeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim