• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

GEBKİM OSB Deprem Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

Türkiye ekonomisi ve ihracatına yaptığı katkıyı toplum yararına projeleri ile de sürdüren GEBKİM Kimya İhtisas OSB, depreme hazırlık konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
GEBKİM OSB Deprem Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrası deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın yardımına koşan GEBKİM, OSB bünyesinde 27 kişilik Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Kahramanmaraş ve Hatay’da depremzedelerin gıda, sağlık, hijyen ve temizlik, barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması yanında GEBKİM İtfaiyesi, tam donanımlı ekipmanları ile arama kurtarma çalışmalarına destek vermişti. Bu çalışmalar bir adım öteye taşındı ve kurulan 27 kişilik “GEBKİM Hafif Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi’’ AFAD eğitimlerini de tamamlayarak akreditasyon süreci başlatıldı.

Deprem ülkemizin bir gerçeği. Bu gerçeği değiştiremeyiz ancak depremle yaşamayı öğrenmek ve hazırlıklı olmak bizim elimizde. Organize Sanayi Bölgeleri, bu açıdan çok önemli bir misyon üstleniyor. Kocaeli Dilovası’nda faaliyet gösteren GEBKİM Kimya İhtisas OSB, 6 Şubat’taki depremlerden sonra çok hızlı bir şekilde organize olarak katılımcı firmalarının da desteğiyle Kahramanmaraş ve Hatay’da depremin yaralarının sarılması için önemli çalışmalar yaptı. GEBKİM; deprem sonrası acil ihtiyaçlar, iş makineleri, arama kurtarma ekipmanları ve GEBKİM İtfaiyesi’nden bir ekibi bölgeye sevk etti. Depremzede vatandaşların barınmaları için konteynerlerin yanı sıra içinde tüm ihtiyaçların olduğu ahşap evler yapıldı.

02-1.jpg

GEBKİM İtfaiye Ekibi, tam donanımlı ekipmanları ile Kocaeli’nden deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarında görev aldılar. Günlerce uykusuz yürütülen çalışmalarda enkaz altından çıkarılan her can ülkemize umut oldu. GEBKİM İtfaiye ekibi, fedakârca çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanına da layık görüldü. Deprem gibi büyük afetlerde arama kurtarma ekiplerinin ne kadar önemli bir rol üstlendiğinin bilincinde olan GEBKİM Kimya İhtisas OSB, bu çalışmaları bir adım öteye taşıyarak OSB bünyesinde, “GEBKİM Hafif Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi” kurdu.

GEBKİM Hafif Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD tarafından verilen eğitimlerini de başarıyla tamamladı. Teorik ve uygulamalı tatbikatlar şeklinde yapılan 5 günlük eğitim sırasında; tahliye türleri ve davranış şekilleri, bina yapı sistemleri, işaretleme ve sinyalizasyonu, hasta & yaralı taşıma teknikleri ve ekipmanlar gibi önemli konularda bilgiler aldılar. Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyet gösteren hükümetler arası bir insani ağ olan INSARAG konusunda da bilgiler verildi. INSARAG, uluslararası arama ve kurtarma yardımlarının etkinliği ile eşgüdümünün güçlendirilmesi noktasında önem taşıyor. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte, GEBKİM Hafif Seviye Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi’nin akreditasyon süreci de başlatılmış oldu.

04-1.jpg

GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, OSB’lerin deprem gibi büyük afetlerde üstlendikleri rolün önemini belirterek şunları söyledi: “Depremlerde yaşadığımız acıların unutulmaması ve bir daha tekrarlanmaması için gerekli derslerin çıkarılması gerekiyor. Öncelikle yapılarımızı bilimin rehberliğinde güvenli şekilde inşa etmeliyiz. İkinci olarak ulaşım yolları, enerji hatları ve altyapının da bütüncül bir yaklaşımla deprem gerçeğine göre planlanması önemli.  Üçüncü olarak da deprem gerçeği bilinciyle tüm hazırlıkların önceden yapılması ve bir an olsun rehavete düşülmemesi lazım. GEBKİM olarak 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgelerinde yaptığımız çalışmalar, OSB’lerin çok iyi organize edilmeleri halinde deprem gibi afetlerde halka yardım açısından hayati bir rol üstlendiklerini gösterdi. Arama kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler konusunda sanayicilerimizin hazırlıklı olması gerektiğinin altını bir kez daha çizmekte fayda var. Deprem ve afetlere hazırlık çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Son olarak bünyemizde kurduğumuz GEBKİM Arama ve Kurtarma Ekibi’nin eğitimlerinin ardından akreditasyon süreçlerini de başlattık. Bilinçlendirme ve bilgilendirmeye yönelik eğitimler, seminerler ve diğer faaliyetlerimiz de önümüzdeki dönemde devam edecek”.

07-1.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim