• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9974.62 0.60
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Gazete yöneticileri sorunlarını konuştu

Basın İlan Kurumu sahipliğinde ve KOGACE işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda gazetelerin imtiyaz sahipleri, son yapılan yargı reformları sonrası gazete reklam gelirlerinin düşüşü ve konuyla ilgili neler yapılabileceği konuşuldu
Gazete yöneticileri sorunlarını konuştu

Basın İlan Kurumu(BİK) ev sahipliğinde ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti(KOGACE) işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda gazetelerin imtiyaz sahipleri son yapılan yargı reformları sonrası gazete reklam gelirlerinin düşüşü ve konuyla ilgili neler yapılabileceği konuşuldu. Toplantıda BİK Kocaeli İl Müdürü Hayri Beşer, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz'da katıldı.

 


YARGI REFORMU
Toplantıda açılış konuşmasını yapan KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, “Hepimizin ortak sorunu olan, son çıkan yargı reformları sonrası değişime uğrayacak olan resmi reklamlar hakkında bilgi almak için bir araya geldik. Burada yer alan arkadaşlarımızı bu konu ile ilgili kendi sıkıntılarını da paylaşması ve konu ile ilgili bilgilendirmelerin Basın İlan Kurumu yetkilileri tarafından yapılması amacıyla böyle bir toplantı düzenlendi. Burada bu toplantının düzenlenmesini sağlayan Basın İlam Kurumu Kocaeli İl Müdürü Sayın Hayri Beşer’e de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 


NELER YAPABİLİRİZ
Ardından konuşan KOGACE Yönetim Kurulu üyesi Halit Yılmaz, “Malumunuz Basın İlan Kurumu’nun bugünkü durumu ve bağlı olduğu kuruluşlar değişti. Bu kentte sadece resmi ilanlar değil başka reklam pastalarının da olduğu konuşuluyordu. Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan birçok kuruluş ilimizde bulunuyor. Bizim hiç portföyümüzde bulunmayan kuruluşların yaygın medyada reklamları bulunuyor. Doğup büyüdüğü, iş yaptığı şehirde bulunan medya organları ile ilgili bilgisi bulunmuyor. Bununla ilgili neler yapabilir karşılıklı bu bilgileri paylaşmamız gerekiyor” diye konuştu.

 


KOCAELİ’DE ÖNEMLİ REKLAM PASTASI VAR
Yılmaz’ın ardından konuşan BİK Kocaeli İl Müdürü Hayri Beşer, “Biz Basın İlan Kurumu olarak öncelikli olarak resmi reklamlara aracılık yapıyoruz. Ama ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum dolayısıyla reklam gelirlerinde bir düşüş söz konusudur. Bunun bize bakan tarafı da vardır ancak size bakan tarafı elbette önemlidir. Bu açıdan sizin görüşlerinizi almak istedik. Halit Bey’in altını çizdiği gibi Kocaeli’de önemli bir reklam pastası var. Tabi bu pastanın önemli bir kısmını yaygın medya almaktadır. Bizde burada bir katalizör görevi görerek bu pastadan nasıl daha fazla pay alabiliriz onu konuşmak istedik” dedi. 


KARARLARA UYULMALIDIR
Reklam gelirlerini artırmaya yönelik yapılacak ortak çalışmaların neler olabileceği hakkında bilgi veren Beşer, “Gazeteler, milli, resmi bayram ve özel günlerle ilgili reklam haber mahiyetinde yayınlardan kaçınmalı. Kurumları, bu özel günlerle ilgili BİK aracılığıyla reklam yayınına yönlendirmelidir. Gazeteler, belediyelerin özel gün ve etkinlikleriyle ilgili ilanlarını direkt yayınlamaktan imtina etmelidir. Bu ilanların BİK acılığıyla yayınlanması hususunda ortak hareket edilerek prensip kararı alınmalı ve taraflar bu karara uymalıdır” ifadelerini kullandı. 

 

 

ORTAK HAREKET

Beşer sözlerinin sonunda şunları söyledi: “Büyükşehir ve ilçe belediyelerin aylık meclis toplantılarının gazete ilanı aracılığıyla duyurulması konusunda ortak çalışma yapılmalı. Gazetelerin ve BİK’in gelirlerini artırmaya yönelik yapılması planlanan özel reklam faaliyetleri hususunda taraflar ortak hareket etmeli. Reklam gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarda BİK Kocaeli Şube Müdürlüğü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve başta resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazeteler olmak üzere Kocaeli sınırları içerisinde yayın yapan gazete ve dergilerin; belirlenen ilkeler doğrultusunda ortak hareket etmesi elzemdir.” dedi

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim