• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10319.96 1.59
  • Altın: 2465.915 -0.01
  • Dolar: 32.2447 0.05
  • Euro: 35.0774 -0.14

Galericiler sitesi meclisten geçti

Kocaeli Büyükşehir meclisinde Gebze’de yapılması planlanan Millet Bahçesi alanında yapılacak olan galericiler sitesi projesi ile ilgili gündem maddesini CHP’liler ve AK Parti ’liler saatlerce tartıştı.
Galericiler sitesi meclisten geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclisi gerçekleştiriliyor. Mecliste Gebze’deki 640 dönümlük daha önce TOKİ’ye verilen askeri kışla alanının 400 dönümü Millet bahçesi, 240 dönümlük alanında belediye kurumları ve galericiler sitesine dönüştürülmesi ile ilgili gündem maddesi AK Parti ’liler ve CHP’liler arasında tartışmaya neden oldu. CHP grubu, 57 dönümlük yeşil alanın galericiler sitesi olarak yapılmasına karşı çıktı. Yeşil alanın betonlaşmaması gerektiğini ifade ederek maddeye karşı olduklarını söyleyen CHP grubuna yanıt veren Büyükakın, millet bahçesinin yapımına bir an önce başlanması için maddenin kabul geçmesi gerektiğini söyledi. Saatlerce süren tartışma sonrasında madde oy çokluğu ile kabul edildi. 

KOMİSYONA GİTMESİNİ İSTİYORUZ 

Konu ile ilgili kürsüye çıkarak konuşan meclis üyesi Orhan Tanış, “Darıca millet bahçesi adı verilen alan açılarak milletin hizmetine açıldı. Gebze’de açık askeri alan TOKİ’ye verilerek betonlaştıracak. Gebze’de bu askeri alanın taşınması ilçede büyük sıkıntı yaratacaktır. Bu alan yapılaşmaya açılmamalıdır. Askeri alanı betonlaştıracak olan proje AK Partinin oy çokluğu kararlarıyla kabul edilmişti. Bu projeden vazgeçilmiş askeri alan olan kısım daha sonra millet bahçesi yapılması kararlaştırıldı. Söz konusu teklifte 400 dönüm millet bahçesi, 240 dönümlük alan ise belediye hizmet, eğitim alanı olacak. Bu konuda halkı değil meclis üyelerine dahi bilgi verilmedi. Gebze basını bile bu olaydan habersiz. Biz de soruyoruz siz bu planları kime gösterdini de onay istiyorsunuz. Biz bu maddeyi yanlış buluyoruz. Komisyona gitmesini istiyoruz. Kabul etmeyeceğiz” dedi.

SOYDABAŞ SİYASETE GİRDİ

Tanış’ın ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, CHP’lilerin bu karara karşı olmasına tepki göstererdi. Soydabaş, “Galericiler sitesini buraya taşıyarak bir derde derman oluyoruz. Gebzenin modern bir yesise kavuşması ve kapı kapı dolaşmafan alışveriş yapacakları bie yere hayır diyorsunuz. Bu yerler sizin iktidarınızda olsa ne söylerdiniz. Sefa Sirmen’in zamanında olsaydı aynı böyle düşünür müydünüz” 

BURASI SİYASET YERİ DEĞİL

Soydabaş’ın söylemlerine yanıt veren Orhan Tanış, “Darıca millet bahçesi oybirliğiyle bu meclisten geçti. O zaman Bunların millet bahçesiyle ilgili bir şey yoktu. Millet bahçesine muhalefet şerhi koyuyoruz anlamına gelmiyor. Burada itiraz ettiğimiz konu, imar Başkanı burada siyaset yapmaya gelmiş. Siyaset yeri değil” dedi. 

VATANDAŞ İSTEMİYOR

Ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Ben Mustafa bey teknik olarak cevap verseydi daha iyi olurdu. Ben teknik bir cevap beklerdik. Gebze her şeye doğmuş bir bölge her yer doğru. Buradaki dokunun bozulmaması lazım. Keşke araştırma yapsanız, Gebze’deki STK’lar ve vatandaşlar da bunu istemiyor” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ İÇİN KARAR ÖNEMLİ

Son olarak konuşan Tahir Büyükanın, “Millet bahçesinin içine galericiler sitesi yapılıyor diye bir şey yok. Bunu TOKİ yapıyor, biz de buraya başka ticari fonksiyon getirilmesin diye buraya galericiler sitesi diye yazdık. Galericiler sitesinden başka bir şey yapılamaz diye de not düştük. Bu imar planı geçti diye galericiler sitesi buraya yapılacak değil. Büyükşehir olarak satın almaya çalışacağız, alamazsak başka bir fonksiyon bulacağız. Galericiler sitesinin daha uygun bir yerde yapılmasını biz de isteriz. Bu sadece bir planlama. Daha uygun bir yer bulunursa, oraya yaparız. Bu maddenin komisyona gitmesi halinde, Millet bahçesinin ihalesini geciktirmiş olacağız. Bunu hemen oylamamız lazım, çünkü bakanlıkta bekliyor sonuçta projeyi onlar yapacak. Uygun alan aradık ama bulamadık.” şeklinde konuştu. 

YARARLI TESİSLER

Tartışmaya katılan son isim olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyüköz, “Burada bizim bundan sonraki o bölgede tapu ve imar çalışmalarını yapıyoruz. Buraya sağlanan bu tesis bu bölgenin ihtiyacı, oraya alınan kaymakamlık alanıyla ilgili kaymakamlık alanın da taşınacağı bellidir. Siz kupkuru alanın varlığını sürdüremezsiniz. Galeriler sorunu çözülmeli. Burası millet bahçesinin yaşamasını sağlar. Gebze yerel yönetimlerinin temsilcilerinden bu talebi aldık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim