• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10082.77 0.00
  • Altın: 2428.149 -0.42
  • Dolar: 32.3702 -0.61
  • Euro: 34.6846 -0.82

Emekliye yeni destek paketi yolda

Hükümet seçim sonrasında emekliye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Buna göre 10 bin TL altında maaş alan emeklilere yeni desteklerin verileceği ifade edildi.
Emekliye yeni destek paketi yolda

Kabine toplantısının ardından gözler ekonomiye yönelik açıklamalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi programından taviz verilmeyeceğini ifade ederken emekliler için yeni düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan Gazeteci Cem Küçük'e konuk oldu. Sözcan, emeklilerle ilgili kulislerden aldığı önemli bilgileri paylaştı.

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emeklilerle ilgili önemli ifadeler kullanarak şunları kaydetti: 

"Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız.

Abuk sabuk vaatlerin adeta havada uçuştuğu 31 Mart seçim sürecinde maruz kaldığımız onca baskıya rağmen seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu kararlı duruşumuzun Türkiye ve Türk ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu inşallah zamanla hep birlikte daha da iyi göreceğiz." 

10 BİN TL ALTI ALAN EMEKLİ SIKINTIDA

Ahmet Sözcan, konuya dair açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomik programdan gerçekten taviz verilmeyecek. Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından da bunun altını çizdi. 'Ekonomideki yol haritamıza sıkı sıkıya bağlı kalacağız' dedi. 'Popülizmden uzak duracağız' dedi.
Mehmet Şimşek, zaten ekonomi programını sıkı bir biçimde uygulayacaklarını altını çizdi. Bunlarda bir sorun yok ama bir de realite var mesela 10 bin TL ve altında maaş alan emekliler var.
Mesela onların durumu gerçekten zor. Hani çok fazla bir yani 3 milyon civarında olduğu ifade ediliyor. Bunlara da hani biraz rahatlatacak nefes alacak, aldıracak düzenlemeler lazım. Onun da bazı şartları var. 

GELİRİN 10 BİN TL'NİN ALTINDA OLMASI GEREKİYOR

Mesela bir haneye bir eve 10 bin TL ve altında gelir geliyorsa o ev o kişiye ait değilse kirada oturuyorsa ona yönelik destek paketleri olacak. Mesela daha önce de bunları konuşmuştuk aslında bir kısmını konuşmuştuk.
Emekli kart düzenlemesi içinde gıda ısınma gibi içinde bunların olduğu elektrik su harcamalarının karşılanabileceği bir limit olacak.
Tabi bunun şartları var işte. Birincisi ev kendisini ait olmayacak başka bir geliri olmayacak. Şimdi 10 bin  TL ve altında alan bir aile düşünelim, kirada oturuyor aynı zamanda çocuk okutuyor.
Bu kişilerin geçinmesi çok zor. AK Parti yönetimi de buna yönelik bir düzenleme hazırlığı içerisinde yeni destek programları üzerinde çalışıyor. 

EMEKLİ KART İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Hayat pahalılığının tabi vatandaşın cebinden götürdükleri belli. Enflasyonun getirdiği zorluklar belli. Bunlara yönelik en azından rahatlatma amacıyla bir destek paketi üzerinde çalışılıyor.
Bir kart emekli kart olabilir. İçine doğalgaz gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla belirli bir miktar yüklenecek.
Ancak tekrar altını çizmek lazım. Şartları var, bir haneye gidecek yani yine şöyle bir örnek vereyim, mesela 10 bin TL ve altında alıyor emekli diyelim ancak ailede başka çalışanlar da var, onlar kapsam dışı.
Yani şartları biraz kısıtlı olacak. Dolayısıyla emeklerin en azından 10.000 TL altında maaş alan emeklerin rahatlatılması planlanıyor. Burada bölgesel farklılıklar da gözetilecek.
Nasıl mesela şimdi baktığımızda Ankara ve İstanbul'da ev kiraları çok yüksek. Dolayısıyla ev kiralarına yönelik olarak bir destek olacak.
Ne bileyim Erzurum'da hava sıcaklıkları çok düşük işte soğuk geçiyor. Kış ayları orada yaşayanlara ısınma desteği daha fazla olacak. Bu tür bölgesel farklılıklar da olabilir, buna yönelik çalışmalar yapılıyor. 

Kaynak: TGRT HABER

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim