• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 27°C Kocaeli
    • 26°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9598.19 -0.84
  • Altın: 2481.465 -0.10
  • Dolar: 32.4834 0.25
  • Euro: 34.5913 0.23

Eğitim sendikalarından promosyon eylemi

Gebze’de dört eğitim sendikası, promosyon ücretlerinin güncellenmesi ya da sözleşmenin tek taraflı feshedilmesi talebiyle Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi.
Eğitim sendikalarından promosyon eylemi

Son dönemde banka promosyonlarında yaşanan hak kaybını kabul etmediklerini ifade etmek için Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden seslenen Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-İş eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda yan yana geldiklerini ifade etti.

Eğitim emekçileri adına basın açıklamasını Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bülent Metin okudu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası arasında 13 Ocak 2020 tarihinde imzalanan 5 yıllık promosyon anlaşmasının güncellemesini ya da sözleşmenin tek taraflı feshedilmesini talep etmek ettiklerini söyleyen Metin, şunları dile getirdi:

"İlçemizde yapılan ihale süreci yetkili sendika gözetiminde, İlçe Milli Eğitimin öncülüğünde yapılmış olup o dönem yetkili sendika hariç tüm sendikaların '5 yıllık süre çok uzun' uyarısına rağmen imza altına alınmış ve 4 bin 570 TL tek seferde peşin ödeme yapılarak yürürlüğe girmiştir. İhale sürecinde yetkili sendika hariç tüm sendikalar talep etmelerine rağmen süreçten uzak tutulmuştur. Yapılan promosyon ödemelerine ücretli öğretmenler dahil edilmemiştir. Bizler yeni protokolde ücretli öğretmenlerimizin de promosyon ödemesinden faydalanmasını istiyoruz."

DURUMA SEYİRCİ KALMAYI TERCİH ETMİŞLER

"5 yıllık promosyon anlaşmasına karşı çıkan bizler ülkenin ekonomik gidişatını görüyor ve uzun sürede eğitim emekçilerinin büyük zararlara uğrayacağını öngörebiliyorduk. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğü ve yetkili sendika temsilcileri bu durumu gördükleri halde duruma seyirci kalmayı tercih etmişlerdir. Gelinen süreçte ülke genelinde 3 yıllık promosyon anlaşmaları artık 30.000 TL’nin üzerine çıkmıştır. Bankaların kazançları katmerlenerek artarken, kamu emekçileri yüksek enflasyon altında ezilmektedir. Bu yıl kamu emekçilerinin maaşlarına enflasyon oranında yapılan maaşları düşündüğümüzde bankaların hesaplarımız üzerinden kazançları öngörülemeyen derecede artış göstermesine rağmen banka şubeleri bu kazançtan kamu emekçilerine vermeleri gereken payı, önceden yapmış oldukları sözleşmelerin arkasına saklanarak vermemektedirler."

TEK TARAFLI FESİH İŞLEMLERİNİ BAŞLATILSIN

"Bu haksızlığa dur demek için buradayız. Buradan öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürüne bir çağrı yapıyoruz. Çalışanlarının haklarına sahip çık ve sözleşmede güncellemeye yanaşmayan banka şubesi ile olan sözleşmeyi yarından tezi yok tek taraflı fesih işlemlerini başlat. Kamu emekçilerinin kazançları üzerinden yapılan bu ranta daha fazla izin verme. Banka şubesine sesleniyoruz, kamu emekçilerinin haklarını sözleşme maddelerine sırtını dayayarak gasbetmeye çalışma, güncel sözleşmeleri dikkate alarak ek ödemeleri yap veya sözleşmeden çekil. Son sözümüz de yetkili sendikaya; sana verilmiş yetkiyi kötüye kullanıp kamu emekçilerini hem toplu sözleşme masalarında hem promosyon anlaşmalarında yüzüstü bıraktın. Bu süreçte gölge etme başka ihsan istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim