• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Dyo Boya işçileri: Sadaka değil hakkımızı istiyoruz

Dyo Boya işçileri: Sadaka değil hakkımızı istiyoruz.
Dyo Boya işçileri: Sadaka değil hakkımızı istiyoruz

Dyo Boya'da işçiler aylardır süren ek zam talebine patronun 1.800 TL prim ile karşılık vermesine tepki gösterdi, hesaplara yatan primi zarf içinde yönetim binası önündeki kutuya bıraktı.

''Ağustos ayından bu yana ek zam taleplerinin karşılanmasını istiyor''

Dyo Boyanın Gebze’de kurulu bulunan fabrikasında işçiler Ağustos ayından bu yana ek zam taleplerinin karşılanmasını istiyor. Ağustos ayından bu yana Petrol-İş Sendikası ve Dyo arasında yapılan görüşmelerde bir sonuç alınamamış, patron her seferinde işçileri oyalamıştı. Bugün patronun işçilerin hesabına prim olarak 1.800 TL yatırmasına işçiler tepki gösterdi.

dyo_boya_iscisi_sadaka_degil_alin_terinin_hakkini_istiyor_1.jpg

 "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" ve "Bizi üzeni biz de üzeriz" sloganı attı

Dyo Boya'nın Gebze fabrikasında eylem yapan işçiler, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" ve "Bizi üzeni biz de üzeriz" sloganı attı. Yönetim binası önünde konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, "Bunu kabul edemeyiz" dedi.

"Yaklaşık 4 aydan bu yana DYO'da bir süreç yönetiyoruz"

"Yaklaşık 4 aydan bu yana DYO'da bir süreç yönetiyoruz" diyen Akdemir, "Enflasyonun ve asgari ücretin geldiği nokta itibariyle bir çok işletmede ek zamlarla ilgili bir takım çalışmalar yürütüldü. Bize bağlı bir çok işletmelerde de ara zam formülüyle ilgili bir takım çalışmalar yaptık. Gerek kök ücretlere etki eden, gerek kök ücretlere etki edip de daha sonra toplu iş sözleşmelerinde mahsuplaşacağımız, gerek direkt olarak ücretlerimize yansıyacak bir takım çalışmalar yürütüldü. Bunları DYO işvereninden de talep ettik. Alım güçlerimizin zorluklarını hayatın içerisinde hissederek yaşıyoruz. Bunu işveren temsilcilerimizle, genel müdürümüzle paylaştık. Yetmedi KİPLAS yönetimi ve genel merkezimizin de dahil olduğu bir toplantı tertipledik, onlara da durumumuzu anlattık. İşveren her fırsatta bize dayattığı bir durum var, 'Bu bir toplu sözleşme değil' dediler. Evet doğrudur ama bu yapılacak çalışmanın yönetilebilir olması, iş barışının sağlanması ve arkadaşlarımızın ekonomilerine hissedilirliğinin olmasını defalarca anlattık. Ama maalesef ki her seferinde farklı bir yaklaşım, farklı bir söylem..." dedi.

"Bizimle dalga geçiliyormuş gibi bir durum var''

Bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Akdemir, "Bizimle dalga geçiliyormuş gibi bir durum var. 3 taksitle toplamda 9 bin lira brüt, iki tane de 500 liralık Pınar çeki ile bize geldiler. Bir önceki toplantıda toplamda 12 bin lira yapacaklarını dile getirdiler. En son Turgut beyin de söylemiyle, 2 paketlik kumanya yardımı paketini de 6 pakete çıkarabileceklerini, holding içindeki durumu da bahane ederek bir açıklama yaptılar. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi, işçiye açıklayamayacağımızı ifade ettik. Bu kabul görmez dedik" ifadelerini kullandı.

dyo_boya_iscisi_sadaka_degil_alin_terinin_hakkini_istiyor_5.jpg
Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim