• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 12°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Dilovası’nın ilk yüzme havuzu hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından inşa edilen Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, düzenlenen tanıtım programıyla vatandaşın hizmetine açıldı
Dilovası’nın ilk yüzme havuzu hizmete açıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporculara verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yüzme sporunda başarılı sporcuların yetişmesi için olimpik yüzme havuzları inşa eden Büyükşehir Belediyesi’nin, Dilovası ilçesine kazandırdığı yarı olimpik yüzme havuzu yapılan tanıtım programı ile hizmete girdi. Dilovası ilçesinin ilk yüzme havuzu olan tesis, her yaş grubundan vatandaşa hizmet verecek. 
03-(medium)-007.jpg
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tanıtım programına; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Önder Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Osman Ayaz, Dilovası İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Kamu Kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İLÇEMİZE DEĞER KATACAK PROJE
Törenin açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Bugün ilçemize değer katacak ve yükselen şehir Dilovası’nın geleceğine önemli katkı sağlayacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim sürecinde her zaman meydanlarda dile getirdik. Üçlü olsun bizim olsun. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Dilovası Belediyemiz güç birliği yaptığı takdirde sorunlarımız daha hızlı çözülürken, projelerimiz de yine aynı hızlılıkla hayata geçmektedir. Halkımızda bizlerin bu söylemine karşılık bizlere güvendi ve bizlere emaneti devam ettirme takdirini verdi. Bizde halkımızdan aldığımız bu güven ile daha çok çalışıyor ve seçim beyannamemizde sözünü verdiğimiz projelerimiz tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 
89206460_495196981159155_65629612838748160_n.jpg
ŞAYİR’DEN BÜYÜKAKIN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Büyükşehirimizin desteği ile kazandırdığımız bu güzel proje için Başkanımız Doçent Doktor Tahir Büyükakın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine ilçemizin sorunlarımızın çözümü için Ankara’da yaptığım ziyaretlerde her zaman yanımda olan İl Başkanımız ve ekibine de teşekkür ediyorum.
MÜJDELERİMİZ GELİYOR
Bu güzel ortamda Ankara’da yaptığım görüşmelerin yine müjdesini vermek istiyorum. Gençlik Spor Bakanlığımıza yaptığımız ziyaretlerimizde Diliskelesi Halı Sahası’nın yenilenerek hizmete açılması, Şehit Nihat Karadaş Stadyumu’nun yenilenerek hizmete açılması, Dilovası Belediyesi’nin belirleyeceği bir alana kitap kahve inşa edilmesi, 5 Okula kitap desteği, Dilovası’nda Yılport Lisesi, Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu ve yüzme havuzu binasına, 3 tane Genç Ofis kurulması projelerini önümüzde ki dönemde ilçemize kazandıracağız. İlçemizde ki SİT alanlarının kaldırılarak imara açılması ve kentimizin daha da büyümesi için görüşmelerimizi yapıyoruz.”dedi.  
a-(2).jpeg
ARTIK KIYILARIMIZDA YUNUSLARIN DANSINI İZLİYORUZ
Tanıtım töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, her ilçeye bir yüzme havuzu hedeflerinde bir adım daha atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Büyükakın, “Sizler de ilçe halkı olarak böylesine güzel bir hizmeti kucaklıyor olmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Bizler yıllarca bu kentte yüzmeye hasret bırakıldık. İzmit Körfezi’nin eski halini hatırlıyorsunuz. Tüm ilçelerimiz de o kara günlerden nasibini almıştı. Denize kıyısı olan bir kentte denize giremiyorduk. 22 arıtma tesisi, deniz denetim uçağı, sahil düzenlemeleri ve birçok çevre çalışması sayesinde hasretimiz dindi, denizimize kavuştuk. Artık tüm kıyılarımızda yunusların dansını izliyoruz. Biliyorsunuz ki Büyükşehir Belediyemizin yaptığı temizleme ve düzenleme çalışmalarıyla mavi bayrak almaya hak kazanan altı plajımız bulunuyor” dedi.
“KOCAELİ’YE KAZANDIRDIĞIMIZ 8’İNCİ YÜZME HAVUZU”
Dilovası’nda bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yüzme havuzumuz bizim Kocaeli’ne kazandırdığımız sekizinci yüzme havuzuz olacak, üç yüzme havuzumuzun daha inşaatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.
04-(medium)-007.jpg
HEDEFİMİZ SAĞLIKLI TOPLUM YETİŞTİRMEK
Törende son olarak konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında “Büyükşehir Belediyemiz ve Dilovası Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun tanıtım programında sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, sağlıklı bir toplum yetiştirmek adına sporla ilgilenmeleri hepimizin ortak hedefidir. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz Kocaeli genelinde yüzme havuzları yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Dilovası ilçemizde de bugün yapımı tamamlanan bu yüzme havuzumuzun tanıtım toplantısındayız.
75 BİN ÖĞRENCİMİZE EĞİTİM
Geçtiğimiz yıl Kocaeli Valiliği olarak öğrencilerimizin normal ders programları dışında müzik, sanat ve spor dallarıyla ilgilenmeleri adına pilot okullar seçerek, bir çalışma başlattık. İlk yıl 32 okulda bunu gerçekleştirdik. Bu yıl bu kapsamdaki okul sayımız 363’e çıktı. Toplamda 74 bin öğrencimi, bu kapsamda normal derslerinin dışında eğer pilot okul seçildiyse ya bir müzik, ya bir sanat, ya da bir spor dalıyla ilgileniyor. Yaklaşık bu 75 bin civarındaki öğrencinin 40 bin sporla 1566’sı ise yüzme ile ilgileniyor. Tabi ki yüzme havuzlarımız daha çok oldukça bu alana daha çok çocuğumuzun ilgisini çekme durumumuz olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onun şahsında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
88395982_495197381159115_6016895254915973120_n.jpg
DİLOVAMIZI ÖNEMSİYORUZ
Dilovası bizim için önem verdiğimiz ilçelerin başında geliyor. Burada geçen yıl hayırseverimiz Polisan tarafından bir spor salonu, kültür merkezi yapılmıştı ve açılışı gerçekleştirildi. Dilovası ilçemizi önemsiyoruz. Dilovası ilçemizin eksikliklerinin giderilmesi konusunda gerek bakanlıklar bazında, gerekse yerel yönetimler bazında büyük çalışmaları ortaya koyuyoruz. Bu anlamda geçmişte yaptığımız gibi bundan sonrada Dilovası ilçemizi daha iyi noktalara taşımak için bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ
Hepinizin bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesinde bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu noktada ülkemizin güvenliği için, oradaki terör unsurlarının yok edilmesi için büyük bir gayret ve özveriyle bu çalışmalar sürdürülüyor. Kocaeli’den, Dilovası’ndan Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Başta İdlib’de olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Bu bayrak altında özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz.”dedi. 
4 BİN 200 METREKARE İNŞAAT ALANI
Dilovası Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde yer alan Dilovası Spor Salonu ve Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisi arasında kalan alanda yarı olimpik yüzme havuzu inşa edildi. Projenin toplam inşaat alanı 4 bin 200 metrekare oldu. Yapının bodrum katında 2 adet masa tenisi salonu, 2 adet satranç ve 1 eğitmen odası ile soyunma odaları ve duşlar yer alıyor. Yapının tesisat su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası ve klima santrali gibi kısımlar da bu katta bulunuyor.    
BAY VE BAYAN FİTNESS SALONU                
Yapının zemin katı; giriş fuayesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzundan oluştu. Ayrıca bu katta kafeterya, 2 adet antrenör odası, 2 adet soyunma odası ve büro birimleri yer aldı. Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler ve 94 kişilik seyirci tribünü var.
03-(medium)-008.jpg05-(medium)-004.jpg06-(medium)-006.jpg07-(medium)-007.jpg09-(medium)-003.jpg10-(medium)-002.jpg11-(medium)-003.jpg12-(medium)-001.jpg88241793_495197167825803_6205694144573079552_o.jpg88300140_495197251159128_759757720134877184_n.jpga-(5).jpega-(4)-002.jpegwhatsapp-image-2020-03-05-at-16.06.55.jpegdilovasi-yuzme-havuzu-(3).jpgdilovasi-yuzme-havuzu-(2).jpg01-(medium)-009.jpg
whatsapp-image-2020-03-05-at-16.06.54.jpeg
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim