• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 10275.85 -0.01
  • Altın: 2413.146 0.96
  • Dolar: 32.2664 -0.21
  • Euro: 34.8187 -0.11

Darıca'da Haziran ayı meclis gerçekleşti

Darıca Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Başkan Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşti.
Darıca'da Haziran ayı meclis gerçekleşti

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, meclis gündemine geçmeden önce gündeme dair açıklamalarda bulunarak, Darıcalı başarılı sporcu Eray Şamdan’ı ve Kocaelispor’u şampiyonluklarından dolayı tebrik etti. Başkan Bıyık, “256 Evlerdeki Kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Sünnet etkinlikleri kültür merkezinde kayıtlarımız olacak. Bu sene şölen yapmayacağız, pandemi nedeniyle şölenler iptal olacak. İSU’nun altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bayramoğlu Balyanoz Koyu 2.etap çalışmalarımız devam ediyor. Nenehatun Mahallesi’nde yapılacak olan hizmet kompleksine desteklerinden dolayı da GTO Başkanı Nail Çiler’e de teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

ATATÜRK'A HAKARETE KINAMA

Gündemden önce CHP Darıca Belediyesi meclis grup sözcüsü Selim Özcan söz alarak, son yıllarda Atatürk’e yapılan hadsiz hakaretleri kınadı. ‘Atatürk’e lanet okumak vatan hainliği’ diyen Selim Özcan, daima Atatürk’ün izinde olacaklarını ve bu duruma sessiz kalan siyasileri de kınadığını belirtti.  Ak Parti Grup sözcüsü Nafiz Çığlık ise Ayasofya’daki imamın sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. Çığlık, Atatürk’e hakaret edilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi. Karşılıklı konuşmaların olduğu tartışmanın, uzaması sonrası Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık devreye girerek, “Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Atatürk’e edilen hakaretlere hep beraber tepki koymalıyız. Konunun uzamasını istemiyorum. Kimse Atatürk’e hakaret edemez” dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

Mecliste 2020 gelir ve giderleri maddeleri plan ve bütçe komisyon raporları da görüşüldü. Buna göre 2020 yılı gelirleri 162.866.960.49 olarak açıklanırken gerçekleşme oranı yüzde 96 olarak ifade edildi. 2020 yılı giderlerinde ise açıklanan rakam 148.663.602.18 olarak belirtilirken gerçekleşme oranı yüzde 88 olarak açıklandı.

 “MİLLETİN SIRTINA FAİZ EKLEMEDİK”

2020 gelir ve giderleriyle alakalı konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “2019 teslim aldığımız bir bütçeydi. Hayal satmayalım diyerek bir bütçe hazırladık. Güzel bir bütçe oldu. Yüzdeler olarak güzel oran başarı sağladık. Daha yapacak işlerimiz var mı var. Ödediğimiz bitecek olan borçlar var, kurtulacağımız borçlar var. Milletimizin sırtına faiz eklemedik kredi kullanmadık, vatandaşımıza yük bindirmedik. İnsanlara şirin görünmek adına şu kadar şey aldık demek bize göre değil, göz boyamıyoruz. En ince detayına kadar çalışılan bu bütçe adına arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milletin parasını çarçur etmiyoruz. Hizmet etmeye devam ediyoruz” diyerek Darıca halkına hizmete devam edeceklerini kaydetti. Gelir ve giderler konusunda ki maddeler teker teker oylanırken maddeler oy birliği ve oy çokluğuyla kabul edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim