• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8779.01 0.70
  • Altın: 2238.031 -0.28
  • Dolar: 32.3361 0.08
  • Euro: 35.1031 -0.30

Büyükşehir, UlaşımPark A.Ş’ye 325 milyon liralık sermaye aktarılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı bugün yapıldı. Meclis toplantısında UlaşımPark A.Ş’ye 325 milyon liralık sermaye aktarımı kararı alınırken, Gölcük Yeni otobüs Terminali İhalesinin de 9 Eylül’de yapılacağı ifade edildi.
Büyükşehir, UlaşımPark A.Ş’ye 325 milyon liralık sermaye aktarılacak

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ İHALESİ 9 EYLÜL’DE

KocaeliBüyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde, Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında 110 gündem maddesi karara bağlandı. Mecliste CHP grubu ilk ihalesi 2016 yılında yapılan Gölcük Devlet Hastanesi’ nin ihalesinin ne zaman olacağı ile ilgili soru önergesi verdi. Gölcük Yeni Otobüs Terminalinin ihalesini de soran CHP grubuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 9 Eylül’de ihalenin yapılacağını duyurdu.

PARKOMAT UYGULAMASI İPTAL EDİLDİ

Büyükşehir Meclisi’nde, Derince Sırrıpaşa Mahallesi'nde bulunan 2 bin 8 metrekarelik alana sahip Büyükşehir’e ait arsa Derince Müftülüğüne 10 yıllığına tahsis edilecek. Yapılacak tahsis ile birlikte Kocaeli Valiliği ve İl Müftülüğü bu alanda Derince İlçe Müftülüğü için bina inşa edecek. Tahsisin yapılması için mecliste başkanlık makamına protokol yetkisi oy birliği ile verildi. Daha önce gündeme gelen, Yıldız Konutlarının altında bulunan ve Kent Konut’a ait olan 2. bodrum katı satın alınarak Büyükşehir arşivinin buraya taşınması oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi, UlaşımPark A.Ş’nin bütçesine 325 milyon lira sermaya aktarımı yapılacak. Toplantıda, Çayırova Fatih Caddesi ve ilçe genelindeki parkomat uygulamasından verim elde edilmemesi nedeniyle iptal edildi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Mecliste Kocaeli ile ilgili proje üreten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek verilmesi için başkanlık makamına protokol yapma yetkisi oy birliği ile verildi. Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere; Kocaeli ile ilgili proje ürettiklerinde destek verilecek. Meclis gündeminde Büyükşehir Belediyesine ait olan Başiskele Ovacık Mahallesi’ndeki 47 dönüm arazi üzerinde otobüs garajı yapılması projesi imar planlarına işlendi. CNG dolum istasyonunun bulanacağı garajdaki otobüslerin Büyükşehir’in toplu taşımada kenttin güneyi için planladığı 41G hattı için kullanılması bekleniyor. Kocaeli Valiliği tarafından Darıca Piri Reis Mahallesi’nde yapılması planlanan Kadın Konukevi, Huzurevi, Sosyal Hizmet Merkezi kompleksi Büyükşehir Meclisi’nde imar planlarına işlenerek oy birliği ile meclisten geçti.

STAD YOLUNDA ŞUYULANDIRMA YAPILACAK

Dilovası Tavşancıl bölgesinde bulunan SİT alanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rezerv yapı alanına dönüştürülecek. Yapımı devam eden Kocaeli Stadyum Yolu projesi için D-100 ile TEM Otoyolu arasında askeri bölgenin yanında kalan mutlak tarım alanı konut ve ticaret alanına dönüştürülecek. Büyükşehir, bölgede 24 dönüm araziyi kamulaştırmadan stat yolunu bölgeden geçirecek. Kararın imara işlenmesi ile birlikte bölgede şuyulandırma yapılacak.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim