• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2501.23 0.69
  • Dolar: 32.5679 0.11
  • Euro: 34.7715 0.11

Büyükgöz özel çocukları unutmadı!

3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen programa katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “İnşallah ilerde Engelliler Gününe gerek kalmaz, temennimiz bu yönde” dedi.
Büyükgöz özel çocukları unutmadı!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen programa katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “İnşallah ilerde Engelliler Gününe gerek kalmaz, temennimiz bu yönde” dedi. Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulunda düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Milli Eğitim Müdürü, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

 

KUTLAMAK YERİNE ÇÖZÜM ARAMALIYIZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu gün burada bir araya gelmemize vesile olan Dünya Engelliler Gününe inşallah ilerde gerek kalmaz. Bu gün burada bir derdi dertlenmek ve engelleri nasıl aşarız onu düşünmek için bir aradayız. Bu günü kutlamak yerine çözüm aramak zorundayız. Engelli birey oranı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçmek için bilinçli olmamız ve önlemler almamız lazım. Engelli çocuklarımızı da gözümüz gibi koruyup onları sevgimizle sarmalı topluma kazandırmalıyız” dedi.

ENGELLERİ HEP BİRLİKTE KALDIRALIM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak yaptığı konuşmasında, “Engellilerle ilgili Kocaeli’mizde ciddi bir kayıt çalışması yürütülüyor. Kocaeli bu arada pilot bölge seçildi ve Kocaeli’nden başlayarak tüm illerde bu işlemler yapılar engelli vatandaşlarımız kayıt altına alınmış olacak. Bunun için alilerin engelli bireyleri kayıt ettirmesi oldukça önemli. Unutmayalım ki sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, hüzün ve acılar paylaştıkça azalır. Ben gönlümüzdeki yaşantımızdaki tüm engellileri hep birlikte kaldıralım dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

 

OKULLARIMIZ YETERLİ SAYIDA DEĞİL

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de yaptığı konuşmada, “Bu bir gerçek ve bunu görmezden gelemeyiz. Toplumumuzun yüzde on ikisi farklı engellere sahip. Özelliklede engelli çocuklarımızın eğitimleri bu anlamda çok önemli. Maalesef bu tür özel okullar yeterli değil. Bu çocuklarımızın eğitime ihtiyacı var. Bu çocuklar için özel alanlara ihtiyaç var. Çeşitli aktiviteleri rahatlıkla yapabilecekleri alanlar lazım. Toplumda maalesef bazen istemediğimiz olaylarda yaşanıyor. Empati yapılması gereken bir durum. Bu çocuklarımızın aileleri ne tatile nede bir baş sağlığına il dışına çıkmak isteseler çıkamıyorlar. Bu da bizim eksiğimiz maalesef. İnşallah bu eksiklikler ilerde giderilir” ifadelerini kullandı.

 

 

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÖZEL GÖSTERİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda özel çocuklar gösterilerini büyük bir heyecanla sahnede sergiledi. Çocuklar bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan protokol yelerine ayrı bir ilgi gösterirken kendilerine teşekkür etti. Programdan sonra protokol üyeleri özel çocukların resim sergisini gezdi. Daha sonra Gebze Belediyesi ve Yumrukaya Özel Eğitim Okulu işbirliğinde “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Gebze Belediyesi tarafından tedarik edilen bez torbaların tasarımlarını özel çocuklar kendileri yaptı. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve katma değer sağlanması düşüncesiyle yapılan çalışmadan elde edilen gelirin tamamı okula bağışlandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim