• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10082.77 1.69
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Bu iyilik tam on ikiden vurdu

Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının başlattığı 1. İyilik Festivali’nde “Engelsizsiniz” takımı uyuşturucuya hayır paneli ile iyiliklerine başladı.
Bu iyilik tam on ikiden vurdu

Güncel bir sorun olan uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadeleye destek olan takımın etkinliği sosyal sorumluluğu ve panelin başarısı ile göz doldurdu.

Gebze Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen paneli  Ramazan Özkürkçü, Sibel Yıkılmaz, Oya Tunçel, Fikriye Çelik, Çiler Boylu, Şenay Şensöz’ ün oluşturduğu takım düzenledi. Panel programının sunuculuğunu Çiler Boylu yaparken panelin koordinatörlüğünü ise Ramazan Özkürkçü üslendi. Aynı zaman da takım lideri olan Özkürkçü yaptığı açılış konuşmasında amaçlarını açıkladı. Çağın vebası diye nitelendirdiği uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekip, bu konuda yapılan çalışmalara katkı sağlamayı, bağımlılığı önleyici faaliyetler adına farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.  Bu projeye katkı sağlamak noktasında bilgilendirici görsel sunumlarla panelde bulunan Yeşilay Kocaeli Şube Genel Sekreteri Bilal Başkonuş, bağımlılığının yalnız kişileri değil tüm toplumu ilgilendiren toplumsal bir mesele olduğunu belirtti. Programı başından sonuna kadar dikkatle izleyen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise bağımlılıkla mücadele ile ilgili tüm çalışmalara önce insan olarak sonrada görev ve sorumluluklarının bilincinde kaynaklarını kullanarak herkesin destek vermesi gerekliliğinin altını çizdi.

MÜCADELE İÇİN TOPLUMSAL BİR BİLİNÇ GEREKLİ

Açılış konuşmalarının ardından yapılan panelde bağımlılıkla ilgili kendi alanlarında uzman panelistler dikkat çekici bilgiler paylaştılar. Çocukluktan itibaren gelişim dönemlerinde bağımlılığa neden olan psikolojik unsurları değerlendiren Psikolog Hasibe Tekşan, çocukların problemle başa çıkabilme becerilerinin geliştirilmesinin önemini belirterek,  kişilik kazanmalarında rol model olacak bir sosyal çevrenin oluşturulmasına dikkat çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Merkezi Uzmanı Mustafa İşlek  bağımlılıkla mücadelede eğitim seviyesinin öneminden söz ederek. Bağımlılığı önleme noktasında eğitimin devreye girmesi ile çocukların bağımlılığının önüne geçilebilir olduğunu söyledi. Gebze Emniyetini temsilen panelde konuşmacı olarak bulunan narkotik şube görevlisi ise uyuşturucu kullanımı ve satışı noktasında yeni yasalarla cezai yaptırımların boyutunun artığını söyleyerek bu kanunlarla caydırıcılığın hedeflendiğini söyledi. Emniyetin kapısının bağımlılara, bağımlı ve satıcıları ihbar etmek isteyenlere açık olduğunu ve bu ihbarların kesinlikle gizli kaldığını belirterek gece gündüz bu konuda hassas davranarak hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Bağımlılıkla  mücadelenin toplumsal bir bilinç gerektirdiğini söyleyen panelist Sosyolog Havvanur Erdoğan, kısır bir döngü olan bağımlığın toplumun aile, okul, sosyal çevre gibi tüm sosyal kurumlarının ortak çalışması ile aşılabilir olduğunu vurguladı.

MADDENİN İSMİNİ SÖYLEMEYİN

Bölgemizde gazetecilik görevini uzun yıllardır sürdüren İrfan Yormaz ise bağımlılıkla mücadelede medyanın üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyleyerek, gazetecilerden  haberlerinde uyuşturucu maddelerin isimlerinin telaffuzundan kaçınmalarını istedi. Madde satıcılarına kullanılan sıfatlarıda eleştiren Yormaz, “uyuşturucu baronu”, “uyuşturucu çetesi prensi yada prensesi” gibi hitapları kullanmamalarını söyledi.  Sosyal medyada sigara, alkol gibi maddelerle yapılan paylaşımların yayınlanmaması, madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirmelerin halka açık meydanlara taşınması gereğini vurguladı. Kapsayıcılığı ve uzman bir panelist gurup tarafından aydınlatıcılığı ile yapılan bu panel katılımcılardan yoğun bir ilgi gördü. Batıyakası TV’ninde canlı yayınladığı panele Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İpek Culha, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, Gebze Ak Parti Eski İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim