• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Borç miktarı oldukça arttı

Gebze Ticaret Odası’ nın yasal olarak her yıl en az iki kere düzenlemesi gereken Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Gökçe’nin katılımıyla Güral Sapanca Otel’ de gerçekleştirildi.
Borç miktarı oldukça arttı

Bütçe, cari açık, enflasyon, para politikası, kur politikası ile ekonomik göstergelerin analizi ve gidişatı ile ilgili yaklaşık bir saatlik bir sunum gerçekleştiren Gökçe, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişme ve risklerin değerlendirmesini katılımcılarla paylaştı.

“BORÇ MİKTARI OLDUKÇA ARTTI”

Ekonomik göstergelerin küresel anlamda fotoğrafını çeken Gökçe, kriz ortamında dünyadaki bono ve tahvil reel getirilerinin son derece düştüğünü ancak diğer yandan borç miktarlarının oldukça arttığını ifade etti. Ülkelerin kalkınma seviyelerini inceleme aşamasında borç miktarlarından ziyade vade sürelerine dikkat çeken Gökçe, enerji politikalarına da vurgu yaparak ülkelerin gelişmesinde önemli unsurların başında geldiğini belirtti. Türkiye’ nin yıllık büyüme rakamları, enflasyon, cari açık ve işsizlik oranları hakkında karşılaştırmalı analiz yapan Gökçe, ithalat ve ihracat rakamlarını büyük ölçüde etkileyen döviz kuru artışının önemli bir bileşen olduğunu ifade etti.

ÇİLER,”BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLANIYOR”

Meslek Komite Üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, meslek komite çalışmalarının, sektörlere genel perspektif sunan, farklı öneri ve çözümleri ortaya çıkardığını, bölgenin mevcut sorunlarını saptayabilmek ve bu doğrultuda projeler üretebilmek için, oda çalışmaları açısından büyük avantajlar sağladığını ifade etti. Çiler ayrıca, odalar arası iletişime vurgu yaparak, odaların her birinin meslek komite çalışmalarını karşılıklı olarak değerlendirmesi, beyin fırtınası yapılmasının, değer katan görüşleri tespit edebilmek adına büyük önem taşıdığını, bölgesel etkileşimin ulusal gelişime dönüşebileceğini ifade etti.

ÜYELERİN AİDAT BORÇALARININ YAPILANDIRILMASI SAĞLANDI!

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Torba Yasa ile meslek komite üyelerine açıklamalarda bulunan Gto Başkanı Nail Çiler, “6552 Sayılı Kanunun 77. Maddesi ile Oda ve Borsa üyelerinin yıllık ve munzam aidat borçlarına yapılandırma imkânı getirilmiştir. Bu madde hükmü gereği üyelerimiz gecikmiş yıllık ve munzam aidat borçları için 1 Aralık 2014 tarihine kadar odamıza yazılı başvurmaları halinde bu borçlarını üçer aylık dönemler halinde sekiz taksitle ve peşin ödeme hakkına sahip olacaklardır. İşi bırakma veya resen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte feri borçlarının tamamı üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın yönetim kurulu kararına istinaden alacak kayıtlarından silinecektir. Bu üyelerin vergi kaydının silindiği tarihten önce borçları için yazılı başvurmaları halinde taksitlendirme ve indirim hakkından yararlanacaklardır.” dedi. Toplantıda ayrıca, TOBB tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerine Odamızı temsilen katılan Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi Salih Kükrek söz alarak, TOBB ve iştiraklerinin kurumsal yapısı ve hizmetleri ile Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi aktarımında bulundu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim