• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9092.9 0.14
  • Altın: 2325.321 0.80
  • Dolar: 32.3781 0.15
  • Euro: 35.018 -0.08

Bıyık,”Darıca halkının bir kuruşunu korumakla görevliyim”

Kocaeli’de özel bir TV kanalına konuk olan Darıca Belediyesi Başkanı Muzaffer Bıyık, önemli açıklamalarda bulundu.
Bıyık,”Darıca halkının bir kuruşunu korumakla görevliyim”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, israf konusuna dikkat çekerek,“ Biz israf konusunda netiz. Çöp kovası ihalesi yaptık. Tahmin ettiğimiz fiyatının çok üstünde bir teklif geldi. Ben iptal ettim ihaleyi. Tek bir firma girdi. Rekabet şartları oluşmadığı gerekçesi ile ihaleyi iptal ettik. Darıca halkının bir kuruşunu korumakla görevliyim” ifadelerini kullandı.

MAKAMDA RUHUM DARALIYOR

“Bizim birinci önceliğimiz vatandaşımız olacak. Sürekli sokaktayım. Vatandaşın gündemi ile bizim gündemimiz aynı olacak” diyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Makamda durdukça ruhum daralıyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN GÜNDEMİ BİZİM GÜNDEMİMİZ OLACAK

Vatandaşları dinlediklerini ifade eden Muzaffer Bıyık,“Dertlerini bilen, sokağını bilen bir ismim. Vatandaş bizden dokunmak istiyor. Ulaşım ve temizlik konusunda beklentiler var. Vatandaşın gündemi ile bizim gündemimiz aynı olacak. Biz halk meclislerine başladık. Vatandaşı dinliyoruz. Hem hükümeti hem büyükşehri hem bizi ilgilendiren önemli konular var. Vatandaşın taleplerine göre yol haritası belirleyeceğiz”

MAKAM ODASININ KAPISI SONUNA KADAR AÇIK

Ben sokaktan geldim. Özel hayatımda, ticari hayatımda da koltukta oturan bir işim olmadı. 9 yıl ilçe başkanlığı süresince hep sahada oldum. Hep vatandaşla iç içe oldum. Hep arazideyim. Öğleden önce gelen herkesle görüşüyoruz. Makam odamızın kapısını sonuna kadar açık. 4 tane başkan yardımcısından 3’ü siyasi. Siyasetten gelen arkadaşlarımızın vatandaşa daha çok dertlendiğini düşünüyoruz”

DÜĞÜNDE, CENAZEDE VATANDAŞI GÖRMEK İSTİYOR

Sabah saat 5’de belediyeye girseniz gece 12’ye kadar herkesle görüşseniz. 5 yıl sonra halka dokunmayan bir başkan olursunuz demişti büyüklerim. Benim için zaten sokakta olmak daha keyifli. Bakın her akşam bu dönem hacılarımızı dolaşıyoruz. Hafta sonları düğünlerdeyiz. Vatandaş belediye başkanını düğününde, cenazesinde görmek istiyor.

NE KAZANMIŞSAM DARICA’YA BORÇLUYUM

Biz herkesten önce emanetçiyiz. İlla bu görevler hak değil nasip kısmet işidir. Derdimiz gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. 68’den bu yana Darıca’dayım. Bir beşer için hayatta bundan daha büyük bir nimet olamaz. Doğup, büyüdüğün bir şehre belediye başkanı olmak çok anlamlı. Darıca’da evlendim, baba olmuşum. Neyim varsa ne kazanmışsam Darıca’ya borçluyum. Bizim birinci önceliğimiz vatandaşımız olacak. Vatandaşın gündemi ile bizim gündemimiz aynı olacak” şeklinde konuştu.

BELEDİYEYE 8 PERSONEL

Bıyık, “Sanayicilerle iş birliği içerisindeyiz. Şuana kadar 450’ye yakın insana iş bulduk. 6 ay içerisinde 2 bin civarında kişiye çalışabilecekleri bir iş alanı sunduk. 2 bin kişiye “Size uygun iş var” dedik. Net olarak ise 450’e yakın kişiye iş bulduk. Bu güzel bir rakam. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeye ise sadece 8 tane personel aldık” ifadelerini kullandı.

HERKESİ BELEDİYEYE ALMA LÜKSÜMÜZ YOK!

İstihdam konusu vatandaşımızın gündemiz. İstekleri belediyede işe başlamak. Takdir edersiniz ki her vatandaşı belediyede istihdam edebilme şansımız yok, böyle bir bütçemiz, lüksümüz yok. Herkesi işe alırsak sadece maaş veren, hizmet üretemeyen bir belediye olurduk. Buna karşılık bizlerde büyükşehir ile birlikte İstihdam masası kurduk.

6 AYDA SADECE 8 PERSONEL ALDIK

900 çalışan personelimiz vardı. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana 8 tane personel aldık. Bunlarda alanında uzman mutfağında isimlerdir. Biz kendi içimizde rotasyon ile elaman problemini çözmeye çalışıyoruz”

MECLİS TOPLANTILARINI CANLI YAYINLIYORUZ

Öncelikle şeffaflıktan kastımız gizli kapalı kapı arkasında asla bir şey yapmama kararı aldık. Bakın meclis toplantılarını canlı yayınlıyoruz. Vatandaşımız bizi oturduğu yerden canlı izleyebilir. Bütün ihaleleri canlı olarak yayınlıyoruz. Her konuyu mecliste tartışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Bugün Kocaeli

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim