• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9909.34 1.98
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Başkanlar depremzedeler için ne kadar bağışladı?

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, Kocaeli Kongre Merkezi’nde depremzedeler için bağış kampanyası gerçekleştirdi. Gecede toplam 4 milyon TL’lik bağış toplandı. İşte başkanların bağışları.
Başkanlar depremzedeler için ne kadar bağışladı?

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerle dayanışma kampanyaları sürüyor. Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu da bu kapsamda depremden bölgesindeki vatandaşlarla dayanışma amacıyla Valilik onaylı yardım kampanyası düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan program, oyuncu Alp Kırşan’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Yardım kampanyasına tanınmış isimler katılırken ilk bağış Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın’dan 100 bin TL oldu. Gecede 4 milyon TL yardım toplandı.

VALİ YAVUZ CANLI BAĞLANDI

Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılan yardım kampanyasına Vali Seddar Yavuz video ile bağlanırken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir ve eşi Figen Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir salondaki yerini aldı. Ender Saraç, Oyuncu Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Ampute A Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak da gecede konuşmacıydı.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Saadetin Hülagü, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Başkanvekili Muharrem Tutuş, Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Darcan, DEVA Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Gamze Durmaz, Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve STK temsilcileri de yardım gecesinde yerini aldı.

İNSANLARIMIZA YARDIMCI OLALIM

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu Başkanı Sevim Pekyörür şu ifadeleri kullandı: "'Depremzedeler için neler yapabiliriz' diyerek harekete geçtik. 'Depremden etkilenen insanları en iyi biz anlarız' dedik. Bize 'Bu kampanyaya destek verilmez' denildi ama varsın bir yıl dışarıda yemek yemeyelim, varsın alışveriş yapmayalım ama insanlarımıza yardımcı olalım. Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a böyle bir organizasyonu gerçekleştirme imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Başkanımız bizlere ' Deprem bölgesinde yeterince yoruluyoruz, bir de sizinle uğraşamam' demedi ve bize yardımcı oldu."

1999’DA BİZ DE AYNI ŞEYİ YAŞADIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kampanyada yatığı konuşmada "Biz 1999'da benzer acıyı yaşadık, o günlerde farklı farklı plakalı araçları görmüştük ve buna anlam verememiştik. Deprem bölgesine gittiğimizde oradaki vatandaşlarımız da bize benzer şekilde baktı. Biz kendilerine '1999'da benzer acıyı biz yaşadık, sizleri en iyi biz anlarız' dedik. Çadırlarımızı kurduk, yemek dağıtacak yerlerimizi kurduk ama bölgeye ulaşmak çok zordu. Her şeye rağmen bölgeye ulaştık, orada güzel dostluklar da oluşturduk. Çocuklarımıza oyun alanları kurduk, o alanlarda yüzü boyalı ve mutlu çocukları gördük. O çocuklardan biri benim yanımda artçı sarsıntıya yakalandı, kendisine 'Merak etme, en güvenli yerdesin' demiştim.

100 BİN TL İLE DESTEK VERİYORUZ

Orada her gün üstüne koya koya daha iyi şartları sağlamaya çalışıyoruz. Bölgede sahra hastanemizi kurduk, eczacılarımız her gün yanımızdaydı, berber ve kuaförlerimiz de yanımıza geldi. Sayamadığımız birçok nokta var. O noktalardan biri de bu akşam burada bir araya gelmemize vesile olan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu. Bu platformun arkasındayız, siz elinizden geleni yapın ben üstünü tamamlayayım. Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlayacağız, bu katkı benim babamın malı değil ama seçilmiş büyükşehir belediye başkanı olarak böyle bir kampanyada kentin insanları ile birlikte yer alacağız. Figen hanımla konuştuk ve aile bütçenizden 100 bin TL vererek kampanyaya destek veriyoruz.”

KOCAELİLİ KARDEŞLERİMLE GURUR DUYUYORUM

Vali Seddar Yavuz ise "Biz olağanüstü dönemlerde yardımlaşma duygusu yüksek bir milletiz. İlk günlerden itibaren milletimizin elindekini, avucundakini gönderdiğini gördük. Kocaelili kardeşlerimle onur ve gurur duyuyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin bölgeye gönderdiği yardım takdire şayan. Ben Kocaelili insanlarımızla onur duyuyorum. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Büyük felaketlerden en fazla etkilenenler dezavantajlı gruplar, çocuklar ve kadınlardır. Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformuna yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyor, Allaha hamd olsun aziz milletimiz, yüce devletimiz büyüklüğünü gösterdi. Kocaeli'yi özlediğimi belirtmek istiyorum, en kısa sürede buluşmak üzere" ifadelerine yer verdi.

BİR GECEDE 4 MİLYON TL YARDIM
Kampanya, 20 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek. Yardım kampanyasına destekte bulunmak isteyen vatandaşlar için TR09 0006 4000 0012 4090 3993 94 nolu iban adresi verilirken alıcının ise Sevim Pekyörür olduğu belirtildi. Kampanya için organize edilen programda 3 milyon 850 bin TL civarı yardım toplandığı belirtilirken bu rakam 4 milyon TL'ye yuvarlandı. Gecenin en büyük yardımı 1 milyon 500 bin TL ile Lastik-İş Sendikası'ndan geldi, en anlamlı bağış ise Kocaeli Anneleri Çocuk Komisyonu'ndaki çocukların kumbaralarının toplamı 5 bin TL oldu.

BAĞIŞ YAPAN BAZI İSİMLER VE BAĞIŞ MİKTARLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın: 100 bin TL,

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus: 100 bin TL,

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler: 100 bin TL,

Lastik-İş Sendikası: 1 milyon 500 bin TL,

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman: 50 bin TL,

Cumhurbaşkan Başdanışmanı Sadettin Hülagü: 20 bin TL,

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz: 50 bin TL,

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan: 40 bin TL,

Arslanbey OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ: 200 bin TL,

Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol: 100 bin TL,

Geçmiş dönem İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız: 20 bin TL,

Geçmiş dönem Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve eşi Sibel Gökçe: 20 bin TL,

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer: 50 bin TL,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz: 20 bin TL,

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir: 200 bin TL,

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt: 30 bin TL, Kocaeli Anneleri

Çocuk Komisyonu Çocuk Kulübü Kumbara: 5 bin TL,

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın: 20 bin TL,

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı: 30 bin TL,

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Fuat Ayar: 10 bin TL,

Gölcük Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Berna Abiş: 20 bin TL,

KOTO ve KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer: 100 bin TL – 30 bin TL,

Köseköy KOMEK Merkezi: 600 TL,

EMŞAV Kocaeli İl Başkanı Alpay Çakırcı: 10 bin TL,

İzmit Genç İşadamları Derneği: 5 bin TL,

Başaralı Sanayici İş İnsanları Derneği: 100 bin TL,

Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül: 10 bin TL, İYİ Parti: 10 bin TL, Başiskelesi Belediye Başkanı Yasin Özlü: 50 bin TL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim