• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:14Güneş 05:54Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:09Yatsı 21:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2420.766 -0.24
  • Dolar: 32.4438 0.01
  • Euro: 34.797 0.12

Başkan Çiler'den 12 Ekim Gebze'nin kurtuluşu mesajı

GTO Başkanı Nail Çiler 12 Ekim Gebze'nin kurtuluşu ile ilgili mesaj yayımladı.
Başkan Çiler'den 12 Ekim Gebze'nin kurtuluşu mesajı

GTO Başkanı Nail Çiler mesajında şunlara yer verdi;

Başkan Çiler; Gebze’miz, kayıtlara göre Bitinya Kralı Nicomed döneminde ve M.Ö. IV. yüzyılda kurulmuş, M.Ö. 73 yılında Romalıların eline geçmiş, kısa bir süre İstanbul'u fethetmek için bölgeye gelen Arapların egemenliğine girmiş, Osmanlı hakimiyetine kadar bir Bizans şehri olarak kalmıştır. Gebze’mizin tarih sayfalarına konu olmasının en önemli nedenlerinden biri, Kartacalı Komutan Hannibal Barca’nın krallık döneminde bölgemize yerleşmiş olmasıdır. O dönemde hem denize, hem de karaya hakim bir tepe üzerine kurulu olan şehrimizin Eskihisar olduğu eski kaynaklar arasında yer almış, 1330 yılında Osmanlılarla Bizans arasında yapılan savaştan sonra Gebze'nin de içinde bulunduğu bölge, Osmanlı idaresine dahil edilmiştir.

''ORHAN GAZİ'DE BÖLGENİN İMARI İÇİN BÜYÜK ÇABALAR GÖSTERMİŞ''

Gebze'de kendi adına cami yaptıran, bölgede izler bırakan ilk Türk büyüğü Orhan Gazi de, bölgenin imarı için büyük çabalar göstermiş, işletmeler kurarak vakıflar tesis etmiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Mütarekesi ile de İngilizlerin işgaline maruz kalan Gebze (1918), İngilizlerin 1920'de bölgeyi Yunanlılara terk etmesi üzerine, bir süre Yunanlıların kontrolünde kalmış, 12 Ekim 1922 tarihinde de düşman işgalinden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğindeki ordumuz tarafından kurtarılarak, bu güzel şehir bizlere miras kalmıştır.

''GEBZEMİZİN GELİŞMESİ İÇİN BÜTÜN PAYDAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ''

Gebze Ticaret Odası olarak bizler; Kartacalı Komutan Hannibal’dan, 1481 yılında Doğu’ya gerçekleştireceği sefer sırasında konakladığı ve hayatını kaybettiği, içerisinde 17. Yüzyılda yaptırılan çeşme ve namazgahı bulunan Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağına, “İlk Türk Müzesi”nin kurucusu Osman Hamdi Bey’in müzesine kadar bir çok tarihi dehayı bünyesinde barındıran, içerisinde bulunan, Türkiye ekonomisine yön veren OSB’lerden teknoparklara, serbest bölgelerden büyük sanayi kuruluşlarına, Ar-Ge’ cilere, TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE, TSE, Bilişim Vadisi, Teknoloji Bankası, Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin yerli otomobilinin (TOGG) AR-GE Merkezi gibi önemli kuruluşlara ev sahipliği yapan, sanayinin ve bilimin üssü, aynı zamanda teknolojinin vücut bulduğu yer Gebze’mizin gelişmesi, daha da büyümesi, tarihi ve turistik dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılması için çalışmaya tüm paydaşlarımız ile devam edeceğiz. Gebze’mizin Büyükşehirli İl statüsüne ulaştırma gayretimizi devam ettirerek; Gebze’mizin kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutlar, Gebze Ticaret Odası olarak bizlere emanet edilen bu güzel bölgeyi her geçen gün daha da ileriye taşıma bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anarım''. dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim