• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Başkan Büyükgöz 1. Yılını tek tek değerlendirdi!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz 1.yıl değerlendirme toplantısını geniş katılımla Osman Hamza Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Başkan Büyükgöz yapılan hizmetleri tek tek değerlendirdi.
Başkan Büyükgöz 1. Yılını tek tek değerlendirdi!

Düzenlenen değerlendirme toplantısına AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, MARTEK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediye Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan, meclis üyeleri, STK Temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. Program projelerin gösterildiği sinevizyon gösterisi ile başladı.

d86f1037_1575x1050.jpg

MEMLEKET İŞİ GÖNÜL İŞİ

Daha sonra kürsüye çıkan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, göreve başladığı günden bu yana yapılan hizmetleri anlattı. Başkan Büyükgöz yaptığı açıklama da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın tensipleriyle Gebze Belediye Başkanlığı’na aday oldum. 31 Mart 2019 günü seçimleri yaptık. Vatandaşlarımızın büyük teveccühüyle başkan seçildim.
1 Nisan 2019 günü göreve başladık. Parolamızı “Memleket işi, gönül işi” olarak belirlemiştik. Çalışma yöntemimizi; “Tevazu, samimiyet, gayretle...” şeklinde ilan etmiştik. Hedefimizi; “Gönül Belediyeciliği” olarak adlandırmıştık.
İŞİN ÖZÜ AŞKLA ÇALIŞMAK
Geçtiğimiz bir yıl boyunca, hem parolamıza, hem çalışma yöntemimize, hem hedefimizin gerektirdiği şartlara harfiyen uymaya gayret ettik. İşin özünün aşkla, işin özünün gönülden, işin özünün samimiyetle çalışmak olduğunu bir kez daha müşahede ettik. Dünyanın geçtiği bu zor zamanlarda; Yeni dönemin ruhuna uygun çok sayıda işe, çok sayıda esere imza attık.

MALİ KAYNAKLARI DİSİPLİNE ETTİK
Belediyecilik, şehrin kaynaklarını yönetme sanatıdır. Milletin beklentisi bu olduğu gibi başarının anahtarı da budur. Bu kaynakların en önemli iki tanesi, insan kaynakları ve mali kaynaklardır. Bu iki kaynakta elde edeceğiniz başarı, bütün işlere biçim vereceğinden çok önemlidir. Mali kaynakları disiplin altına alarak işe başladık. Kamu, özel sektör, piyasa borçlarımızı tasnif ettik, yapılandırdık, ödedik. Sıkı bir tasarruf programı uygulamaya başladık. Piyasa borçlarımızın bir plan dahilinde ödenmesi beraberinde rekabet, rekabette satınalma avantajı getirdi. Artık yaptırdığımız hizmetleri daha uygun şartlarda yaptırıyoruz. Satınalmalarda yüzde 45’e varan iyileşmeler sağladık. Bu politikamız, hizmet için kaynaklarımızı geliştirdi.

d86f1022_1575x1050.jpg
GEBZE BELEDİYESİ'NİN 485 KİRACISI VAR 
'Göreve geldiğimizde Bbelediyemizin toplam 55 kiracısı bulunuyordu, belediyenin kiralanabilecek mülklerinde düzenlemeler, güncellemeler yaptık. Bugün itibarıyla kiracı sayımız 485. Kamyon garajımızın işletmesini Belediyemizin bünyesine aldık. Burada oluşan günlük kaynağı hizmetlerimiz için şehrimize kazandırdık.'
EMEKLİSİ DOLAN 50 PERSONELE 10 MİLYON TL ÖDENDİ
'Emekliliği dolmuş personellerimiz vardı. Fayda maliyet analizleri yaparak, onları mağdur etmeden, hak ettikleri kıdem tazminatları olan yaklaşık 10 milyon TL’yi ödeyerek, 50 personelimizi emekliye sevk ettik. Ayrıca yaptığımız personel düzenlemeleriyle toplamda personel sayımızı 123 kişi azaltmış olduk. Buradan elde ettiğimiz geliri hizmet bütçemize ekledik. Mesai düzenlemeleri yaparak mesai giderlerimizden yüzde 90 oranında tasarruf ettik. Sıkı mali disiplin, borç yapılandırmaları, belediye mülkü kiralamaları, satın alma tasarrufları, mesai düzenlemeleri, emeklilik işlemleri… Yaptığımız çok sayıda düzenleme birinci yıl itibarıyla etkisini gösterdi. İlk yıl bütçemizi 45 milyon TL fazla vererek kapattık.
7 GÜN 24 SAAT HİZMET ÜRETTİK 
Sağlıklı bir hizmet için, insan kaynaklarımızın, ehliyet, liyakat ve uygunluk prensipleriyle, 7 gün 24 saat esasıyla çalışmasını temin eden bir mesai, hizmet ve ekip düzeni oluşturduk. Ürettiğimiz her hizmet ve eseri, insan kaynaklarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz. Sağ olsunlar. Var olsunlar.

d86f1158_1575x1050.jpg

GEBZE KOCAELİ’NİN ATARDAMARIDIR

40 mahallemiz var. Nüfusumuz 400 bin. Türkiye imalat sanayiinin yaklaşık yüzde 30’u sınırlarımızda üretiliyor. Bu üretim faaliyetinin bir sonucu olarak, gündüz nüfusumuz, ikamet eden nüfusumuzun neredeyse 3 katı. Belediye hizmetlerini yaparken, bu nüfusu dikkate alarak yapmak zorundayız. Her hizmetimizi bu büyük nüfusu esas alarak çalışıyoruz. Gebze Kocaeli’nin atardamarı. Türkiye’nin üretim üssü. Gebze’nin iyi yönetilmesi sadece Gebze’nin konusu değil, Kocaeli’nin, Türkiye’nin hayati meselesi.

d86f1031_1575x1050.jpg
TEK YÜREK OLARAK ÇALIŞIYORUZ
Gebze Belediyesi olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bakanlıklar ve kamu kurumlarının, Gebze’mize yapacağı hizmetlere büyük önem veriyoruz. Sınırlarımızda hizmet edecek her kurumla, hem iş birliği, hem de uyum içinde çalışıyoruz. Ben yaptım, sen yaptın, o yaptı anlayışımız yok, Gebze’nin iyiliği neredeyse, yapıcı olarak oradayız, Gebze’nin iyiliği kimdeyse, tek yürek olarak onunla birlikteyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Bakanlıklarımız, ve ilgili kurumlarımızla birlikte; Metro’ya, otobanlara, arıtma tesislerine, çöp depolama ve dönüştürme istasyonlarına, millet bahçelerine, müzelere, yeni imar uygulama çalışmalarına, fiziki iyileştirme adına ne varsa hepsine birlikte imza atıyoruz.

d86f1059_1575x1050.jpg
GÜNEŞİN DOĞDUĞU HER YENİ GÜN YAPMAMIZ GEREKENLER ARTIYOR 
Gebze Belediyesi’nin imkânlarını aşan bütün yatırımlarda, belediyemizi; altyapıyı hazırlayan, düzenleyen ve koordine eden bir kurum olarak çalıştırıyoruz. Bilvesile, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımıza, Gebze’ye sundukları hizmetler için teşekkür ediyorum. Gebze sanayinin merkezi. Gebze, Hünkar Çayırı, Eskihisar Kalesi, Çoban Mustafa Paşa külliyesi, Sultan Orhan Camii, Osman Hamdi Bey evi, Hannibal Anıt Mezarı ile tarihi bir destinasyon bölgesi. Dinamik bir nüfusumuz var. Güneşin doğduğu her yeni gün, yapmamız gerekenleri de artırıyor.
PROJELERE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ 
Aşkla çalışarak çok işe imza attık. Buna karşılık yaptıklarımız dünün Gebze’si içindi. Bugün ve geleceğin Gebze’sinin bizden çok sayıda beklentisi var. Bir şehir plancısı olarak, ihtiyaçlarımızı önceden görmeye, çözümler için simülasyonlar yapmaya, projeler, programlar geliştirmeye özel önem veriyorum. Bugün sizlere anlatacağım, her bir işimizin arkasında, yoğun, ölçülü biçili ve geleceği öngören çalışmalar olduğunu bilmenizi isterim.

d86f1030_1575x1050.jpg
AŞKINAN KOŞAN YORULMAZ
Son seferi Gebze’de biten, son nefesini Gebze’de alan Fatih Sultan Mehmet Han der ki; ''Hüner bir şehrin bünyad etmektir, Reaya kalbin abad etmektir”. Bu söz rehberimiz. Şehrimizi bünyad edeceğiz. Halkımızı abad edeceğiz inşaallah. Şehrimize hem estetik, hem fonksiyonlu eserler kazandıracağız. Emelimiz bu kubbede hoş bir sada bırakmak. Ne kadar çalışmamız gerekiyor? Her gün biraz daha çok… Her gün biraz daha fazla… Her gün aşkla... Çok çalışmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız diyor ki; “Aşkınan koşan yorulmaz.” Biz de aşkınan koşmaya ahdettik, yorgunluğu lügatımızdan çıkardık. 365 gün Gebze’nin, milletimizin hizmetindeyiz. Vakit saat doluncaya kadar, Ahdimiz budur.'
 
Bu programı, bir hesap verme, bir kendini ölçme, bir yeniden başlama programı olarak değerlendiriyorum.' dedi.

d86f0985_1575x1050.jpg

GEBZE METROSU

Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu hat, çift yönde 32  km uzunluğunda olacak. 12 istasyonda hizmet verecek hattımız tamamlandığında, Gebze OSB’den Darıca’ya 19 dakikada ulaşacağız.

SABİHA GÖKÇEN’E METRO

Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek bu hat, çift yönlü olarak toplam 14,8 km uzunluğunda olacak. Günlük 550.000 yolcu taşıma kapasitesi ile şehrimizin trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak. İstanbul ve Kocaeli Merkez ile entegrasyonumuz güçlenecek. Metro hattımızı, 2023’de planlanan ilk seferiyle hizmete alıyoruz.

d86f1130_1575x1050.jpg

GEBZE TEM  YAN YOL VE  KAVŞAKLAR

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla gerçekleştirilecek; Kirazpınar ile Sultan Orhan, İnönü ile Arapçeşme Mahalleleri arasındaki otoyol mevkiinde hizmet veren Tembelova ve Kirazpınar Köprüleri, 2 çarpı 2 şeritli olarak yeniden yapılacak. Tembelova Köprüsü’nün batısına 2 çarpı 1 ve Kirazpınar Köprüsü’nün doğusuna 2 çarpı 1 şeritli 2 yeni köprü inşa edilecek. Ayrıca bu köprülerin kuzey ve güney taraflarına yan yol ayrılma ve katılma şeritleriyle birlikte toplam 12 km yol yapılacak. Bu sayede, Gebze OSB ile ilçe merkezi arasındaki TEM Otoyolu’nda  oluşan trafik yoğunluğu azaltılacak.

tir-parki.jpg

GEBZE BELEDiYESi KAMYON VE TIR PARKI

Mevcut parkımızda yapılan revizyonlar tamamlandı. 540 tır ve kamyon ile 250 binek araç parklanmasına imkân sağlandı. 60.495 m2 alanda hizmet veren parkımızda yeme-içme ve sosyal tesis alanları da hizmete sunuldu. 100 tır ve kamyon parklanmasına imkân sağlayan tesisimiz, 10.800 m2 alanda hizmet vermeye başladı. Ayrıca 3. Etap proje çalışmalarımız devam etmektedir.

d86f1094_1575x1050.jpg

iLYASBEY SAĞLIKLI  YAŞAM MERKEZi,  MEYDAN ve YERALTI KATLI OTOPARK

Belediyemiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortak yatırımıyla, 13.500 m² kapalı alana inşa edilecek merkezimizde; KETEM, Verem Savaş ve Aile Sağlığı Birimi, Tıbbi Laboratuvarlar, Aile Danışmanlığı ve Sosyal Danışmanlık, Çocuk Gelişimi, Fizik Tedavi ve Spor Aktivasyon Odası yer alacak. Ayrıca 450 araç kapasiteli yeraltı katlı otoparkımız hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Proje çalışmaları tamamlanan merkezimizin ihale çalışmaları devam etmektedir.

GEBZE SPORCU EĞiTiM MERKEZi PROJESi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımıyla; 210 kişilik seminer salonu ve 138 araçlık otoparkı ile 15.590 m² alanda yapımı tamamlanmak üzere olan proje kapsamında; yakın dövüş sporları, antrenman ve fitness salonları, gündüz bakım evi ile çocuk parklarına yer verilecek.

sarnic.jpg

TARiHi SARNIÇ RESTORASYONU

Tarihi mirasımızın önemli bir parçası olan su sarnıcı restore edilecek. 11 Haziran tarihinde ihalesi yapılan proje tamamlandığında; meydan düzenlemesi, camlı seyir terası ve çevre düzenlemeleriyle 796 m² alanda Gebze’mize hizmet verecek.

MiLLET BAHÇESi

Kamu hizmet binaları, eğitim kampüsü, tematik bahçeler, spor alanı, açık hava gösteri alanı, cami ve meydandan oluşacak Millet Bahçemizin proje çalışmaları tamamlanmak üzere.

SARI CAMİİ

Beylikbağı Mahallesi’nde fiziki olarak kullanılmaz durumda olan Sarı Camii’yi yeniden inşa ediyoruz. 26 Haziran 2020 tarihinde ihale edilen projemiz; Kur’an kursu, taziye evi, 551 m2 meydan ve kapalı otoparkı ile birlikte faaliyete geçecek.

GEBZE’YE KAYKAY PARKI

Gebze Gençlik Merkezi yanında yer alacak projemiz tamamlandığında; kaykay parkı, 2 basketbol sahası, sosyal donatı alanları ve yeşil alanı ile birlikte toplam 2.580  m2 alanda gençlerimize hizmet verecek.

HALKIMIZI DİNLİYORUZ

40 mahallemizde halkımızla birlikte ortak meclislerimizi gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin talep, öneri ve şikayetlerini not aldık. Ayrıca her hafta Çarşamba gününü Halk Buluşmaları Günü olarak ilan ettik. Belediye binamızda bizzat talep, öneri ve şikayetleri dinledik.

gunes-enerji.jpg

GÜNEŞ ENERJi SiSTEMi İLE TASARRUF

Mevlana Kapalı Pazarı’nın çatısında proje çalışmaları devam eden Güneş panelleri ve Enerji Dönüşüm İstasyonumuz tamamlandığında; Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüreceğiz. Belediyemizin tüm elektrik ihtiyacı bu sistemden sağlanacak. Sistem, yatırım tutarını kısa sürede finanse edecek.

HÜNKÂR ÇAYIRI PROJESi

Belediyemize tahsisli olan Hünkâr Çayırı’nı, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımıyla, tarih ve turizm destinasyonuna dönüştürüyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın son otağını kurduğu önemli tarihi miraslarımızdan olan Hünkâr Çayırı, projesi tamamlandığında; panorama müzesi ve tarih tünelinden oluşan kültür kompleksi, tema park, açık etkinlik alanı ile yeşil alanlardan oluşacak.

CUMHURiYET MAHALLESİ SPOR KOMPLEKSi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksinden oluşan tesisin, kapalı spor salonu kısmı 2020 yılı Temmuz ayında Gebze Belediyesi’ne tahsis edilecek.

BARIŞ PARKI SOSYAL TESiSi

Gebzeli hemşehrilerimizin Eskihisar’ın muhteşem manzarası eşliğinde  sosyal ve kültürel faaliyetler icra  edebilecekleri,  kahve içebilecekleri sosyal donatı alanlarıyla hizmet verecek tesisimiz, 4.800 m2 alanda yer alıyor. Tesisimizi 2020 yılı sonu itibarıyla hizmete alacağız.

yesil-vadi.jpg

YEŞiL VADi  PROJESi

Mavi ve yeşilin buluştuğu Yeşil Vadi Projesi’ni tamamlamak üzereyiz. Eskihisar’ın kıyı şeridinde bulunan yeni merkezimiz; rekreasyon alanları, sahil restoran, kafeterya ve çocuk oyun alanlarıyla hemşehrilerimizin hoşça vakit geçirmesine hizmet edecek.

KAPALI KATLI OTOPARK VE SEMT PAZARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımıyla, Gebze’mizin otopark problemini önemli ölçüde rahatlatacak olan 550 araçlık kat otoparkımız hizmete alındı. Ayrıca otoparkımızın zemin katı haftada 1 gün kapalı semt pazarı olarak hizmet verecek.

kuyumcular-carsisi.jpg

CUMHURiYET MEYDANI KUYUMCULAR ÇARŞISI

Eski çarşı ile metro istasyonunu birbirine bağlayan pasajımızda konumlandıracağımız dükkanlarımızı Kuyumcular Çarşısı olarak planladık.

gencligin-merkezi.jpg

GENÇLiĞiN YENi MERKEZi

Belediyemize devredilen Eski Adliye Binasını; eğitim, spor, meslek eğitimi, kütüphane, kodlama atölyeleri ve dijital dönüşüm ofisinden oluşan tam teşekküllü bir Gençlik Merkezi olarak planladık. Gençlik Merkezi’miz 2021 yılı itibarıyla, geleceğimiz olan gençlerimiz için hizmete hazır olacak.

YOL, KÖPRÜ KALDIRIM ÇALIŞMALARI

Fiziki iyileştirme çalışmaları çerçevesinde 8.650 m yeni yol, 34.932 ton sıfır asfalt, 69.454 m² parke, 34.344 m bordür, 22.283 m yol tesviyesi, 30.879 ton asfalt altı taşıyıcı dolgu, 2.851 m3 taş duvar, 1.243 m3 betonarme duvar, 1.256 m granit parke ve oluk, 160 adet hız kesici kasis ve 4 adet dere üzeri köprü tamamlandı. Planlamalarımız doğrultusunda yol ve diğer fiziki iyileştirme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

hurriyet.jpg

HÜRRiYET YAVUZ SELiM MAHALLELERi  TAPU VE iMAR PLANI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje alanı ilan edilen Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinde, belediyemiz tarafından bölgenin dokusuna ve topografik yapısına uygun bir şekilde yeni imar planı hazırlanmaktadır. Ayrıca tapu almak için müracaat eden 1.435 hemşehrimizin bir kısmı tapularına kavuştu.

MAKiNE iKMAL TERMiNALi

Belediyemiz hizmet araçları ve teknik ekipmanının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yapıldığı mekanik, yağlama, elektrik, kaynak, kaporta, lastik ve iş makinesi atölyelerimizi 6.340 m² alanda bir araya toplayarak daha verimli çalışacak bir ikmal merkezi oluşturuyoruz. Amacımız hizmette verimliliği arttırmak.

KIRSAL MAHALLE (KÖY) TERMiNALi

18 adet kırsal mahallemiz (köyümüz) ile ilçe merkezimiz arasında ulaşımı daha düzenli hale getirmek için 1.235 m² alanda köy terminalimizi inşa ediyoruz. Proje tamamlandığında araçlarımızın hareket saatleri ve sefer sıklıkları düzenlenerek Gebzeli hemşehrilerimize daha iyi bir ulaşım hizmeti sağlamış olacağız.

ULUS HiZMET KOMPLEKSi VE SEMT PAZARI

Gebze Belediyesi ek hizmet birimi, çocuk parkları, açık pazar alanı, kafe ve çay bahçelerinden oluşacak kompleksin proje çalışmaları tamamlandı. 2021’de hizmete alınacak.

KiRAZPINAR SOSYAL TESiSi VE SEMT PAZARI

Kirazpınar Mahallesi’nin yeni yaşam alanı Kirazpınar Sosyal Tesisinin proje çalışmaları tamamlanmakta olup, 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz.

ORGANiK PAZARLAR

Gebze’nin tarım arazilerinde üretilen organik ürünlerimizin hemşehrilerimizle aracısız buluştuğu pazar alanları proje çalışmamız devam ediyor. Projemiz Gebzeli hemşehrilerimizin sağlıklı beslenmelerine imkân sağlayacağı gibi çiftçilerimizin de ürünlerini doğrudan pazara ulaştırmalarını sağlayacak.

DAHA YEŞiL VE  YAŞANABiLiR BiR  GEBZE iÇiN

Hemşehrilerimizin daha yeşil ve yaşanabilir bir Gebze’ye kavuşabilmeleri için; 20.641 ağaç dikimi, 165.000 kök çiçek dikimi, 604.485 m² düzenli park bakımı çalışmalarını gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde; Arapçeşme, Hacıhalil, Mimar Sinan, Hürriyet, Gaziler ve Kirazpınar mahallelerinde; 7 yeni parkı tamamlayarak hizmete aldık. Daha yeşil bir Gebze için; Köşklüçeşme, Ulus, Yenikent, Barış, Adem Yavuz, Arapçeşme ve Mimar Sinan mahallelerinde 2020 sonuna kadar tamamlanacak 10 park ile ilgili yapım çalışmalarımız devam ediyor. Sinek ve haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında kamu alanlarında, yeşil alanlarda, derelerde, parklarda, okullarda ve camilerde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca özel mülklerde hemşehrilerimizin taleplerine bağlı olarak ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor.

sifir-atik.jpg

SIFIR ATIK’TA ÖRNEK BELEDİYE OLDUK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle; ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar, elektrikli ve elektronik atıklar ve tekstil atıklarının kaynağında ayrıştırılması, en uygun proseslerle dönüştürülmesi çalışmalarımız devam ediyor. Sıfır atık projemiz kapsamında ilçemizde yer alan kamu kurumlarında etkin toplama üniteleri belediyemiz tarafından sağlanmıştır.

Ayrıca 15.000 öğrencimize sıfır atık bilinçlendirme eğitimi verdik. 2020 yılı sonunda hedefimiz; 25.000 öğrenciye daha ulaşmak, sanayi kuruluşlarımız ve diğer özel işletmelerde etkin toplama ünitelerini kademeli olarak konumlandırmaktır.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak, Kocaeli’nin sıfır atık belgesini alan ilk ilçe belediyesi olduk.

YER ÜSTÜ KONTEYNER UYGULAMASI

Gebze’mizde çöp toplama sürecini kademeli olarak değiştiriyoruz. İlk etapta 80 adet kapalı ve geniş hacimli konteyner ile kapasitemizi %130 artırdık. İnsan ve çevre sağlığını önceleyen bu sistemi, hızla tüm Gebze’de aktif hale getireceğiz.

GEBZE  KÜLTÜR MERKEZi

Yetişkinler, gençler ve çocuklarımız için ayrı ayrı özenle hazırladığımız; tiyatro, konser, söyleşi ve gösterilerden oluşan 100 farklı etkinliğimizi Gebzeli hemşehrilerimiz büyük bir ilgiyle takip ediyor.

TÜM GEBZE’YE KÜTÜPHANE

Kütüphanelerimiz; modern ve konforlu ders çalışma alanları, yenilenmiş okuma alanları, ücretsiz wi-fi ve ikramlarımızla hemşehrilerimize hizmet ediyor. Kütüphanelerimizde kurduğumuz dijital altyapı olan Mobil Gebze uygulamasıyla 25.000 e-kitaba hemşehrilerimiz istedikleri konumdan erişim sağlayabiliyor. Bizim için artık Gebze kocaman bir kütüphane. Ayrıca vatandaşlarımız kütüphanelerimize gelerek 12.225 kaynak kitabımıza da ulaşabiliyor.

GESMEK

Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle; bilgisayar, İngilizce, bilgisayarlı muhasebe, AutoCad, SolidWorks ve grafik tasarım kurslarımızda Avrupa Birliği standartlarına uygun sertifika eğitimleri veriyoruz. Resim, ebru, tezhip, hat ve kat’ı branşlarında Avrupa Birliği standartlarına uygun sertifika eğitimleri veriyoruz. Mefruşat, kırk yama, iğne oyası, giyim, tel kırma, telkâri, takı tasarım, Maraş işi vb. branşlarda Avrupa Birliği standartlarına uygun sertifika eğitimleri veriyoruz.

bilim-sanat-merkezleri.jpg

BEYLiKBAĞI, iSTASYON VE ARAPÇEŞME BİLİM SANAT MERKEZLERİ

Bilim Sanat Merkezlerimizin 3.’sü olan Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’ni hizmete aldık. GESMEK, GESMEK Çocuk, yaz okulları, psikolojik danışmanlık, diyetisyen hizmeti, anaokulu üniversitesi, kültürel ve sanatsal faaliyetler, kütüphaneler ve çok amaçlı etkinlik salonu başlıklarında hizmet verdiğimiz Bilim Sanat Merkezleri; 2021 yılı itibarıyla Bilişim Vadisi iş birliğiyle kuracağımız Bilim Merkezleriyle de gençlerimize hizmet verecek.

25. HÜNKÂR  ÇAYIRI  YAĞLI GÜREŞLERi

2019 yılında düzenlediğimiz geleneksel yağlı güreş organizasyonumuz, Türkiye’de düzenlenen en kapsamlı güreş organizasyonları arasında yerini aldı. 650 pehlivanımızın ter döktüğü organizasyonumuzda 28 başpehlivanımız er meydanındaydı. 2019 yılında 15.000 hemşehrimiz organizasyonumuzu ilgiyle takip etti.

AiLE DANIŞMA MERKEZi

Gebzeli hemşehrilerimizin ihtiyaç hissetmeleri halinde çocukları, eşleri, ebeveynleri ile birlikte ya da ayrı ayrı psikoterapi, evlilik danışmanlığı, önleyici sağlık hizmetleri alabilecekleri ilk Aile Danışma Merkezimizi hayata geçirdik. Yıl içinde 1.066 terapi ve aile danışmanlığı, 4.720 diyetisyen desteği hizmetini gerçekleştirdik. Bilim Sanat Merkezlerimizin Tamamında, yeni Aile Danışma Merkezlerimizi hizmete alma projelerimizi tamamladık.

SOSYAL DESTEK  VE YARDIMLAR

İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin tespitini yaptık. Tespit ettiğimiz ailelere; gıda desteği, maddi destek, kira ve okul seti yardımında bulunduk. Ayrıca yetim ve öksüz çocuklarımız için düzenlediğimiz doğum günü kutlamalarıyla evlatlarımızı sevindirdik. Talep eden ve hak eden hiçbir hemşehrimizi yardımsız bırakmadık.

gonul-carsisi.jpg

ELDEN ELE  GÖNÜL ÇARŞISI

Yapımını tamamladığımız Elden Ele Gönül Çarşısı çok yakında hizmete alınacak. Çarşımızda, tespiti yapılmış ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz kendileri için hazırladığımız giyim, gıda vb. ihtiyaçlarını alışveriş rahatlığında temin edebilecek.

GEBZE’DE  RAMAZAN iKLiMi

2019 yılının Ramazan ayında her gün ihtiyaç sahibi 50 ailemizle birlikte iftar açtık. Beraberimizde götürdüğümüz gıda kolisi ve iftariyelikleri kendilerine teslim ettik. 2019 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesi’nde hemşehrilerimizle aynı sofrayı paylaşmanın, beraber ibadet etmenin huzurunu yaşadık. 2020 yılı Ramazan ayında 5.600 ailemize gıda kolisi, iftariyelik ve nakdi destek sağladık.

SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZI UNUTMADIK

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde, 2.961 sokak hayvanımızın tedavisini, 4.435 hayvanımızın aşılarını ve gerekli bakımlarını yaptık. Tedavileri biten hayvanlarımızı yaşam alanlarına geri bıraktık. 143 dostumuzu ise sahiplendirdik.

2221 KİŞİYE İŞ İMKANI

Gebze’mizde istihdam problemini çözmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. İŞKUR ve Gebze sanayi kuruluşlarının iş birliğiyle, geçtiğimiz 1 yıl içinde müracaat eden 3.740 hemşehrimizden 2.221 tanesine iş imkânı sağladık.

SPOR KOMPLEKSi AFET VE TRAFiK EĞiTiM MERKEZi

1.536 seyirci kapasiteli stadyum, 10.148 m2 afet ve trafik eğitim alanı, 680 m2 çocuk parkı, deprem simülasyon merkezi ve yeşil alan düzenlemeleriyle; 46.700 m2' lik alanda hizmet verecek merkezimizin yapım çalışmaları devam etmektedir.

GEBZE BEYLiKBAĞI SPOR TESiSi

3 katlı tesisimizde; antrenman salonları, seyirlik teraslar, vitamin barlar, revir, giyinme ve hakem odaları bulunacak. İnşaatı devam eden tesisimiz tamamlandığında; 1.670 m2 kapalı alan ve futbol sahası ile gençlerimizin ve amatör sporcuların hizmetinde olacak.

ANAOKULU ÜNiVERSiTESi

5 merkezde gerçekleşen  oyun ve tarım atölyelerimizde; İngilizce, jimnastik, ebru ve binicilik eğitimleri verdik. 4-6 yaş grubunda 600 çocuğumuz bu eğitimlerden istifade etti.

YAZ OKULLARI

Okulların tatile girmesiyle birlikte ilköğretim öğrencilerimize; satranç, jimnastik, yüzme, buz pateni, okçuluk, ebru, bağlama, zeka oyunları, drama, İngilizce ve resim olmak üzere 23 farklı branşta eğitimler verdik. Eğitimlerden 10.206 çocuğumuz istifade etti.

atli.jpg

ATLI EĞiTiM MERKEZi

İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 13.687 öğrencimize binicilik eğitimleri verdik. Ayrıca bu merkezimizde otistik ve engelli çocuklarımıza rehabilitasyon programları düzenlemeye devam ediyoruz.

GELECEĞiN LiDERLERiNi  YETiŞTiRiYORUZ

Geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla, 41 gencimizi mülakatla seçtik. 1 eğitim yılı boyunca ülkemizin önemli; eğitim, bilim, teknoloji ve sanat merkezlerinde oryantasyon programlarıyla gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.

DOĞRU TERCiH PROJESi

Gebzeli gençlerimizi; BESYO, Bekçilik, Polislik sınavlarına; Askeri Okullar ve Güzel Sanatlar özel yetenek sınavlarına hazırlıyoruz. Ücretsiz verdiğimiz kurslarımızdan 2019 yılı içerisinde 226 gencimiz yararlandı.

PANDEMi TEDBiRLERİ

Kamuya açık 8.500.000 m2 alanı ve tüm ulaşım araçlarımızı pandemi süresince kesintisiz olarak dezenfekte ettik. 803 personelimizle 24 saat mücadele ettiğimiz Pandemi sürecinde, kamusal hizmet yapan kurumlara; 12.870 lt dezenfektan, 350.000 adet maske, 1.000 lt kolonya desteği sağladık. Ayrıca 25 dezenfekte noktası kurarak kamusal alanda hijyen tedbirlerimizi aldık.

vefa-desetk.jpg

VEFA DESTEK HATTI 0 262 606 04 70 PANDEMi VEFA

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Vefa Destek Hattı aracılığıyla, gönüllü hemşehrilerimizle birlikte hızla organize olduk. Kurum çalışanlarımız ve gönüllü hemşehrilerimiz 5.003 Gebzeli ihtiyaç sahibi ailemizin ihtiyaçlarını temin etti.

Ayrıca pandemi boyunca evde kalan hemşehrilerimize 12.000 adet kitap, 11.000 Ramazan Günlüğü ve 5.000 adet ateş ölçer hediyemizle moral destek sağladık.

HÜNKÂR ÇAYIRINDA iLK CUMA

Kontrollü normalleşme sürecinin başlangıcında ve İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde,  Fatih Sultan Mehmet Han’ın son otağını kurduğu Hünkâr Çayırımızda yoğun katılımla ilk cuma namazımızı eda ettik."dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim