• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:06Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 12°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 4°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 11003.81 0.78
  • Altın: 5774.275 0.60
  • Dolar: 42.5234 -0.09
  • Euro: 49.5873 -0.21

Bakan Uraloğlu’ndan Gebze’deki Bina Çökmesiyle İlgili Açıklama: “Sonuçları Görmeden Kimseyi Suçlamayalım”

Gebze’de 29 Ekim sabahı meydana gelen bina çökmesinin ardından kamuoyunda ortaya atılan “metro hattı zemini zayıflattı” iddialarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ilk kez açıklamada bulundu.
Bakan Uraloğlu’ndan Gebze’deki Bina Çökmesiyle İlgili Açıklama: “Sonuçları Görmeden Kimseyi Suçlamayalım”

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, olayla ilgili çok yönlü bir soruşturma yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen teknik bir konu. Sonuçları görmeden önyargılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. Savcılık, AFAD ve bakanlığımız inceleme başlattı. Sonuçları görmeden yönlendirme yapmak doğru değil.”

“Zemin ve Yer Altı Su Seviyesi İnceleniyor”

Bakan Uraloğlu, çökme nedenine ilişkin ön değerlendirmelerde zemin yapısı ve yer altı su seviyesine dair bulguların öne çıktığını söyledi:

“Eski bir dere yatağı söz konusu. Yer altı su seviyesine müdahaleler olmuş, bu da riski artırmış olabilir. Deprem etkisi de dikkate alınan unsurlar arasında. Metro inşaatı elbette değerlendirilen faktörlerden biri ama şu an elimizde kesin bir teknik rapor yok.”

“Metroda Deformasyon Tespit Edilmedi”

Kamuoyunda dile getirilen “Gebze-Darıca Metro Hattı zemini zayıflattı” iddialarına da yanıt veren Uraloğlu, metro hattında herhangi bir sorun olmadığını vurguladı:

“Metro inşaatı iki yıl önce tamamlandı. Metroda hiçbir deformasyon yok. Sonuçlar ortaya çıkmadan yorum yapmak doğru olmaz. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz.”

“Dört Kişinin Hayatını Kaybettiği Bir Olayda Kimseyi İtham Etmeyelim”

Uraloğlu, olayda aynı aileden dört kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak kamuoyuna çağrıda bulundu:

“Görmeden, dört insanın öldüğü bir yerde kimseyi suçlamak doğru değil. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim, süreci teknik bulgular ışığında değerlendirelim.”

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesi devam ederken, Ulaştırma Bakanlığı ve AFAD ekipleri de sahada teknik araştırmalarını sürdürüyor. Bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından çökme nedenine ilişkin nihai sonuç kamuoyuyla paylaşılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim