• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.15 0.75
  • Dolar: 32.3591 0.09
  • Euro: 34.9446 -0.34

Asgari ücrette kritik toplantı bugün

Asgari ücret toplantısı bugün ilk resmi görüşme ile pazarlık sürecine başlayacak. İşveren sendikası bakanlık nezdinde gerçekleşecek olan toplantının ilkinde, işveren sendikası TİSK, işçi sendikası TÜRK-İŞ ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri hazır bulunacak.
Asgari ücrette kritik toplantı bugün

Asgari ücret toplantısı bugün ilk resmi görüşme ile pazarlık sürecine başlayacak. İşveren sendikası bakanlık nezdinde gerçekleşecek olan toplantının ilkinde, işveren sendikası TİSK, işçi sendikası TÜRK-İŞ ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri hazır bulunacak. Toplantıda asgari ücret tutarının işveren nezdinde ne kadar olması gerektiği tartışılacak. Tarafların görüşlerini bildirmesinin akabinde ikinci toplantı için hazırlığa geçilecek. Peki, asgari ücret toplantısı saat kaçta başlayacak ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, o detaylar

Asgari ücret toplantısı, 2023 yılına sayılı gün kala milyonlarca vatandaş tarafından son dakika gelişmeleri ile takip ediliyor. İşçi tarafını temsilen TÜRK-İŞ, işveren tarafını temsilen ise TİSK'in hazır bulunacağı toplantıda, 2023 asgari ücret miktarı tartışılacak. 3 ayaklı gerçekleşecek olan toplantının akabinde bakanlık nezdinde yeni asgari ücret miktarı açıklanacak. TÜRK-İŞ'in 7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir açıklaması üzerine beklentiler, 8 bin TL civarına yükseldi. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman gerçekleşecek ve hangi tarihte belli olacak? İşte, o detaylar

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Asgari ücret toplantısının bugün saat 14.00 itibariyle Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) nezdinde gerçekleşmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Asgari ücrette bakanlık nezdindeki ilk toplantı bugün gerçekleşti. Asgari ücret görüşmelerinde takvim belli oldu. Sendika düzeyindeki İlk toplantı 7 Aralık'ta, ikinci toplantı 14 Aralık'ta yapılacak.

SENDİKA BAŞKANLARI İLE BELİRLENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

Başta 7 milyon çalışan olmak üzere Türkiye’ nin tamamını ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin oluşturduğu 15 kişilik bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirleniyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık yaptığı bu komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla kararlarını veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu yakaladığı kabul görüyor. Asgari ücret, şu anda bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRETTE 8 BİN TL BEKLENTİSİ
İşçi sendikası TÜRK-İŞ'in 7 bin 785 TL kırmızı çizgimizdir açıklaması üzerine beklentiler 8 bin TL civarına yöneldi.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim