• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:06Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 7°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • -1°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 10945.21 0.24
  • Altın: 5775.557 0.62
  • Dolar: 42.5207 -0.09
  • Euro: 49.6147 -0.14

ARAMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ: BİLİR AİLESİNDEN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gebze Mevlana Mahallesi Akse Sapağı mevkiinde, metro inşaatı yakınında bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu Bilir ailesinden dört kişi hayatını kaybetti, bir kişi sağ olarak kurtarıldı.
ARAMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ: BİLİR AİLESİNDEN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay, 29 Ekim 2025 Çarşamba günü saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, binada yaşayan ailenin fertleri baba Levent Bilir (44), anne Emine Bilir (37), çocukları Muhammed Emir (12), Hayrunnisa Nisa (14) ve Dilara Bilir (18) olarak belirlendi.

Baba Levent Bilir’in kombi ustası, anne Emine Bilir’in ise Gebze Halk Eğitim Merkezi’nde öğretmen olarak görev yaptığı öğrenildi.


KURTARMA MÜCADELESİ 20 SAAT SÜRDÜ

AFAD, itfaiye, UMKE, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi ekipleri, olay sonrası bölgede adeta zamanla yarıştı.
Yaklaşık 20 saat süren arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan ilk olarak 18 yaşındaki Dilara Bilir sağ olarak çıkarıldı. Dilara Bilir’in Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Ancak umutlu bekleyiş acı haberlerle son buldu. Ekipler, baba Levent Bilir, anne Emine Bilir, Muhammed Emir Bilir ve Hayrunnisa Nur Bilir’in cansız bedenlerine ulaştı.


VALİLİK AÇIKLADI: “ARAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Kocaeli Valiliği, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“29.10.2025 Çarşamba günü Gebze İlçemiz Mevlana Mahallesinde meydana gelen bina çökmesinde enkaz altında kalan 5 vatandaşımızdan; Muhammed Emir Bilir, Hayrunnisa Nur Bilir, Levent Bilir ile Emine Bilir enkaz altından ölü olarak, Dilara Bilir ise canlı olarak çıkarılmış ve Gebze Fatih Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Arama kurtarma çalışmaları 30.10.2025 Perşembe günü saat 02.40 itibariyle sona ermiş olup, enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir.”


9 BİNA TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, olayın ardından bölgeye giderek çalışmaları yerinde takip etti. Aktaş, çevredeki 9 binanın tedbir amacıyla tahliye edildiğini ve teknik incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de olay yerinde incelemelerde bulunarak, “Tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için sahada. Bu acı olayın tekrar yaşanmaması adına her yönüyle inceleme yapıyoruz.” dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Çöken binadan alınan beton ve zemin örnekleri laboratuvar incelemesine gönderildi.
Uzmanlar, çökme nedeninin zemin kayması mı, yapısal zafiyet mi, yoksa metro kazı çalışması etkisi mi olduğu yönünde araştırma yürütüyor.


GEBZE YASTA

Bilir ailesinin ölümü Gebze’de derin üzüntü yarattı. Dört ferdini kaybeden ailenin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından Gebze Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.
Olay bölgesi güvenlik çemberine alınarak enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülüyor.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim