• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

AK Dilovası’ndan depremzedelere yardım

AK Parti Kocaeli İlçe teşkilatları tarafından başlatılan depremzedelere yardım kampanyasına Dilovası İlçe Teşkilatıda katıldı. AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı topladıkları bağışları, bankaya yatırarak depremzedelere gönderdi.
AK Dilovası’ndan depremzedelere yardım

AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve yönetimi ile Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ve ana kademe mahalle başkanları Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için bağışta bulundu. Dilovası Ziraat Bankasına giden AK Partililer burada depremzedeler için toplanan hesaplara bağışlarını yaptılar. 
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama da “17 Ağustos 1999 büyük deprem felaketini en ağır şekilde yaşamış bir şehrin evlatları olarak 24 Ocak’ta saat 20.55’te Elazığ’ın Sivirce İlçesinde meydana gelen ve Malatya’da da can ve mal kaybına neden olan depremin acılarını paylaşmaya devam ediyoruz.
Devletimiz, bu büyük acının yaşandığı andan itibaren olay yerinde yaraları sarmaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına merhem olmaya çalışıyor.
Türkiye, bu büyük deprem felaketinde ne kadar aziz bir millet olduğunu bir kez daha gösterdi.
Canımız nerede yansa, orada 80 milyon olduğumuzu bir kez daha ispatladı.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden olay yerinde depremzedelerin ve arama-kurtarma ekiplerinin yanındaydı. Acılarını paylaştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, iki saat sonra ulaştıkları deprem merkezinden son insanımız enkaz altından çıkarılana kadar, son yaralımız hastanede tedavi altına alınana kadar, son depremzedemiz geçici de olsa kendine bir barınma yeri bulana kadar bölgeden ayrılmadan vatandaşıyla, personeliyle omuz omuza çalışmalara devam etti.
Rabbimden elbette böyle büyük felaketlerden milletimizi ve insanlığı korumasını ve bir daha yaşatmamasını diliyorum.
Acılar paylaştıkça azalır.
Elazığ'da 37, Malatya'da ise 4 kişinin hayatını kaybettiği depremin hemen ardından hızla bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE ve güvenlik görevlilerinin yoğun ve özverili kurtarma çalışmasıyla Elazığ'da enkaz altından 45 can kurtarıldı.
Depremde Elazığ'da bin 66, Malatya'da 481 kişi yaralandı.
Biri yoğun bakımda olmak üzere 14 kişinin tedavisi sürüyor.
Bugüne kadar 45 bin 859'u Elazığ'da, 34 bin 958'i Malatya'da olmak üzere iki ilde 80 bin 817 aileye kira yardımı yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar ve AFAD tarafından Elazığ ve Malatya'ya depremzedeler için şimdiye kadar 102 milyon lira nakdi yardım gönderildi.
Bu yardımlar depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için kullanıldı.
Elazığ ve Malatya'da 28 bin 861 çadır, 66 bin 429 yatak, 134 bin 929 battaniye, 29 ton 500 kilogram kömür, 130 ton odun, bin 100 soba, 90 bin 820 gıda kolisi, 61 bin 200 alışveriş kartı, 47 bin 459 kıyafet, 4 bin 453 koli giyim, 91 bin 773 paket hijyen malzemesi ve bebek bezi dağıtıldı.
Elazığ şehir merkezinde 126 barınma alanı oluşturuldu. Bu alanlarda toplam 13 bin 566 vatandaş barınıyor. 3 bin 739 çadır kuruldu. Çadırların 2 bin 530'unda aileler kalıyor. Bunların dışında 19 bin 409 çadır bireysel dağıtıldı. Malatya'da ise 5 bin 948 çadırın bireysel dağıtımı yapıldı.
Elazığ'da Türk Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı, belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından 130 noktada 56 bin 860 vatandaşa 3 öğün sıcak yemek veriliyor. İl merkezinde 300 çölyak hastası glütensiz yemek hizmeti alıyor.
Malatya'da Kızılay, Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları tarafından 6 bin kişilik 3 öğün sıcak yemek hizmeti veriliyor.
Milli Eğitim ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığınca, çok sayıda personelle 54 bin 507 kişiye psikososyal ve manevi destek sunuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, hayvanlarını kaybeden üreticilere küçükbaş ve büyükbaş hayvan ile 116 ton 900 kilogram yem yardımı yapıldı, hayvanlar için 531 çadır kuruldu.
Malatya'da bin 165 ahır ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı, 87 küçükbaş ve büyükbaş hayvan öldü. Üreticilere küçükbaş ve büyükbaş hayvan, 69 ton 900 kilogram yem yardımı yapıldı, hayvanlar için bin 117 çadır kuruldu.
Depremin ardından ilgili bakanlıklara bağlı birçok ekip anında ve hızlı şekilde Elazığ ile Malatya'ya yönlendirildi. Gönderilen çok sayıda ekipten 200 teknik personel Elazığ'da görevini sürdürüyor. Elazığ'da UMKE bünyesinde 94, 112 Acil Servis'ten ise 83 personel ve 25 doktor olmak üzere 202 personel görev yapıyor.
Malatya'da da 160 teknik personel çalışmalarını sürdürüyor. Malatya'da 1 UMKE ekibi çalışmalarına devam ederken, Doğanyol ilçe merkezindeki sahra çadırında 5 personel sağlık hizmeti sunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, bütün ilçe belediyelerimizle birlikte ilk andan itibaren bizler de deprem bölgesine hem personel, hem de maddi ve manevi bütün desteğimizi sunuyoruz.
Şimdi TBMM AK Parti Milletvekillerimizin ülke genelinde bütün teşkilat mensuplarımızın katılımıyla bir bağış kampanyası başlattık. AK Parti Kocaeli Milletvekillerimiz nezdinde bu kampanyayı düzenleyen bütün vekillerimize teşekkür ediyoruz. Kampanyaya bireysel destek sunmak isteyenler için hesap numarasını sizlerle de paylaşıyoruz.
Bütün bunlar aslında depremle ilgili ülkemizin ne kadar yol aldığını gösteriyor. Bu vesileyle Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde ilimizde de Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi kurulması için harekete geçildi. Bunu da önemsediğimizi bilmenizi isteriz.
Yapacak daha çok işimiz var. Ancak bu birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, acının yaşandığı yerde 80 milyon olarak yüreklerimiz çarptıkça bütün bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.
Devletimiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde gerekeni yaptı, yapıyor. Ancak bu işin bir de sosyal boyutu var. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin maddi-manevi yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla AK Parti Genel Merkezimiz bir yardım kampanyası başlattı. Bugün bütün il ve ilçe teşkilatlarımız gönüllülük esasıyla bölgedeki depremzedelere bağışlanmak üzere maddi yardım kampanyası yapıyor. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurullarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, ana kademe mahalle başkanlarımızla birlikte bu yardım kampanyasını gerçekleştiriyoruz.
Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum.
Mehmet ELLİBEŞ
AK Parti Kocaeli İl Başkanı
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMZEDELERİ İÇİN BAĞIŞ HESAP NUMARASI:
Banka Adı: Ziraat Katılım Bankası Kızılay Şubesi
Hesap Adı: TBMM Adalet ve Kalkınma Partisi
Hesap IBAN: TR91 0020 9000 0010 2327 0000 18
Açıklama: TBMM AK Parti Milletvekilleri (Elazığ ve Malatya) Deprem Yardım Kampanyası

whatsapp-image-2020-02-18-at-18.15.59-(1).jpegwhatsapp-image-2020-02-18-at-18.15.59.jpeg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim