• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10319.96 0.00
  • Altın: 2465.437 -0.05
  • Dolar: 32.2606 0.03
  • Euro: 35.0379 -0.32

19 MAYIS’TA NELER OLACAK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı açıklandı
19 MAYIS’TA NELER OLACAK

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİYLE YAPILIYOR

Gebze İlçesi Kutlama Komitesi tarafından uzun süredir çalışması yapılan etkinliklerin programı açıklandı. Gebze Kaymakamlığı öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gebze Belediyesi koordinasyonuyla bir araya gelen Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze Ticaret Odası, Gebze Kent Konseyi gibi kurumlardan oluşan "Gençlik Haftası İlçe Kutlama Komitesi" bayram hazırlıklarını tamamlayarak çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı.

GENÇLİK HAFTASINDA 45 FARKLI PROGRAM VAR

Gençlik Haftası kutlamaları spordan sanata, eğlenceden bilime kadar uzanırken Gebze'nin dört bir yanında bayram coşkusu yaşanacak.Hafta açılışı Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Osman Hamdi Bey sahnesindeki "Bir Adam Yaratmak" adlı tiyatro oyunu ile başlarken Spor Salonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının "Oyuncaklar Hayat Bulsun" projesinin 2.bölümüyle devam edecek.Akşam saatlerinde Gebze Belediyesi Kültür Merkezi Türk Sanat Müziği konserine sahne olacak, etkinlikler GYTE öğrencilerine yönelik bahar şenliği ile hız kesmeden devam edecek.

15 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ 13 FARKLI PROGRAM VAR

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Gebze Spor Salonunda liselilerin yaklaşık 1 aydır devam eden sportif yarışmalarının finalleri başlayacak.Finallerin ilk günü Futsal, Atletizm, Basketbol gibi branşlarda kupalar sahiplerini bulurken aynı saatlerde İlçe İzci Kurulu'na mensup izciler Gebze Doğa Sporları Kulübü (GEDOSK) işbirliğiyle Yörük Yaylalarına doğa yürüyüşüne çıkacak. Gün içinde bilim ve teknolojiye meraklı gençler TÜBİTAK MAM'ı ziyaret ederken,TÜBİTAK'lı yetkililer gençlere kurumun ve faaliyet alanlarının tanıtımını yapacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Osman Hamdi Bey sahnesinde "Vay Arkadaş" adlı komedi oyunu 3 gösterimle gençlerin ve vatandaşların karşısına çıkarken, Gebze Belediyesi Kültür Merkezinde GESMEK kursiyerleri tarafından Keman ve Gitar resitali verilecek. Akşam saatlerinde Alaettin Kurt Stadında futbol antrenörleri ile futbol hakemleri karşı karşıya gelirken, güreşçi gençler tarafından Güreş'e emek vermiş ve aktif sporu bırakmış spor adamı evinde ziyaret edilecek.

16 MAYIS CUMA GÜNÜ GYTE ÖĞRENCİLERİ TİYATROLARINI SERGİLEYECEK

Gençlik Haftası kutlamalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da destek veren Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinden kurulu tiyatro kulübü "Başarılarımı Eşlerimden Alıyorum" adlı komedi oyunlarını sergileyecek.Spor Salonunda Liselerarası masa tenisi ve voleybol finalleri oynanırken Alaettin Kurt Stadının misafirleri  Ortaokul ve Liselerde görev yapan Beden eğitimi Öğretmenleri olacak.Aynı günü akşamında Gebze Belediyesi Kültür Merkezinde Tiyatro Roza'nın "Asil Sultan Abdülhamit Han" oyunu izleyicisiyle buluşacak.

17 MAYIS CUMARTESİ ŞÖLEN VAR

Cumartesi günü Alaettin Kurt Stadında sağlıklı yaşam etkinliği "Koşabiliyorken Koş" kapsamında egzersiz yapılacak, öğle saatlerinde spor salonunda Gebze Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin hazırladığı "Gençlik Şöleni" yapılırken programın sonunda gençlerin sevdiği gruplardan" Zeugma" sahne alacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları Gebze Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği'ne ziyarette bulunarak dernek üyeleriyle bir araya gelecek. Alaettin Kurt stadının cumartesi günü konukları hentbol sporcuları olurken, gençler farklı bir deneyimle çim hentbolu turnuvasıyla karşı karşıya gelecek.

18 MAYIS PAZAR GÜNÜ ESKİHİSAR'DA SABAH SPORU YAPILACAK

Pazar günü etkinlikler Eskihisar'dan başlarken Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker öncülüğünde vatandaşlar ve sporcular sabah sporunda bir araya gelecek. Gençler ve antrenörleri Sevgi Evlerinde misafir edilen çocuklarla bir araya gelirken, diğer taraftan başarılı sporcu evlerine ziyaret yapılarak sporcular ve aileleriyle buluşulacak. Eskiçarşı caddesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi organizasyonuyla müzik sokağına dönüşürken duvar boyama sanatı grafiti yapan gençler ve hip hop dansına meraklı gençler Kent Meydanında hünerlerini sergileyecek. 

19 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ ATATÜRK'Ü ANMA YÜRÜYÜŞÜ, ÇELENK SUNMA TÖRENİ VE KUTLAMA PROGRAMI YAPILACAK

19 Mayıs pazartesi günü yüksek bir katılımın beklendiği "Atatürk'ü Anma Yürüyüşü" 09:30'da Alaettin Kurt Stadından başlarken, saat 10:30'da Çelenk Sunma Töreni ve 11:00'de Kent Meydanı Kültür Merkezinde Cumhuriyet Anadolu Lisesinin hazırladığı kutlama töreni icra edilecek. Öğle saatlerinde Gebze Motosiklet Kulübü üyeleri ve bisiklet sporu yapan gençler Kent Meydanında toplanarak Gebze caddelerinde kortej yaparken, aynı saatlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları Gebze Center Alışveriş Merkezinde "Spor Şenliği" programını gerçekleştirecek. Aynı günü akşamında Alaettin Kurt Stadı önce Protokol-Basın karşılaşmasına ardından da geçmişte Gebzespor forması giymiş jübilesini yapmış fubolcuların mücadelesine sahne olacak.Günün son programı AKS'nin düzenlediği 10.Uluslararası Kültür ve Folklor Festivali Gala programı olurken programda çok sayıda yerli ve yabancı halkoyunu ekibi kültürlerini Gebzelilerle paylaşacak.

"GELBİZE, GEKBUZE İLE GEBZE'Yİ GEZDİRELİM SİZE" TARİH TURU YAPILACAK

20 Mayıs Salı günü sabah saatlerinde gençler Osman Hamdi Bey Müzesi, Anibal'ın Mezarı, Eskihisar Kalesi, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Hünkar Çayırı'na doğru yola çıkacak.Gebze Ticaret Odası tarafından desteklenen projede gençler Gebze'nin tarihi noktalarını tanıma fırsatı bulurken tarihini ve kültürünü  İsmail Kahraman, Resul Orman ve İl Kültür Müdürlüğü tarihçilerinden öğrenme fırsatı yakalayacak.

21 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

Gençlik Haftasının son gününde Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kupası Sportif Etkinlikleri ve Gençlik Haftası Sportif etkinliklerinde dereceye giren okullara ve sporculara ödülleri takdim edilirken, Gebze Ticaret Odası Meclis Salonunda Başkan Nail Çiler tarafından gençlere yönelik "Gebze'de Sanayi ve Ticaret" konulu bilgilendirme programı yapılacak. Hafta ve kutlama programları Gebze Belediyesi Kültür Merkezinde GESMEK kursiyerlerinin "Bağlama ve Ney" konseri ile sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim