• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9897.19 1.86
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

"Zam oranı yüzde 15'i geçmeyecek"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Balcı, Kocaeli Fırıncılar Odası’na gelerek ekmek zammı söylentilerine son noktayı koydu. Balcı, “Türkiye’nin hiçbir yerinde yüzde 20’lik bir zammımız olmayacak. Zam oranı yüzde 15’i geçmeyecek” dedi
"Zam oranı yüzde 15'i geçmeyecek"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı Kocaeli Fırıncılar Odası’nı ziyaret etti. Şube binasında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı katılım gösterdi. Ekmek zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, “25 Temmuz’da yazılı ve görsel basında ekmek fiyatıyla ilgili çıkan haberler üzerine 26 Temmuz’da bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Ekmeğe 25 kuruş zam geldiği ve 1.50 TL’ye satılacağı açıklandı. Bizde İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olan ve İstanbul’da, 2600 civarı fırından sadece 84 fırında yapılan zammın tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye mal edilemeyeceğini söyledik” diye belirtti.

KALİTESİ DÜŞER

Ekmeğin satış fiyatına 2 yıldır zam gelmediğini dile getiren Balcı, “Ekmeğe 2 yıldır fiyat artışı olmadığını, fırıncı esnafı için zammın gerekli olmadığını, her ile göre farklılık arz edebileceğini, yüzde 15’in üzerinde zam olmayacağını ve bunun 1 ay içinde olabileceğini söyledik. Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı zam yok diye. Biz de biliyoruz tek başımıza zam açıklaması yapmanın hakkımızın olmadığını. Biz zam olursa yüzde 15 ile sınırlı olacağını söyledik. Gelinen noktada 2 yılda meydana gelen fiyat artışını baz alırsak bizim azami yüzde 15’lik zam düşünmemizi makul karşılamamız lazım. Biz üretici olan esnafımızı düşündüğümüz kadar tüketici olan halkımızı da düşünmek zorundayız. Ekmekte fiyat artışına gitmezseniz ekmeğin kalitesini düşürmüş olursunuz” ifadelerini kullandı.

84 FIRIN ZAM YAPTI

“Türkiye’de yılda 4 milyon 900 bin adet ekmek israf ediliyor” diyen Balcı, “Bizim açıklamamızla bakanlığın açıklamasının arasında bir fark yoktu. Biz ekmeğe zam yaptık kelimesini kullanmadık. Ekmeğin azami kilogram fiyatı 5 TL’dir. Bütün mesele İstanbul’un 4 ilçesinde 84 fırının yaptığı fiyat artışıdır. Ticaret Odası’nın yönetmeliğinde bir eksiklik olabilir. Ticaret Odası’ndan biz fiyat önermeyiz yazısı gelince fırıncılar kendileri fiyat tarifesi hazırladı. Birilerinin çıkıp haksız kazanç sağladılar demeleri yanlıştır. Bir yanlış varsa görevli kişiler en kısa zamanda düzeltecektir. Ben 26 Temmuz’daki açıklamanın altına imza atıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde yüzde 20’lik bir zammımız olmayacak. Zam oranı yüzde 15’i geçmeyecek” şeklinde konuştu.

GÜZEL BİR UYGULAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik konuşan Balcı, “Sayın Bahçeli’nin dediği çalışmayı biz yıllardır yapıyoruz. Kendileri buna katkı sağladılar. Teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir uygulama. Askıda ekmek uygulamasında zaten hep ekmeğimiz oluyordu. Sayın Bahçeli’ye özel de teşekkür edecektim, sizin aracılığınızla da teşekkür etmiş olayım” dedi.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim