Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım sürüyor. YPG'li teröristlerin Fırat’ın doğusundaki sınır hattından 30 kilometre güneye inmesini, Fırat’ın batısındaki Menbiç ve Tel Rıfat'tan ise tamamen çekilmelerini taahhüt altına alan anlaşma için 150 saat sınırı bugün saat 18.00'de doluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Çekilenler de var. Rejim ve Rusya bunu teyit ediyor. Henüz tamamını çekildiğini söylemek mümkün değil. Askerlerimiz arasında temas var. Rusya'dan askeri heyet geliyor.” Açıklamasının ardından, o heyet Ankara’ya geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nda, temaslarda bulunan heyetle çekilmedeki son durum ele alındı. Devriye alanları, devriye gözetleme kulelerinin yerleri ikmal noktaları, ortak koordinasyon merkezi gibi başlıkların da masaya yatırıldığı görüşmelere devam edileceği vurgulandı.
Diplomasi trafiğinin diğer kanadında ise Amerika Birleşik Devletleri var. Barış Pınarı Harekat bölgesinde YPG'li teröristlerden kaynaklanan saldırıların artması üzerine ABD'nin Ankara'daki askeri ataşesi Genelkurmay Karargahı’na çağrıldı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, askeri ataşeye YPG'nin bölgeden tamamen çekilmesi konusunda verilen taahhüt hatırlatıldı, terör örgütünün bölgedeki saldırılarının devam ettiği vurgulandı. Askeri ataşeden, devam eden bu durum hakkında izahat istendi. Bu arada, Resul Ayn'ın güneyindeki bazı bölgelerde Suriye Milli Ordusu ile YPG'li teröristler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Barış Pınarı Harekat bölgesi dışından Suriye Milli Ordusu güçlerine yönelik havan ve çok namlulu roket atışları yapıldığı bildiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu atışlara obüslerle karşılık veriyor.
- Dilovası’nda Yangın: 63 Yaşındaki Asım Bal Hayatını KaybettiParamedikler yoğun iş yükü, şiddet ve yanlış ihbarlarla mücadele ediyor!Çayırova Belediyesi’nin rakibi GöztepeCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrikZeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandıBaşkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”Büyükşehir mezbahasına örnek tesis vurgusuBaşkan Büyükgöz’den Gebze Esnaf Odası’na ZiyaretilanGebze’de 3 şirket konkordato kapsamında koruma altına alındı
- Bir Ayet
- Bir Hadis
- Namaz Vakitleri
- Hava Durumu
- BIST: 10950.09 0.29
- Altın: 5770.621 0.53
- Dolar: 42.5109 -0.12
- Euro: 49.572 -0.24
YPG'ye verilen süre bugün doluyor
Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgeden terör örgütü YPG'nin çıkması için tanınan 150 saatlik süre bugün saat 18.00'de doluyor

Etiketler: YPG
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Saadet Partisi, Gebze Kongresi için hız verdi! Genel Başkan Arıkan geliyorSaadet Partisi Kocaeli İl Yönetimi, 7. Olağan Gebze Kongresi öncesi 12 ilçeyle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.
Anahtar Parti’nin yeni il başkanı Çayırova'danYavuz Ağıralioğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Anahtar Parti’de değişim için düğmeye basıldı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığını açıklayan Nurettin Bulut’un yerine Çayırovalı isim geliyor
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan Gebze’ye GeliyorSaadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, 6 Aralık’ta Gebze’de düzenlenecek ilçe kongresine katılacak. Teşkilatta hazırlıklar yoğun şekilde sürüyor.
MHP Kocaeli’de yeni dönem: Teşkilatta stratejik görevlendirmelerMHP Kocaeli İl Teşkilatı, İl Başkanı Tuncay Batı liderliğinde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında, parti çalışmalarını güçlendirecek yeni atamaları oy birliğiyle gerçekleştirdi.Güncel Haberler
1/20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi miting!
Padişahların sırları
Seka Kağıt Müzesi
Türk'ün İngilizceyle İmtihanı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim
Haber Scripti: CM Bilişim

































