• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:09Güneş 05:50Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:12Yatsı 21:46
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.00
  • Dolar: 32.335 0.00
  • Euro: 34.7427 0.00

Yılmaz: Kocaeli en önemli aktör

İlimizde gerçekleştirilen Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Toplantısı’nda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Kocaeli, yeni Türkiye ve 2023 hedeflerinin en önemli aktörlerinden biridir” dedi.
Yılmaz: Kocaeli en önemli aktör

Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri İstişare Toplantısı Ramada Plaza Otel’de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’în katılımıyla gerçekleştirildi. İstişare toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kentimizin önemine değindi. Yılmaz, “Yeni Türkiye ve 2023 hedeflerimize en büyük katkıyı verecek şehirlerden biri Kocaeli’dir. Kocaeli, ülke hedeflerinin en önemli aktörlerinden bir tanesidir” diye konuştu.

 

GENİŞ KATILIM
İstişare toplantısına Bakan Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Mehmet Ali Okur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, yatırım destek ofisleri uzmanları ve ajansların yetkilileri katıldı.

 

77 MİLYON LİRA HİBE KREDİ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MARKA Genel Sekreterim Fatih Akbulut, ajansın içerisinde yer alan bölgelerle ilgili katılımcılara bilgiler verdi ve MARKA’nın yaptığı çalışmalarla ilgili kısaca bilgiler aktardı. Akbulut, “2009 yılında kurulan MARKA, 24 bin kişiye eğitim vermiş, 29 bin kişiye ise danışman olarak destek vermiştir. Bunun yanında MARKA, yatırımcılara 77 milyon lira hibe kredi vermiştir” dedi. TYDTA Başkanı İlker Aycı ise yaptığı konuşmada kalkınma ajanslarının ülkemizdeki önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Aycı, “Yeni Türkiye’nin 2023 vizyonunu bölgesel ve genel anlamda kurulan ajanslarımız belirliyor” diye konuştu.

 

AJANSLARIN ÖNEMİ

Programda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kalkınma noktasında bakıldığında ülkemiz son 12 yılda çok büyük bir yol kat etti. Düşünceden projeye, projeden gerçekliğe dönüşen kalkınma ajansları ülkemizin tüm dinamiklerini kucaklıyor. Kalkınmayı kamusal anlamdan çıkaran, kalkınmayı özel sektör ve yerel dinamiklerle gerçekleştiren bir yol haritasını çıkarmak oldukça zorlu bir işti. Bu anlamda ajanslar çok önemli bir misyon yüklendi” ifadelerini kullandı.

 

ÖNCÜ KENT KOCAELİ

Kentimizin üretim anlamında model olan öncü bir kent olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, “Kocaeli, kalkınma yolculuğunu zenginleştiren ve çok büyük katkı sağlayan bir büyükşehirdir. Kalkınma kavramını bir bütün olarak il ölçeğinde, merkezi ve yerel yönetimlerin yatırımları, ayrıca özel sektörün yatırımlarıyla çok güzel birleştiren bir şehirdir. Kocaeli, Türkiye’ye üretim anlamında bir model olan öncü bir ildir. Türkiye’nin dönüşüm sürecinde öncü olan bir kenttir.

 

EN ÖNEMLİ AKTÖR

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Ülkenin en önemli ve dinamik illerinden biri olan Kocaeli’de bulunmaktan ve böylesi bir toplantıyı burada yapmaktan oldukça mutluyum. Kocaeli, rastgele bir seçim değil. Bir kere burada diğer ajanslarımıza öncü olan MARKA bulunuyor. İkincisi ise Kocaeli, sanayinin ve üretimin can damarı. Ülke olarak önemli hedeflerimiz var. Yeni Türkiye ve 2023 hedeflerimize en büyük katkıyı verecek şehirlerden biri Kocaeli’dir. Kocaeli, ülke hedeflerinin en önemli aktörlerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

 

ESKİ HATALARI YAPMADIK

Bakan Cevdet Yılmaz, “Ülkemiz son on yılda çok büyük gelişim kaydetti. Ülkemiz son on yılda kriz yaşamadan reform yapabilen bir ülke olduğunu gösterdi. Artık yatırımcılar için Türkiye bir risk alanı değil. Çünkü ülkemiz sağlam ekonomik hedefler koyarak güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Eski hükümetlerin yaptığı hataları yapmadık ve farklı bir vizyonla yolumuza devam ettik. Bu günlere gelmeyi başardık. İlerleyen günlerde çok daha iyi bir seviyeye geleceğiz. Bu siyasi istikrarın bir başarısıdır. Buna da saldırmaya çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim