• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10265.94 0.56
  • Altın: 2392.858 -0.09
  • Dolar: 32.3644 -0.00
  • Euro: 34.7852 -0.01

Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’ne yatırıma devam edecek

İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldızlar Yatırım Holding’in yatırımlarını anlattı. Ünal, temelleri bu kentte atılan holdingin ilk tercihinin her zaman Kocaeli olduğunu vurguladı.
Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’ne yatırıma devam edecek

Merkezi Kocaeli’de bulunan; Orman ürünleri, gübre sanayi ve demir-çelik sektörlerinde faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding, Wellborn Hotel’de basın mensupları bir araya geldi. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldız Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir ile Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin, kendi kurumları hakkında bilgi verdi.

YATIRIM İÇİN İLK TERCİH KOCAELİ
Genel Müdür İlkay Ünal, “Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’de temelleri atılan, kökleri bu topraklarda bulunan dünyanın önemli sanayi gruplarından birisi” dedi ve holding bünyesindeki şirketleri anlattı. Ünal, “Ülkemizin en büyük ve en modern tesislerine sahip sanayi kentinde yaşıyoruz. Genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra eğitim seviyesinin de yüksek olduğu şehrimiz, köklü bir sanayi geçmişi ve kültürüne sahip. Bu nedenle de bizim ülkemizin yanı sıra yabancı sermayeli üreticilerin de yatırım için ilk tercihi Kocaeli oluyor.

ÜRÜNLER 80 ÜLKEYE SATILIYOR
Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’de temelleri atılan, kökleri bu topraklarda bulunan dünyanın önemli sanayi gruplarından birisi. Bugün holding olarak Kocaeli ve Türkiye’nin farklı illerinin dışında 5 ayrı ülkede üretim yapıyoruz, ürünlerimizi dünyanın farklı coğrafyalarındaki 80 ülkeye satıyoruz. Bu başarıda Kocaeli’nde yaşayan herkesin büyük bir katkısı var. Yıldızlar Yatırım Holding’in 4 bin 500 çalışanının önemli bir bölümünü Kocaeli halkı oluşturuyor. Çalışanlarımızın yanı sıra aileleri, iş ortaklarımızı da dikkate alırsak oldukça geniş bir nüfusun ekonomiye katılımına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz.

“İSTİHDAM OLANAĞI YARATACAĞIZ”
Yıldız Demir Çelik ise faaliyete başladığı 2018 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attı. Haziran ayında devreye alacağımız ikinci galvaniz hattı yatırımımızla da yeni bir istihdam olanağı daha yaratacağız. Ayrıca bu yıl yepyeni bir yatırımımıza da başlayacağız. Bu yatırımımız şirketimiz için olduğu kadar Kocaeli ve demir çelik sektörü açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin ithal etmek zorunda kaldığı sıcak çeliği üreterek cari açığın azaltılmasına destek olduğumuz gibi yine bölgedeki imalatçılara ihtiyaç duydukları kaliteli sacı vererek büyümelerine katkı sunacağız, ihraçlarını artırmalarının yolunu açacağız” dedi.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Yıldız Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir ise, “Yıldız Demir Çelik genç bir şirket olmasına rağmen 2019 yılında ihracatı arttıran demir çelik şirketi oldu. Gurur duyduğumuz bir sonuç. 2021’de yaklaşık 23 ton civarınca demir çelik ihraç edildi. 18 milyon ton da ithal edildi. Bizim baktığımız konu neden ithalat. Çünkü bazı demir-çelik malzemeleri ülkemizde üretilemiyor. Onun için de ciddi bir ithalat var. Bu tabloyu biz elimizden geldiğince tersine döndürmek ve önümüzdeki senelerde çok ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Ülke ekonomisi ve cari açığın kapatılması ile ilgili bu bize bir görev. Haziran ayında galvaniz hattımız devreye giriyor. Bu anlamda da yatırımlarımız devam edecek” dedi.

“EKSİKLERİMİZİ SÖYLEYİN”
İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal konuşmaların ardından, Yıldız Demir Çelik’in Kartepe’ye yapacağı tesisle ilgili soruları yanıtladı. Ünal, “Bugün kurulmakta olan tesisleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çok yakından takip ediyor. Çevre bizim için hassas. Bu şehirde attığımız hiçbir imzanın altında eksik yok. Müsilaj döneminde de her gün habersiz denetimler yapıldı ve bize her defasında teşekkür edildi. İGSAŞ’ta da insanların tedirginlikleri oldu demek ki, insanlara durumu biraz daha iyi anlatmalıyız. Bizim eksikliklerimiz olursa bunları tamamlama sorumluluğu bizde. Eksikliklerimizi görüyorsanız gelin bize söyleyin. Muhtarlar da derslerine çok iyi çalışmıştı. Bu bizi mutlu etti. Bütün bunları konuşarak çözmek mümkün. Önemli olan ilk adımı atmak. Endüstri bölgesi ilan edilme konusu sadece bize has bir konu değil” dedi.

whatsapp-image-2022-02-08-at-17.07.38.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim