• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:51Güneş 05:38Öğle 13:05İkindi 17:01Akşam 20:23Yatsı 22:02
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10177.19 0.18
  • Altın: 2470.889 -0.01
  • Dolar: 32.1326 -0.06
  • Euro: 34.9943 0.18

Yeni Kandıra Yolu trafiğe açıldı!

İzmit-Kandıra yolunun tamamlanan 8 kilometrelik bölümünün açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bizler başkaları gibi, temel atmama törenleri düzenlemiyoruz. Başkaları gibi, altı benzemezler çıkar ortaklığı peşinde koşmuyoruz” dedi.
Yeni Kandıra Yolu trafiğe açıldı!

Özellikle yaz aylarında günübirlik trafik yoğunluğunun da eklenmesiyle trafik hacminde ciddi artışların yaşandığı 37,4 kilometre uzunluğunda İzmit-Kandıra yolunun tamamlanan 8 kilometrelik bölümü tamamlandı. Bölge trafiğine büyük konfor ve güvenlik katması hedeflenen yol projesinin tamamlanan kısmı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kandıra Belediye Başkanı Kalyon İnşaat temsilcileri katıldı.

10 BİN KİLOMETRE YOLU BİTİRDİK

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “Kandıra’da bölünmüş yol bağlantısını sağlayacak olan yolumuzun toplam uzunluğu 59 kilometre. İlimizin Karadeniz’e kıyısı olan bağlantısını sağlayacak olan toplam 4 gidiş gelişli olarak yapmaktayız. Toplam 10 kilometrelik yolu bitirdik ve trafiğe açıoyruz. İnşallah önümüzdeki sene oylun tamamını bitireceğiz Açılışı yaptığımız yolun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Uraloğlu’nun ardından söz alan AK Parti Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, “Kandıra yolu projesinde müteahhit işi yapamayacağını söyledi ve iş feshedildi. Kandıra’da 62 kilometrelik kıyı şeridi var ve turizm bölgesi olarak ilan edildi. Yeni yatırımlar da başlayacak olan çalışmalar son aşamasında. 5 tane mavi bayrağımız var sanayi kenti olmamıza rağmen. Burada özelikle yazın 5-6 ay süre içinde yoğun bir nüfus var. 2021 yılının Kurban Bayramı’nda 900 Binin üzerinde insanın bayram tatilini geçirdiğini kaydettik. Ayrıca yazın 4-5 aylık süre içerisinde Kandıra’nın nüfusu 200-250 Bin civarında. Normal nüfusun yaklaşık 5 katı Kandıra bölgesinde yaşıyor Dolayısıyla bu yol yeterli değildi, yenilenmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlere çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAELİ BUNLARI HAK EDİYOR

Sözlerini sürdüren Şeker, “Yazın da trafiğin yoğun olması sebebiyle ölümlü kazalar yaşandı. Bu yolda vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yolun bir an önce bitirilmesi ve açılmasını diliyorum. İnşallah 2023 seçimleri öncesi açılır diye düşünüyorum. İşi yapan firmaya teşekküre diyorum. Kesinlikle ödeneğe bakmaksızın iş devam ettiriyor. Ödenekleri biraz daha devam ettirilse 2023’ün Haziran’ına varmadan bu iş biter. Sahile gidebilmek için Kandıra ile Kefken arasında 20 kilometrelik bir yol var. Projeleri yapıldı ve onaylandı. Kısa süre içerisinde Kandıra’dan sahile gitmek çok rahat ve kolay olacak. Bölgemizi çok rahatlatan Kuzey Marmara Otoyolu açıldı. Kocaeli bunları hak ediyor devlete en çok vergi ödeyen illerden biriyiz. Kocaeli, ihracatta ve vergi tahakkukunda ilk 3’e giriyor” dedi.

YOL MEDENİYETTİR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise “Allah’a hamd olsun ki meslek hayatımın otuzuncu yılda bu yatırımları görme fırsatını elde ettik. Ülkemiz büyük bir atılım yapmıştır. Yol medeniyettir. İnşallah en kısa sürede yolumuzun tamamının yapılarak ilimize, ülkemize kazandırmış oluruz. Kalkınmak, gelişmek, gücünüzü artırmak istiyorsanız ulaşım elzemdir. Bu yolun önemini tekrar etmek istemiyorum. Sayın bakanımız bu yolun en kısa sürede bitirilmesi için bütün gayretini sarf edeceğini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 MİLYAR 669 MİLYON TL

Vali Yavuz’un ardından söz alan Bakan Karaismailoğlu, “İzmit’i, Kandıra ilçesine ve Ağva-Kandıra-Kaynarca-Karasu güzergahı üzerinden bölünmüş yol olarak bağlayacaktır. Bu yol projemiz, Kuzey Marmara Otoyolu,  Şile-Ağva-Kandıra-Kaynarca-Karasu D-020 aksı ile TEM Otoyolu ve D-100 Devlet Yolu arasındaki bağlantıyı sağlaması bakımından çok önemlidir. 58,9 kilometrelik yolun,3,2 kilometresini önceki yıllarda tamamlamıştık. 48,7 kilometrelik bölümünde de yapım çalışmaları devam ediyor. 2020 yılında ihale ettiğimiz ve 1 milyar 669 milyon proje bedeline sahip, yolun yapımında, bugüne kadar, yüzde 33 oranında ilerleme sağladık. Ayrıca Şile Ağva Kandıra arasında da çalışmalar devam etmekte olup tamamlandığında Şile Ağva Kandıra İzmit bölünmüş yol olarak bağlanmış olacaktır” dedi.

84 MİLYON TL TASARRUF

Karaismailoğlu, “Yolda tamamlanan kesimin trafiğe açılmasıyla tek yolu  bölünmüş yol standardına kavuşturacağız. En önemlisi de bu şeklide, ulaşımdaki trafik güvenliğini artırıyor, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlıyoruz. Projenin tamamının hizmete girmesiyle; Güzergâh, 15 kilometre kısalacak. Seyahat süresi 60 dakikadan, 40 dakikaya inecek. Böylece, zamandan 84 milyon lira ve akaryakıttan da 25,2 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 109,2 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ayrıca karbon salınımını 5 bin 356 ton azaltarak çevrenin ve doğanın korunmasına, milletimizin rahat bir nefes almasına önemli bir katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

HIZIMIZ ARTIYOR

Sözlerini sürdüren Karaismailoğlu, “Hatırlatmak fayda görüyorum; hizmete açtığımız her bir yol, bölgenin yatırım, üretim, istihdam, ekonomik büyüme, ticaret ve hatta eğitim ve kültürel hayatına canlılık katıyor. İnşa ettiğimiz tüm yolların milletimizin ticaret, sosyal ve eğitim yaşamındaki önemine inanarak halkımızın sevdiklerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde kavuşmalarına destek oluyoruz. Yeni yapılan bölünmüş ve otoyollar sayesinde seyahat süremiz kısalırken hızımız artıyor. Seyir emniyetimiz de sağlanıyor. Başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere ticaret, sosyal ve eğitim yaşamındaki önemine inanarak inşa ettiğimiz tüm yollarla halkımızın sevdiklerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde kavuşmalarına destek oluyoruz. Bizler, ‘Halka hizmeti, ‘Hakka hizmet’ ile eş tutan bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

İMAMOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Bakan Karaismailoğlu, “İlkeli, kararlı ve sağduyulu olarak daha nice önemli projeleri bitirip  hizmete açmaya devam edeceğiz. Daha yapacak çok işimiz, açılacak yollarımız vardır. ‘Durmak yok Yola devam’ diyoruz. Bizler başkaları gibi, temel atmama törenleri düzenlemiyoruz. Başkaları gibi, altı benzemezle çıkar ortaklığı peşinde koşmuyoruz. Zaten ülkesini Batı’ya şikâyet edenlerle işimiz olamaz. Yatırımcıları tehdit edenler, vatanına ve milletine ihanet içinde olanlarla yakınlık kuramayız. Bizler,  halkımıza hizmet edecek projelerin temellerini atıyoruz. Yaptığımız işlerin açılışlarını yapıyoruz. Ülkemizin ve dünyanın gıpta ile baktığı eserlere imza atıyoruz” dedi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim