• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.945 0.74
  • Dolar: 32.3564 0.10
  • Euro: 34.9234 -0.43

Yavrusunu Kaybeden Anneyi Kahreden Rapor

Bursa’da, hurda kağıt toplayan ağabeyi ve kuzeniyle dolaşırken kamyonetin altında kalan 6 yaşındaki Yücel Arı'nın bilirkişi raporunda asli kusurlu, sürücünün ise tali kusurlu gösterilmesi acılı annesini isyan ettirdi.
Yavrusunu Kaybeden Anneyi Kahreden Rapor

- Bursa’da, hurda kağıt toplayan ağabeyi ve kuzeniyle dolaşırken kamyonetin altında kalan 6 yaşındaki Yücel Arı'nın bilirkişi raporunda asli kusurlu, sürücünün ise tali kusurlu gösterilmesi acılı annesini isyan ettirdi.

Kahreden kaza, 9 Ocak tarihinde, merkez Yıldırım ilçesinde, Anadolu Mahallesi Karlıdağ Caddesi üzerinde meydana geldi. Hurda karton toplayarak evin bütçesine katkı sağlayan ağabeyi 16 yaşındaki Süleyman ve 12 yaşındaki kuzeni Murat Arı ile birlikte dolaşan 6 yaşındaki Yücel Arı, caddeden karşıya geçmek isterken bir kamyonetin altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti. 16 AST 12 plakalı kamyonetin sürücüsü A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet olmak' suçundan sürücü A.G. hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Trafik uzmanı polis memuru Faruk Yaşlak duruşmaya bilirkişi olarak atandı. Çalışmalarını tamamlayan Yaşlak, hazırladığı raporu mahkemeye ve taraflara teslim etti.

Kazada ölen Yücel Arı'nın, annesi Zübeyde Arı, rapora tepki gösterdi. Raporda asli kusurlu olarak minik Yücel gösterilirken, sürücü A.G. ise tali kusurlu olarak gösterildi. Çocuğunun kusuru olmadığını dile getiren anne Zübeyde Arı, “Ben raporda yazanların hiçbirini kabul etmiyorum. Çocuğumu hiç mi görmedi?'' dedi. Sürücü ise, ''Yoldan geçerken fren yaptım, 2 çocuğu fark ettim, birini fark etmedim’ dedi.

Anne Zübeyde Arı; ''Nereye müracaat etmek gerekiyorsa her yere başvurup hakkımı arayacağım. Dişimden tırnağımdan arttırıp hakkımı sonuna kadar arayacağım. Gerekirse Başbakan'a ulaşacağım, televizyona bile çıkmaya razıyım. 5 tane çocuğum vardı. Ben onlar için yaşıyorum. İyi kötü geçimimi sağlıyordum. Çocuğum kuzeniyle amcasının evine gitmek için çıktı. Ölüm haberini aldım" dedi.

Davanın yenilenmesi için elinden geleni yapacağını dile getiren acılı anne Zübeyde Arı, “Ben de hasta halimle karton toplamaya çıkacağım, ne gerekiyorsa yapacağım. O raporu kabul etmiyorum. Yeniden keşif isteyeceğim. Davamı baştan görsünler. Benim çocuğum okuyup büyük adam olacaktı. İmtihanları kazanacaktı. Benim çocuğumun ölüsünü bile orta yerde bıraktılar. Çarpıp kaçmanın anlamı yok” diye sitem etti.

Minik Yücel'in vefatının üzüntüsüyle kayınpederi Süleyman Arı’nın da hayatını kaybettiğini anlatan Zübeyde Arı, “Çocuğumun vefatının ardından kayınpederim Süleyman Arı fenalaştı. 20 gün hastanede tedavi gördü. Bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Kayınpederim Yücel’imin acısına dayanamadı, onu da kaybettik. Çifte acı yaşadık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim