• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9067.22 -0.14
  • Altın: 2324.344 0.76
  • Dolar: 32.3615 0.12
  • Euro: 34.924 -0.30

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal:

Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, seçim döneminde 65 bin kişiye yemek verdiği yönündeki iddiaları yakalandı.
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal:

- Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, seçim döneminde 65 bin kişiye yemek verdiği yönündeki iddiaları yakalandı.

Bu iddiaların CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın seçim iptali öncesinde karalama kampanyası olarak ortaya atıldığını söyleyen Koçal, "Bu, aslında bugün-yarın netleşecek olan seçimin yenilenmesi kararı gerekçesi ile yapılan bir kara propaganda. Çamur ve çirkeflik. Muharrem İnce ve ortağı her zaman yaptığı ahlaksızca davranışa devam ediyor. Bu yemekleri ben yemedim. Belediye olarak her yıl 250 kadar aileye 3 öğün sıcak yemek veririz. Yine aylardır Yalova Üniversitesi'nde okuyan 500 öğrenciye de sıcak yemek veriyoruz. Bu sıcak yemek verdiğimiz öğrenciler de hep yurtlarda kalan öğrenciler. Bu öğrencilerin çoğu da "hizmet"in öğrencileridir. Biz seçimde bu öğrencilerin çoğunun da CHP rozeti ile sandık başında çalıştıklarını gördük. 3 tür yemek vardır; fakir ailelere verilen sıcak yemek, üniversite öğrencilerine verilen yemek, birde her belediyenin yaptığı gibi hizmet ve icraatlarını vatandaşla istişare ettiği toplantılarda verdiği yemektir. Bu sonuncu tür yemek de, en son bizim seçim kampanyamızın başladığı 15 Şubat tarihinden önce yapılan bir organizasyondur. Bu yemekli toplantılarda, parti yoktur, amblem yoktur, siyaset yoktur. Sadece hizmetler paylaşılır. Doğal olarak o zaman yenilen yemeklerin faturaları da sonradan geliyor. Şu anda söylenen o faturalar ocak, şubat ve mart aylarında belediyeye gelmiş faturalar. Bu da gayet doğaldır. Bunların hepsi Yalova Belediyesi'nin stratejik planında olan, her yıl bütçe yapılırken belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar içerisinde olan, CHP'li belediye meclis üyelerinin de altına imza attıkları, yasanın gerektirdiği prosedüre uygun olarak da ihalesi yapılan bir şeydir. Hatta geçmişteki küçük yemeklerin yapılan incelemelerinde, müfettişlerin bu yemekleri toplu ihale yapın dediği organizasyonlardır. Kamu İhale Kurumu kontrolünde açık ihale ile yapılmış ihalelerdir. İhalenin prosedüründe bir eksiklik varsa bunu bildirebilir gereğini yapabilirler. Yemeğin yenme şekline gelince biz 250 fakir aileyi deşifre mi edelim. Biz rencide olmasınlar diye yemeklerini bile evlerine kadar götürüp bırakıyoruz. Bu tamamen bir karalamadır, çirkin bir politikadır. Bunun ödenmemesi gibi bir ihtimal yoktur. Belediye bunu ödeyecektir" dedi.

Yalova Belediyesi'ni 2009 yılında büyük bir borçla devraldıklarını ve mevcut borcu ciddi şekilde azalttıklarını da dile getiren Koçal, "Evet, belediyenin borcu vardır. Biz 5 yıl önce belediyeyi devraldığımızda Belediyenin borcunun bütçeye oranı yüzde 210'du. Şu anda yüzde 65 civarındadır. Önümüzdeki süreçte daha da düşürülmesi hedeflenmektedir. Bunlar karalamadan başka yol bilmezler. Hizmet üretemez, hizmet projelendiremezler, Yalova'ya nasıl hizmet edeceklerini bilemezler. Kampanyalarını da çirkeflik ve çamurluk anlayışı ile yürüttüler. Burada ki asıl gaye tamamen bir algı oluşturmak ve olumsuz kampanya yapmaktan ibarettir" şeklinde konuştu

Araç kiralaması ile ilgili iddialara ise Koçal şu şekilde cevap verdi:

"Türkiye'deki bütün belediyeler artık araç satın almaktansa hizmet satın alma yönüne gitmektedir. Bunlarda yılda toplu ihaleler şekilde yapılmaktadır. Yalova Belediyesi bunu da yapmıştır. Bunda sıkıntı nedir? Sanki bir usulsüzlük ve yanlışlık varmışçasına, 'Belediye şu kadarlık araba kiralamış' demek sadece bir yanlış algı oluşturma çabasıdır".

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim