• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 28°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 31°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9717.93 0.76
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Veriler en başından beri yanlış girilmiş

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan yanlış veri girişi skandalı sonrası çok ciddi bir iddia gündeme geldi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün en başından beri tüm verileri yanlış girdiği iddia edildi.
Veriler en başından beri yanlış girilmiş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Temmuz günü koronavirüs verilerini açıklarken, Kocaeli’ni pnömonili hasta sayısı oranı en çok artan iller arasında saymıştı. “Zatürre” anlamına gelen pnömonili vakalarındaki artış endişelendirmişi. Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardında ise bir skandal ortaya çıktı. Kocaeli’de verilerin eksik girildiği ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü’nün pnömonili verilerini yanlış girmesi sonrası ise Bakan Koca böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney ise şunu doktorlara atarak, “1 hafta önce bazı doktorlarımız pnömonil verilerini eksik girmiş. Bunu fark ettik ve düzelttik. Düzeltince de doğal olarak verilerimiz yüksek gözüktü” dedi. 

KOCAELİ’DE VAKA SAYISI AZ GÖSTERİLDİ Yaşanan veri skandalının ayrıntıları ortaya çıktı. Test sonucu pozitif çıkan hastalar hastane yönetim sistemine ve aynı anda Halk Sağlığı Yönetim Sistemine girilmesine gerekmekte. Burada, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastanelere vermiş olduğu vakalı hasta giriş eğitiminde nasıl gösterildiyse hastane yönetimleri halk sağlığı yönetim sistemine hastaların girişini yaptılar. Sağlık Bakanlığı, günlük vaka sayılarını halk sağlığı yönetim sisteminden almakta. Kocaeli'de ki hastaneler, koronalı hastaların girişini sadece hastane bilgi sistemine yüklemekte. Bunun neticesinde Kocaeli'de vaka sayısı az çıkmakta.

11 MART’TAN BERİ YANLIŞ VERİ

Yaşanan bu veri girişindeki yanlışlıklar sebebiyle, Türkiye’de koronavürüs hastalığının başlama tarihi olan 11 Mart’tan bu yana vaka sayıları yanlış girilerek Sağlık Bakanlığı’nın her akşam yapmış olduğu açıklamalarını yanıltıldı. 11 Mart’tan bu yana Kocaeli için gerçek vaka sayılarını söylenmedi. İl Sağlık Müdür gerçek olmayan rakamlarla, Kocaeli’de sanki pandemi sürecini çok iyi bir şekilde yönettiğini üst yöneticilerine göstermeye çalıştı. 

SUÇU BAŞHEKİMLERE ATIYOR

Ergüney’in ise bu yapılan büyük skandalın suçunu görevden almak bahanesiyle hastane başhekimlerinin üzerine atmaya çalıştığı iddia edildi. Kocaeli genelindeki tüm başhekim, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve hastane müdür yardımcılarını kendisinin atamasına rağmen ve bu skandal olayı sanki kendisinin bilgisi yokmuş gibi hareket edip, olayı kendisinin bu dönem çalışmak istemediği başhekim ve hastane müdürlerin üzerine atmaya iddia ediliyor. 

ERGÜNEY FIRÇAYI YEDİ

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Koz’da yayınlanan bu skandal olay sonrası İl Sağlık Müdürlüğü’nde hareketli dakikalar yaşandı. Bakanlıktan aranan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney sert bir dille uyarıldı. Şenol Ergüney’in bakanlıkta tüm işlerine yardımcısı olan ve Şenol Ergüney’in ilimizde tekrar il sağlık müdürü olarak kalmasında öncülük yapan bazı isimlerin de bu skandal olaydan sonra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan fırça yediği yine iddialar arasında. Yaşanan bu skandal olay sonrası, Sağlık Bakanlığı’nın Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde nasıl bir tasarrufa gideceği ise merak konusu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim