• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Vali Yavuz, Yılın Kareleri Oylamasına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Ajansı’nın "Yılın Kareleri" oylamasına katılarak, "Deprem:Umut" , "Gazze-Kanıt" , "Çevre-Yaşam", "Haber” ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflara oy verdi.
Vali Yavuz, Yılın Kareleri Oylamasına Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan ve 5 kategoride oylamaya sunulan Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği 147 fotoğrafı tek tek inceledi.

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu'ndan bilgi aldı. Vali Yavuz, "Deprem:Umut" kategorisinde Evrim Aydın'ın "Aralıksız çalışma", "Gazze-Kanıt" kategorisinde Shadi Al Tabatibi'in "Yıkım" ile Mostafa Alkharouf'ın "Kanıt" fotoğraflarını oyladı. "Çevre-Yaşam" kategorisinde Tahsin Ceylan'ın "Deniz anaları" fotoğrafını seçen Yavuz, "Haber" kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım'ın "Boğazda bir dev", "Spor" kategorisinde ise Dursun Aydemir'in "Dünyanın sultanları" adlı karelerini tercih etti.

Vali Yavuz: “Anadolu Ajansı Önemli Bir Kamu Hizmeti Görevi İcra Ediyor”

Fotoğrafları seçmekte zorlandığını belirten Vali Yavuz, "Anadolu Ajansı, nitelikli personeliyle hem ulusal hem de uluslararası anlamda kendisini ispat etmiş ve bu anlamda önemli bir kamu hizmeti görevini de icra ediyor." Gazze'de yaşanan vahşete değinen Vali Seddar Yavuz: "Fotoğraflardan anlaşıldığı üzere tamamen bir halkı yok etmeye, neslini tüketmeye yönelik bir soykırım girişimi olarak yasaklanmış mühimmatların kullanıldığı, beyaz fosforun kullanıldığı açık bir şekilde görülüyor. Özellikle bu fotoğraflar ileride açılacak uluslararası mahkemelerde delil niteliğinde olacaktır. Bir kez daha bu vahşetin bir an önce durmasını, insanlığın, barışın kazanmasını temenni ediyorum. Bunun için de devletimiz elinden gelen gayreti sarf ediyor. Orada hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki mazlumlar kazanacak." ifadelerini kullanarak çekilen fotoğrafların yaşanılanlara şahitlik etmesi dolayısıyla Anadolu Ajansını tebrik etti.

“Depreme Dayanıklı Binalar Yapmayı İhmal Etmemeliyiz”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremine değinerek sözlerine devam eden Vali Yavuz, depremin ilk gününden itibaren bölgede çalıştıklarını, destek verdiklerini, devletin ve şehrin tüm imkanlarını bölgeye taşıdıklarını, vatandaşların acılarını paylaştıklarını, oradaki sorunları çözmek için yoğun gayret sarf ettiklerini anlattı ve şu sözleri kaydetti: “Acılarımızı sarmayı, tekrar ayağa kalkmayı bildik. Kısa zamanda kalıcı konutları da teslim edip, orada hayatı normalleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Hayatını kaybeden kardeşlerimizi geri getirmek mümkün değil. Bu yüzden depreme dayanıklı binalar yapmayı ihmal etmemeliyiz."

“Boğazda Bir Dev” Seçildi

Vali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve tam bağımsızlığını savunabilecek bir savunma sanayisine doğru gittiğini söyledi ve şunları ekledi:“Savunma sanayisi alanında yapmış olduğumuz büyük bir değişim ve devrim var. İHA, SİHA'larda dünyadaki öncülüğümüz, diğer taraftan da TCG Anadolu ile yavaş yavaş uçak gemisi serüvenimiz de başlamış oluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye bu alana özel bir önem atfediyor. Başarılarla büyük bir kıvanç duyuyoruz, seviniyoruz. Özellikle fotoğrafları bu alanda seçmek istedik." diyen Vali Yavuz, kendisini ve ülkemizi gururlandıran önemli bir başarıya imza atan "Filenin Sultanları" nı da başarılarından dolayı tebrik etti. Son olarak, Haliç Körfezi gibi İzmit Körfezi’nin de temizleneceğini ve bunun dip çamuru temizlemesi ile yapılacağını belirten Vali Yavuz, deniz anaları fotoğrafını seçme sebebinin çevreye olan duyarlılığa dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim