• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:00Güneş 05:44Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:17Yatsı 21:53
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10312.24 0.43
  • Altın: 2456.284 1.10
  • Dolar: 32.2634 0.05
  • Euro: 34.803 0.03

Vali Yavuz, Kocaeli’nin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Vali Yavuz, Kocaeli’nin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Vali Yavuz, Kocaeli’nin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz izmit ilçesi muhtarlar toplantısında mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Yavuz, Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda mahallelerdeki sıkıntılar ve sorunları ele alarak istişarelerde bulundu. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve İzmit ilçesi muhtarlarıda katıldı. Programda Kocaeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yeliz Ünsal ilimizde yapılan sosyal yardımlara ilişkin, Kocaeli İl Göç İdaresi Mehmet Kavuk,kentimizde bulunan göçmenlere ilişkin, AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan ilimizde afet anından yapılacak hazırlıklara ilişkin sunumlarda bulundular. Yapılan sunumların ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz söz aldı. Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada yeni bir trend gelişti, olaya sebebiyet veren sanıklar değil de mağdurlar linç ediliyor. Sanki Suriyeliler durduk yere ülkelerinden çıkıp gelmiş biz de almak için koşmuşuz gibi bir şey yansıtılmaya çalışılıyor. Süleyman Şah’ın mezarının nerede olduğu belli. Bize yabancı bir coğrafya değil Suriye. Hem vali olarak ben, hem de hükümetiniz göçmenlerden hoşnut değiliz. Fakat insanların can emniyetini sağlamamız gerekiyor. Biz Yahudilerin de, Hristiyanların da emniyetini sağladık. Rusya ile Amerika ile beraber binlerce kişi katledildi. Ülkemizde ilave bir göçmenle yüzleşmek istemeyiz. Türk tarihine bakarsanız kimlerin can ve malını emniyet ettiğimizi sayabiliriz. Kim kurdu terör örgütlerini belli. Olsa olsa biz mağduruz. DAEŞ ile çarpışan ilk ve tek ordu Türk ordusu.

DUYMAK İSTEDİKLERİNİZİ SÖYLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM

Şimdi duymak istediklerinizi söylemek zorunda değilim. Eğer biz bugün Barış Pınarı , Zeytin Dalı harekatlarını yapmasaydık 3 milyon mülteci daha ülkemize gelirdi. Yaptık orada güvenli bölge oluşturduk. Şu anda ilimiz açısından kayıtsız hiçbir Suriyeli şehrimizde bulunmayacak. Hepsini belgeliyoruz. Antepten gelen seyahat izin belgesi alacak. Biz çalıştık ve hangi adreste kaç tane Suriyeli olduğunu tespit ettik. Ne yapıyoruz denetimlerde yapıyoruz ve geri gönderiyoruz. Bunun detayını bilemeyen insanlar gereksiz ve farklı yorumlar yapılıyor. Şehrimiz açısından yakalama oranları en yüksek. Bunda samimiyiz. Biz ülkenin huzurunu bozan herhangi birini bu topraklarda barındıracak değiliz. O bakımdan şu anda Türkiye hudutlarında 1079 kilometre duvar var. Bunlar kolay şeyler değil.

TÜM KESİMLER YARALARI SARMAK İÇİN MÜCADELE ETTİ

Şu anda 82.4 milyon evinden sökülmüş mülteci var. Kim sökmüş sorusunda herkes kaçıyor. 1 milyar insanı kim aç bırakıyor sorusuna diyeceğimiz bir şey yok mu? 82 milyon evinden barkından vazgeçilmiş insan var. Hem bu yönüyle olayı ele alıyoruz hem de daha fazla çalışıyoruz. Çocuğundan yaşlısına ev hanımından işçisine tüm kesimler bu yarayı sarmak için mücadele etti. Bizi tanımayanlar bir kez daha Türk milletinin gücüyle mücadele etmek zorunda kaldı. Her defasında gördüğümüz şey şu ki bu millet Necip bir millet. Büyük milletler zor zamanlarda ayağa kalkar. 48 günde kalıcı konut teslim edecek herhangi bir millet yok. Kimse bizim kadar pratik bu işi gerçekleştiremez.

KOCAELİ’NiN TÜM GÜCÜNÜ YANIMDA HİSSETTİM

Kocaeli o kadar büyük bir yardım gerçekleştirdi ki bütün gücünü arkamda hissettim. Önemli olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun üst seviyede tutulması. Bu şehirde valilik yapmaktan son derece gurur duyuyorum. Depremde de bir kez daha beni ziyadesiyle onore etti. Afeti en iyi bilen şehirlerden biri Kocaeli. Önümüzdeki süreçte daha iyi bir Kocaeli ile buluşacağız.”

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim