• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Vali Yavuz İMES OSB'yi tebrik etti

Kocaeli-Gebze VI. (İMES) Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı Kocaeli Valisi Sn. Seddar YAVUZ’un başkanlığında gerçekleşti.
Vali Yavuz İMES OSB'yi tebrik etti

2021 yılının faaliyetlerinin değerlendirildiği, 2022 yılında yapılacak olan çalışmaları kapsayan gündem maddelerinin görüşüldüğü Müteşebbis Heyet toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TOKKAN, Başkanvekili Kerim ÇOLAKOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet ŞAHİN, Enver KAYA, İsmail AKBIYIK ve Müteşebbis Heyet üyelerinden Süleyman AKAR, Erol ELMAS, Turan DURMUŞOĞLU, Hasan İSTANBULLUOĞLU, Ahmet SÖZER, Vedat KİRİŞÇİ, Şakir ERİŞ, Hüseyin ÖZTÜRK, Barış ER ve Bölge Müdürü Onur KESİCİ katıldı. 

Toplantının ana gündemi 2021 yılının kalkınma verilerinin değerlendirilmesi ile 2022 yılında yapılacak olan faaliyet çalışmaları oldu. Konu ile ilgili 2021 yılında gerçekleşen enerji, inşaat, istihdam, ihracat verileri ile üst yapıların toplam miktarları değerlendirildi. Pandemi dönemine rağmen hiçbir şekilde üretimin aksamadığı İMES OSB’de istihdam ve ihracat artış gösterdi. 

ENERJİ VERİLERİ ÜRETİMİN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ 

2021 yılında 2020 yılına oranla İMES OSB’de elektrik tüketimi yaklaşık olarak %25’lik bir artış gösterdi. Bu artış üretimin yaşanan zorlu pandemi şartlarına rağmen devam ettiğinin ve kapasitenin artışının göstergesi olarak nitelendirildi. Ayrıca su tüketimi yaklaşık  %33 yükseliş gösterirken, doğalgaz tüketiminde yaklaşık %36’lık bir artış gözlemlendi. 
Konu ile ilgili İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TOKKAN, “Bölgemiz her geçen gün cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İşletmelerimiz Covid-19 pandemisinin getirdiği olumsuzluklara rağmen üretmeye, geliştirmeye ve ihracat yapmaya devam etti. Her ay uzaktan okuma sistemlerimiz ile fabrikalarımızda tüketilen enerji verilerini kontrol ediyoruz. Türkiye ekonomisine yüksek katma değer oluşturmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

SANAYİLEŞME TALEBİ ARTTI 

İMES OSB hali hazırda 80’i küçük olmakla birlikte toplamda 322 işletmenin faaliyet gösterdiği büyük bir makina ekosistemi olmuştur. Bu doğrultuda bölgeye yakın otoyollar, limanlar, havaalanları ve diğer ulaşım olanaklarının varlığı bölgeyi cazibe merkezi haline getirmiştir. 
301 hektarlık alanda toplamda 299 sanayi parseli olan İMES OSB’nin 2020 yılında ruhsat alan 258, iskân edilen 220 ve tahsis edilen 38 sanayi parseli olmuştur. 2021 yılında ise ruhsat sayısı 279, iskân sayısı 238 ve tahsis sayısı 8 olarak gerçekleşmiştir. 
Hali hazırda 130 Milyar TL’lik fabrika yatırım bedeli ile İMES OSB, yeni yatırım alanları için cazibe merkezi oluyor. 

İSTİHDAM %22, İHRACAT %13 ARTIŞ GÖSTERDİ!

2020 yılında istihdam rakamı 9840 olan İMES OSB, 2021 yılında %22’lik bir artış ile istihdam sayısını 12.070’e yükseltti. Covid-19’a rağmen işletmeler üretimlerini durdurmazken, insan kaynaklarına yatırım yapmaktan geri durmadıkları görüldü. 
Ayrıca 2020 yılında 850 Milyon Dolar ihracat potansiyeli bulunan 322 işletmenin, 2021 yılında %13’lük bir artış ile 961 Milyon Dolarlık bir satış gerçekleştirildiği görüldü.

EĞİTİM VE PROJE ODAKLI BİRÇOK ETKİNLİK YAPILDI!

Geçtiğimiz yıl bölgede faaliyet gösteren işletmecilerin üretim ve satış süreçlerine katkı sağlayacak birçok toplantı ve etkinlik yapıldı. Etkinlik ve toplantıların yanı sıra bölge yönetimi tarafından 32 farklı ziyaret gerçekleştirildi.
2021 yılında bölgede 60 toplantı, 20 etkinlik düzenlenirken bu toplantı ve etkinliklere 200’den fazla kişi ile birebir görüşme sağlanırken gerçekleştirilen etkinliklere 300’den fazla kişi katılım sağladı.

İMES OSB MÜKEMMELİYET MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

İMES OSB’nin bölgedeki işletmecilere nitelikli istihdam, eğitim, danışmanlık ve Ar-Ge desteği sunacağı projesi İMES Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi’nin binasının temel atma töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa VARANK’ın katılımıyla gerçekleştirilmişti. 2021 yılında hızlı bir şekilde bina kullanıma hazır hale getirilerek faaliyet çalışmaları kapsamında ilgili işbirlikleri ve protokol süreçleri tamamlandı. Merkezde faaliyet gösterecek gerekli makine ve ekipmanların temini gerçekleştirildi. Mükemmeliyet Merkezi nitelikli istihdam, imalat, eğitim ve danışmanlık gibi konularda bölge sanayisi için önemli kazanımlar oluşturacak.  

4a10a685-373a-4234-be07-487f6316cc72.jpg

İHRACAT ODAKLI KÜMELENME PROGRAMI

2021 yılında İMES OSB’de üretim ve satış faaliyetlerini sürdüren firmaların ihracat potansiyellerini arttırmak için İMES Kümelenme Programı kapsamında tüm küme üyesi firmaların üretim sahalarında incelemeler yapıldı ve firma yetkilileriyle ortak ürün ve hizmet, yeni pazarların keşfi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Savunma, otomotiv ve makine sektörlerine yönelik oluşturulan üç ayrı kümede hali hazırda 35 firmamız ortak ürün, hizmet 2020 yılı içerisinde bu kümelere bölgemizde faaliyet gösteren 35 firmamız başvuruda bulundu. 

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami KELEŞ’in konuk olarak katılım gösterdiği çevrimiçi toplantıyla Savunma Sanayii alanında gerçekleştirilebilecek çalışmalara öncü olması adına SAHA İstanbul faaliyetleri hakkında sanayicilerimize bilgi verdi ve sanayicilerden gelen soruları yanıtladı. 
Yıl içerisinde gerçekleştirilen bir diğer çevrimiçi toplantı da ise İNNOWAY Yönetici Ortağı Süheyl BAYBALI Otomotiv sektörünün Küresel Değişim ve Dönüşümü başlığı altında sanayicilerimizi bilgilendirdi. 

Ekonomist Prof. Dr. Güven SAK’ın katıldığı çevrim içi toplantı ile Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat’ı, dijitalleşme ve bölgesel iş birlikleri konuları ele alınarak ihracata yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. 
İhracat, ortak ürün ve hizmet oluşturma noktasında bölgemiz küme firmalarının temsilcilerinin katılımıyla güncel ekonomi gündeminin önemli başlıkları, kümelenme programı faaliyetleri düzenlenen çevrimiçi toplantılarda sanayicilerimizin katılımıyla değerlendirildi. Küme üyesi firmalarımız firmalarının genel tanıtımı ve üretim süreçlerine dair açıklamalarda bulundu. Diğer katılımcı firmaların soruları da toplantı dâhilinde yanıtlandı.   

İMES EKONOMİ ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İMES OSB ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle Bilişim Vadisi’nde İMES Ekonomi Zirvesi sanayici, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zirvede Avrupa Yeşil Mutabakatı, dijitalleşme, küresel pandeminin ekonomiye etkileri ve güncel ekonomi başlıkları doğrultusunda uzman konuklar tecrübe ve çalışmalarını paylaştı, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 
Bölge Müdürü KESİCİ açılış konuşmalarının ardından geçmişten günümüze bölgenin yaşadığı gelişimi ortaya koyan ve son süreçte elde ettiği verileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Programın ilk oturumunda Hakan GÜLDAĞ moderatörlüğünde Selin ARSLANHAN ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İBRAHİMCİOĞLU Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijitalleşme başlıkları altında tecrübelerini aktardı. Programın ilk oturumu ise konuklardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından son buldu. 
İkinci oturumda ise Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ASLANOĞLU ve Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap MUNYAR pandemi sonrası ekonomik dinamiklerdeki değişim gelecek süreçte yaşanabilecek gelişmeler hakkında çalışma ve yorumlarını paylaştılar. Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu. 

İMESKARİYER.COM YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Firmaların insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve bölge istihdamına katkı sunmak adına hayata geçirilen imeskariyer.com bölge firmalarımız ve vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Gebze ve Dilovası Belediyeleri İstihdam Ofisleri, Ali Nuri ÇOLAKOĞLU Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzalandı. 

YEŞİLE GÖNÜL VEREN OSB; İMES 

İMES OSB’de “Yeşile Gönül Ver” sloganıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında bölgemize toplamda 995 fidan dikildi. Kurulduğu günden bu yana bölgenin muhtelif yerlerinde toplamda 850 bin m2 ağaçlandırma çalışması yapılırken2022 yılında bu sayıyı 1 milyon m2’ye çıkarmak için çalışmalar yapılacak. 

İMES OSB SIFIR ATIK BELGESİNİ ALMAYA HAK KAZANDI

Bölgede Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında sisteme dâhil olmayan katılımcılara denetimler yapılmış, bilgilendirme mailleri atılmış ve faaliyete geçen firmalara 2’şer set toplamda 12 adet biriktirme kutusu dağıtımına devam edilmiştir. Bakanlık onaylı atık getirme merkezi kurularak Müdürlük atıkları kaynağında biriktirilmeye başlanmıştır.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yazışmalar sürdürülmüştür. Sistem üzerinden başvuru yinelenerek,  24.12.2021 tarihinde belge almaya hak kazandı.

VALİ YAVUZ İMES OSB’Yİ TEBRİK ETTİ

Vali Yavuz Gerçekleştirilen sunumun akabinde açıklamalarda bulundu YAVUZ “ İMES OSB’miz büyümeye devam ediyor.Pandemiye rağmen 2021 yılında istihdamda % 22’lik bir artış oldu. Sanayicimizi, mühendis,  teknisyen ve emekçi kardeşlerimi tebrik ediyorum.” Dedi. Toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim