• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Vali Yavuz Bakanların toplantısına katıldı!

Vali Yavuz Bakanların toplantısına katıldı.
Vali Yavuz Bakanların toplantısına katıldı!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında yapılan toplantıya Vali Seddar Yavuz video konferans sistemi (VKS) üzerinden katıldı. Bakanlar ile video konferans sistemi yöntemiyle gerçekleştirilen toplantının ardından Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısının ikinci bölümüne geçerek, istişarelerde bulundular.
 KADES UYGULAMASINI DAHA FAZLA YAYALIM
Kadınlarımızın çaresiz olmadığını devletimizin barınma ve maddi imkanlar sağladığını ifade eden Vali Yavuz; “Üniversitelerimiz şiddetle mücadele konusunda bize rehberlik ederse mutlu oluruz. KADES uygulamasını daha fazla yayalım, ciddi bir etkisi ve caydırıcılığı var. Bizler devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hiçbir şiddet mağduru kimsesiz ve sahipsiz değil. Şiddet mağdurları sokakta kalmıyor, bu kadınların her birine maddi imkân sağlıyoruz, her birine barınma imkânı sağlıyoruz ve buradaki arkadaşlarımızın hepsi can siperane bir şekilde özveriyle çalışıyor.
ŞİDDETİN KÜLTÜRDEN VE ORTAMDAN BESLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
 Erken çocuklukta iyi örneklerin, olumlu bir ortamda büyümenin farklılığını belirten Vali Yavuz; “Ben birçok şeyin aile ile irtibatlı olduğunu düşünüyorum. Erken çocukluk döneminde ki iyi örneklerin, olumlu bir ortamda büyümenin çok farklı olduğunu ve şiddetin kültürden ve ortamdan beslendiğini düşünüyorum. Buna karşı toplumsal net bir duruş göstermemiz gerekmektedir. Sosyolojik olarak hiçbir toplum diğerinin aynısı olmadığı gibi biz de başka bir topluma benzemek zorunda değiliz. Her toplumun kendine has değerleri vardır. Dolayısıyla her toplumun evrensel kuralları göz ardı etmeden kendi sistemine de bakması gerekiyor. Sadece polisiye tedbirlerle şiddetle mücadele etmek mümkün değildir. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili kurumların çalışmalara katkı vermesi büyük önem arz etmektedir. Şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı ile hizmetlerimize devam edeceğiz.” diyen Vali Yavuz tüm katılımcılara teşekkür etti.
 YENİ KARARLAR ALINDI
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında; kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatla verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşamsal, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ve şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ve Valiliğimizce yayınlanan genelge ve talimatlar doğrultusunda kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde çalışması için atılacak olan adımlar ve koordinasyon gerektiren konular görüşülerek, çözümü noktasında kararlar alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim