• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9579.88 0.52
  • Altın: 2488.208 0.67
  • Dolar: 32.5347 0.29
  • Euro: 34.8684 0.45

Vali Mutlu’dan ‘1 Mayıs’ Açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs’ta Taksim’e izin verilmesi için AİHM kararını örnek gösteren DİSK’e yanıt verdi. Mutlu, “Bu konuyla ilgili yetki tamamen ilgili idari makamlardadır ve bu hakkın kullanılması noktasında da Avrupa İnsan Hakları Sö
Vali Mutlu’dan ‘1 Mayıs’ Açıklaması

- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs’ta Taksim’e izin verilmesi için AİHM kararını örnek gösteren DİSK’e yanıt verdi. Mutlu, “Bu konuyla ilgili yetki tamamen ilgili idari makamlardadır ve bu hakkın kullanılması noktasında da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı herhangi bir şey yoktur” dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa’da katıldığı programda gazetecilerin 1 Mayıs’la ilgili sorularını yanıtladı. DİSK’in, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını örnek göstermesiyle ilgili bir soru üzerine Mutlu, “Bu konuyla ilgili müracaat edecek olan arkadaşların özellikle kullandıkları argüman bu. Bizim anayasamız milli hukukumuz bu konuyla ilgili açık bir hükme sahip. Elbette ki bu tür toplantıların, ifade hakkının kullanılması, toplanma hakkının kullanılması anayasal güvence altındadır. Herkes bu hakkını kullanacaktır. Aynı anayasa hükmünün devamında bu yetkinin, bu hakkın nasıl kullanılacağını kanunla belirleneceği belirtilir. Dolayısıyla bununla ilgili anayasaya uygun olarak çıkartılmış olan ilgili mevzuatlar vardır. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası başta olmak üzere. Bu konuyla ilgili yetki tamamen ilgili idari makamlardadır ve bu hakkın kullanılması noktasında da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı herhangi bir şey yoktur” diye konuştu.

“Biz bir hakkı engellemiyoruz” diyen Mutlu, hakkın bizzat kullanılması için de alanlar gösterdiklerini söyledi. Mutlu, “Nitekim Kadıköy’de Türk-İş’in yapacağı mitingle ilgili de bu hakkın kullanılması konusunda onlara gerekli olan izni müracaat ettikleri için de vermiş olacağız. Kamu düzeniyle ilgili, sosyal düzenle ilgili, trafik düzeniyle ilgili ve daha pek çok şehir hayatını ilgilendiren hususlarla ilgili tedbir almak ve bu hakkın yasaya uygun bir şekilde kullandırılması bizim görevimizdir. Biz bu görevi yerine getiriyoruz, bunda herhangi bir aksaklık yok. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de zaten buna dair gerekli olan talimatları veriyor. Bizde bu sözleşmenin tarafıyız. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz işlemde aykırı hiçbir şey yoktur. Bahsedilen ilgili madde 2008 yılında verilmişti. 2008’den bu yana bununla ilgili herhangi bir olumsuz karar söz konusu değildir. Geçen yıl da almış olduğumuz bir karar vardı. Şu ana kadar 5-6 yıldır zaten verilmekte olan kararlar var. O bakımdan bu bizim yetkimiz dahilinde olan bir şey. Ama bu yetkiyi kullanırken hiçbir zaman keyfi hareket etmiyoruz” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kutlamalarla ilgili Kazancı Yokuşu’nda anmanın yapılması ve çelenklerin konulması konusunda gerekli olan izinleri verdiklerini belirterek, “Ayrıca çok daha nitelikli mekanlarda da mitingin yapılmasına izin veriyoruz, bu onların hakkı. Ayrıca bu konuda biz de destek olmaya hazırız. İşçi kardeşlerimizi de, emekçi kardeşlerimizi de bu miting alanlarına kendileri de çok rahat gidebilirler ama biz de ilave olarak diyoruz ki ‘size her türlü desteği de lojistik olarak vermeye hazırız.’ İstediğiniz her yerden sizi taşıyalım ve buraya da götürelim diyoruz. Dolayısıyla bütün bunlar bir hakkın engellenmesi değil, bir hakkın daha iyi kullanılması için imkan sağlanmasıdır. Bu çerçevede bu arkadaşların değerlendirmelerinde fayda vardır. Yoksa bu tür değerlendirmelerin hiç kimseye faydası olmaz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim