• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:16Güneş 05:55Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:08Yatsı 21:40
    • 13°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2384.185 -0.34
  • Dolar: 32.3542 0.18
  • Euro: 34.5091 -0.11

VALİ GÜZELOĞLU OKUL YÖNETİCİLERİNE FORMASYON KAZANDIRMA TOPLANTISINA KATILDI

İzmit, Başiskele, Gebze ve Darıca ilçelerindeki okul yöneticilerine formasyon eğitim kazandırma toplantısı Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU’nun katılımıyla başlatıldı.
VALİ GÜZELOĞLU OKUL YÖNETİCİLERİNE FORMASYON KAZANDIRMA TOPLANTISINA KATILDI

Toplantıya; Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU’nun yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet SET, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK, TÜSSİDE Enstitüsü Müdürü Tezer BATTAL, İlçe Milli Eğitim Müdürleri  ve eğitim  alacak 560 okul müdürü katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda TÜSSİDE Enstitüsü Müdürü Tezer BATTAL, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KARAOSMANOĞLU’nun konuşmalarının ardından kürsüye gelenKocaeli Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU yaptığı konuşmalarında; “ İlimizde ve ülkemizde bir değer olan TÜSSİDE’nin katkısıyla hayata geçecek bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu programın başarılı geçmesini, hedeflerimiz doğrultusunda siz değerli yöneticilerimizi hem yönetim sürecine, hemde sorumluluğunuz çerçevesindeki Milli Eğitim sorumlu düzeyine katkı sağlayıcı, zenginlik sunan bir buluşma olmasını diliyorum. Bugün bizler sizlere bağlı olarak hem ilimiz, hemde ülkemiz adına eğitimin yeniden yorumlanması, tanımlanması, öğrenci merkezli ve karşılıklı etkileşimli bir yönetim stratejisinin sizlerden başlayarak her okulumuzda hayata geçmesini bekliyoruz. Bugün geleceğimizi sağlayacak, hazırlayacak ve gelecekteki hedeflere ulaşmamızı sağlayacak çocuklarımız ve gençlerimizi yetiştirecek müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin  bu çerçevede en son gelişen aklın ve bilimin ışığında öne çıkan başarıyı sağlayacak temel değerleri edinecek böyle bir buluşmayıda çok önemsiyorum.

 

“GELECEĞİN İCAT ÇIKARAN ÇOCUKLARIMIZI HAZIRLAMALIYIZ  ”

 

Dünya bugün bilgi toplumunu, bilgi ekonomisini tartışıyor. Bugün en güçlü ekonomiler ve ülkeler, bilgiye dayalı ve bilgiye temelli bir önceliği ve eğitimi  gerçekleştiren, öne alan ülkeler olarak ortaya çıkıyor. Bu bilgiyide bilimsel bilgi değerinde ve temelinde geliştirenler, bunu üretime konu edenler ve insan yetiştirmeye dahil ekonomiyi bilgi temelli ve öncelikli düşünenler sağlıyor. Bugün geleceği tanımlayan ve geleceği hazırlayan bütün çalışmalar, bilgi önceliğine bağlı olarak ve bilimsel bilgi temelli gelişiyor. Bizim sahip olduğumuz ve kullandığımız teknoloji dahil gelecekte kullanacaklarımız bugün dünyanın belli ülkelerinde hazırlanan protatifler olarak öne çıkıyor. Teknolojinin kullanımını ve teknolojiye dayalı bilgi üretmini gerçekleştirenler dünyanın geleceğini, şüphesiz yönetimini belirliyorlar. Bilgiyi üretemezseniz, bilgiyi kullanmaya ve yönetilmeye mahkum edilirsiniz. Sizler bunu sağlayacak çocuklarımızı bu bilinçle geleceğe hazırlayacak, her bir okulu merkez olarak ele aldığımızda sizlerde her bir yavrumuzu bir merkez olarak ele alıp, yetiştirmek durumundasınız. Geleceğin icat çıkaran çocuklarını bugünden o güne hazırlamamız gerekiyor.

 

Konvansiyonel olarak büyümesini üretim segmentini bilgiden bağımsız yapan ülkelerin kalınması belli bir yere gelir ve tıkanır. Katma değer yaratmayan, ARGE ve inovasyon temelli bir yatırım ve büyümeyi önceliğine almayan, buna dayalı bilimsel alt yapısını geliştirmeyen hiçbir kurumun geleceğe taşınması mümkün değildir. Bugün Türkiye öne aldığı hedeflerde ARGE, patent ve yüksek teknolojiye dayalı üretim önceliğinde bir hedeflemeye sahiptir. Hedefimiz 2023 yılında tüm gayri safi milli hasılamızın %3 ü en az olmasıdır. Önemli olan akıllı tahtalara bilgisayarlara sahip olmak değildir. Bunları bu amaçlar doğrultusunda kullanmak ve bunu kullanacak bireyleri yetiştirmektir. Bunu sizler geleceğimizi düşünerek hazırlayacaksınız.

 

Yeni dönemde fiziksel alt yapısı olarak ülkenin en güçlü ve güzel illerinden Kocaeli’de artık eğitimde kalite ve performans odaklamasını önceliğimize aldığımızı belirtmek istiyorum. Geriye dönük görev yaptığım tüm illerde ve bütün illerde uyguladığımız bu yöntemde en büyük güvencemiz sizlersiniz. Fiziksel alt yapı, teknolojik donanım ve bununla ilgili bütün değerler şarttır ama başarı için şart değildir. Başarı buna inanan kadronun işidir. Başarıyı gerçekleştirmek için daha çok gayret etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde İlçe Kaymakamlarımızla aylık değerlendirme toplantılarımızın en önemli gündem maddesi eğitim hizmetleri, eğitimde performans ve kalite göstergeleri olacaktır. Bir tek çocuğumuzu bile okul öncesinde okul öncesi eğitimi dışında bırakma lüksümüz yok. 36-72 ay arası kişiliği dahi belirlenen, temel değerleri edinen bir dönemi eğitimsiz geçiren bir çocuğu değiştirmenin ne kadar zor olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. Hala ilimizde eğitimle buluşma sürecinde yapmamız gerekenler var.

 

“HER BİR OKULU BİR AÇIK OKUL HALİNE GETİREREK, SADECE EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLARA DEĞİL O BÖLGEDE YAŞAYAN BÜTÜN İNSANLARIMIZA DEĞER ÜRETECEK BİR MERKEZ HALİNE DÖNÜŞTÜRME PROJEMİZ VAR”

 

Mesleki eğitimi üreten merkezlerle buluşturma gereğimiz var. Her üreten merkezde Organize Sanayi Bölgelerinde, Bilişim Vadisi dahil temel Türkiye’nin prestij projelerinde buralara dönük mesleki eğitimin nitelikli okullarını açmak öncelikli görevimizdir. Her bir okulu bir açık okul haline getirerek, sadece eğitim gören çocuklara değil o bölgede yaşayan bütün insanlarımıza değer üretecek bir merkez haline dönüştürme projemiz var. Bunların hepsini ve daha ötesini sizlerle birlikte bir tek hedef için gerçekleştireceğiz. Yarını bugünden daha iyi hale getirmek, bu büyük ülkeyi çok daha güzel bir hale getirmeliyiz. Çocuklarımızı özgüveni, temel milli değerleri, bu ülkenin geçmişinden aldığı gücü geleceğe taşıma gayretini benimseten, bilgiyi ve bilimi kullanan ve 21. yüzyılda bu ülkenin geleceğini hazırlayan bireyler haline getirmek için çalışacağız.

 

TÜSSİDE değerli öğretim üyeleri ile ve personeliyle yaklaşık 1 hafta sizlere temel bilgileri aktaracak. Bundan sonrası yine sizlerin elinde olacak. Sahip olmak değil, onu kullanmak esastır. Bilmek değil, bilgiyi gerektiği zaman kullanmak esastır. Sizlerin birikimiyle, tecrübeleriyle, eğitime olan öğretmenlik aşkıyla sonuca ulaşacağımıza inancım tamdır.” diyerek, gerçekleştirilecek seminerin verimli olması dileklerinde bulundu.  

 

Kocaeli Valisi Sayın hasan Basri GÜZELOĞLU ve protokol üyelerinin toplantıdan ayrılmasının ardından okul müdürlerine yönelik bir hafta sürecek olan eğitim başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim