• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:06Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 10981.6 0.58
  • Altın: 5784.152 0.77
  • Dolar: 42.504 -0.13
  • Euro: 49.5682 -0.24

UZMAN KUAFÖRDEN UYARI: BAZI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ SAÇLARI ÇÜRÜTÜYOR!

Uzun, dolgun ve sağlıklı saçlara sahip olmak kadınların vazgeçilmez arzularından biri.
UZMAN KUAFÖRDEN UYARI: BAZI SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ SAÇLARI ÇÜRÜTÜYOR!

Uzun, dolgun ve sağlıklı saçlara sahip olmak kadınların vazgeçilmez arzularından biri.  Ancak son dönemde hızla yayılan bazı saç uzatma teknikleri, bilinçsizce uygulandığında saça fayda yerine zarar verebiliyor. Saç tasarım uzmanı Erkan Uzelli, örgü kaynak uygulamasının saç derisini havasız bıraktığını belirterek, bu durumun saç sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığını ifade etti. Uzelli, "Yıkama sonrasında saç suyu içine hapsediyor. Bu da halk arasında 'saç nezlesi' olarak bilinen soruna yol açıyor. Sürekli nemli kalan saç derisi zamanla çürüyebilir" uyarısında bulundu. 

 

Gelişen teknolojilerle birlikte mikro kaynak ve bant kaynak gibi zararsız teknikler öne çıkarken, örgü kaynak, boncuk kaynak ve tress kaynak gibi yöntemler ise ciddi saç ve deri problemlerine yol açabiliyor. Uzelli, hangi tekniklerin tercih edilmesi gerektiğini, hangilerinden uzak durulması gerektiğini tüm detaylarıyla anlattı.

 

Uzelli’den Uyarı: “Bu Teknikler Saçı Çürütüyor”

Örgü kaynak, uygulama şekli nedeniyle saçı havasız bırakıyor. Yıkama sonrası suyu içine hapsediyor, bu da saçta “saç nezlesi” olarak bilinen bir duruma yol açıyor. Uzun süreli nemli kalan saç derisi zamanla çürüyebiliyor.

“Bir uzman kuaför örgü kaynağı kesinlikle önermez. Zaten sektörde de tutmadı” diyor Uzelli.

Boncuk kaynak ise metal içerdiği için saç derisine baskı yapıyor, uyurken tahrişe neden oluyor ve uzun vadede saç kayıplarına yol açabiliyor.

Tress kaynak ve silikon kaynak gibi bez üzerine dikilen uygulamalar da hem geç kuruyor hem de deriyi sürekli ıslak bırakıyor.

 

Uzelli’nin Tüyosu:

“Tress kaynak, örgü kaynak, boncuk ve silikon kaynaklardan uzak durun. Saçınız dökülsün istemiyorsanız bu tür işlemlerden kaçının.”

 

Favori Yöntemler: Mikro Kaynak ve Bant Kaynak

Mikro kaynak, keratin bazlı yapısıyla saça uyumlu çalışıyor. Uzelli, bu yöntemin doğru ellerde saça zarar vermediğini ve uzun vadeli konfor sağladığını belirtiyor.

Bant kaynak ise pratikliği ve saça zarar vermemesiyle Hollywood yıldızlarının da tercihi. Ancak her saç tipine uygun değil; seyrek saçlı kullanıcılar için mikro kaynak öneriliyor.

 

Uzelli’nin Önerisi:

“Hangi yöntemin size uygun olduğuna karar vermek için uzman kuaförünüzle mutlaka danışarak ilerleyin.”

 

Protez Saçlarda Yeni Nesil Sistemler

Yeni nesil protez saç sistemleri artık hava geçirgen bezlerle üretiliyor. Ancak Uzelli, bu sistemlerde kullanılan yapıştırıcıların saç derisinin terlemesini ve yağ üretimini engellediğini söylüyor.

“Her ne kadar lüks bir servis gibi görünse de, uzun vadede saç derisine zarar verme riski yüksek. Kalıcı çözüm için saç ekimi daha sağlıklı” diyor.

 

Güzellikte Yeni Dönem: Kişiselleştirilmiş ve Bilinçli Uzatma

MOS Kuaför çatısı altında kişiye özel çözümler geliştiren Erkan Uzelli, artık saç uzatma uygulamalarının estetikten öte bir bakım rutini haline geldiğini söylüyor.

“Saç uzatmak artık bilinçli bir karar. Her saç tipi, her yaşam tarzı farklıdır. Size özel uygulanmayan her işlem risklidir.”

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim