• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8988.07 2.06
  • Altın: 2282.398 0.29
  • Dolar: 32.3204 0.24
  • Euro: 35.0309 -0.23

Uyuşturucuya Karşı Savaş Açtılar

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, ‘Yaşamın Hür Kanatları’ projesi kapsamında uyuşturucuya savaş açtı.Çekmeköy’de madde bağımlısı gençlerin bağımlılıktan kurtulmalar...
Uyuşturucuya Karşı Savaş Açtılar

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, ‘Yaşamın Hür Kanatları’ projesi kapsamında uyuşturucuya savaş açtı.

Çekmeköy’de madde bağımlısı gençlerin bağımlılıktan kurtulmalarının sağlaması, bunun yanı sıra tedavi ve rehabilitasyonlarının gerçekleştirilmesini hedefleyen ‘Yaşamın Hür Kanatları’ projesi, madde bağımlısı gençlerin hayatlarına yön vermeyi sağlayacak meslek edindirme programlarına katılmaları sağlanacak. Ayrıca okullar da bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının da önüne geçilmesi sağlanacak. Turgut Özel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda ilk olarak kamu kurumu çalışanlarına bilinçlendirme çalışması yapıldı.

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Madde bağımlılığıyla mücadelede ciddi adımlar attıklarını belirten Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, “Çekmeköy’de ciddi anlamda bir birliktelik içerisinde gençlerin madde bağımlığıyla alakalı ciddi bir mücadele veriliyor. Bu günde dediğimiz gibi 98 tane genç kardeşimizi hem belediyemizin psikologları tarafından, hem emniyetimizin uzmanları tarafından ve kaymakamlığımızla beraber ciddi anlamda onları bizler psikologlarla beraber rahabilite ederek hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar içerisinde üç tane ayrı konular içeren kitapçık hazırladık. Bugünde burada Çekmeköy’ümüzün her tarafına ulaşabilecek şekilde bunun tanıtımını ve dağıtımını gerçekleştirebilecek şekilde dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bizim gençlerimizin gözünden akacak tek damla yaş, bizim bütün hayatımızı karartacak bir şeydir. Bu yüzden bütün gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Biz bir gencimizi kurtarırsak toplumu kurtardık anlayışıyla Çekmeköy Belediye Başkanlığı olarak ciddi gayret ve mücadele veriyoruz. Gençlerimizi spora yöneltmek istiyoruz” diye konuştu.

“ÖNCE ANNE BABADAN BAŞLAYAN BİR SÜREÇ”

Ailede alınan eğitimin önemine de dikkat çeken Yüksel ,”Tabii ki iş ailede başlıyor. Önce annede sonrada babada başlayan bir süreçtir. Eğer anne baba çocuklarına çok iyi bir şekilde sahip çıkarsa geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkmış oluruz. Bizde Çekmeköy Belediye Başkanlığı olarak bütün gençlerimiz bizim canımızdır. O gençlerimizi geleceğimiz olarak hazırlayacağız. Spor olsun, kültür olsun, sağlık olsun, bütün alanlarda ciddi anlamda kardeşlerimizle Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın önderliğinde bizler Çekmeköy Belediyesi olarak bundan sonra bütün gençlerimizin yanındayız. Gençlerimiz geleceğimiz diyorum. Buradan bütün ailelere de ne olur gençlerimize sahip çıkalım. O gençlerimiz bizim için çok önemlidir çok kıymetlidir. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZİ KORUMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ise,“Çekmeköy ilçesinde çalışırken her zaman kurum ve kuruluşlarımızla, asker ve sivil bütün yetkililerle bir aile sıcaklığı içinde Çekmököy’ü geleceğe hazırlayalım diye çalışıyoruz. Bu projemizin de olumlu meyvelerini hep gördük. Gençlerimizden kendi isteği ile bizlere müracaat edip, ‘biz bu uyuşturucu belasından kurtulmak istiyoruz’ deyip bize müracaat edip desteğimizi alanlara yardımcı olduk. Dolayısıyla projedeki ayaklardan bir tanesi eğitimle gençlerimizi muhafaza etmeye çalışmak ve yeteri kadar materyallerle eğitim çalışmaları yapmak. Bir tanesi de bir şekilde bu alışkanlığı kazanmış olan gençlerimizi tedavi ettirerek korumaya çalışmak, polisiye ayağı da bölgemizde bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların engellenmesi gençlerimizin muhafaza edilmesi gibi çalışmalar yapıyoruz. Bu üç ayağı da eşit şekilde değerlendirmek yoluyla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi korumaya muhafaza etmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Proje kapsamında ilk aşamada madde bağımlısı 98 gencin tedavisi ve rehabilitasyon sürecine başlandı ve her birine iş imkanı sağlandı. Uzman eğitimciler, psikologlar ve emniyet güçlerinin dahil olduğu projede okullar başta olmak üzere Çekmeköy’ün her yeri uygulama alanı olarak belirlendi. Başta öğrenciler olmak üzere ailelere de bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim