• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9887.33 1.76
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

“Uyuşturucu içenleri de tutuklayacaksın ki…”

Kocaeli’de görülen bir uyuşturucu davasında mahkeme başkanı adeta isyan etti. Mahkeme Başkanı “Uyuşturucu içenleri de tutuklayacaksın ki adalet tam olarak gerçekleşsin” diye tepki gösterdi.
“Uyuşturucu içenleri de tutuklayacaksın ki…”

Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen davada mahkeme başkanın sözleri duruşmaya damga vurdu. Kocaeli’de gerçekleştirilen bir uyutucu operasyonunda biri tutuklu 2 sanığın yargılandığı dava, Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savunama yapan tutuklu sanık B.A. tahliyesi istedi.  

“ÜZERİMDE UYUŞTURUCU MADDE ÇIKMADI”

  Sanık savunmasında, “Ben A. adlı kişiyi olay gününden önce hiç görmedim ve tanımam. Olay günü bilmediğim bir numara beni aradı. Kimsin diye sordum. T.U.’dan numaramı aldığını söyledi. T.U. da beni ısrarla aradı. A. adlı şahıs bana ‘Kız arkadaşlarıyla buluşacağını üzerinde uyuşturucu madde olduğunu ama yeterli olmayacağını söyleyerek benden uyuşturucu istedi. Bende uyuşturucu vermek için A. ile buluşma ayarladım. A. ile Kartepe mevkiinde petrolde buluştuk, ben maddeyi A.’ya verdim. A.’dan karşılığında para almadım. Üzerinde son 5 lirasının olduğunu söyledi ve üzerine para ekleyerek benden sigara almamı ve yarısını kendisine vermemi istedi. Bende sadece o parayı aldım ve onunla da sigara alarak yarısını kendisine verdim. Biz devamında A. ile ayrıldık ve polis bizi ayrı noktalarda yakaladı. Üzerimde uyuşturucu madde çıkmadı, arama için eve gittik evimde de kolluk kuvvetleri uyuşturucu madde bulamadı. Ben evimde kendime içmek için ayırdığım olan uyuşturucuyu kendi ellerimle polise teslim ettim” dedi.

“DIŞARIDA 5 YAŞINDA KIZIM VAR” 

Tutuklu Sanık B.A., savcının tutukluluk devamı beyanına karşı, “Eşimden boşandım. Dışarıda 5 yaşında kızım var. Uyuşturucu kullanmamdan dolayı ailem bu hale geldi. Eski eşim halen görüşüme gelip gitmektedir. Sizlerden yeniden aile kurabilmek için tahliyemi istiyorum” dite konuştu. Tutuksuz sanık T.U. ise savunmasında, “Sanık B.A.’yı 1 senedir tanıyorum. Olay tarihinden önce uyuşturucu kullanırdım. Olay günü önceden tanıdığım A. isimli şahıs beni aradı benden uyuşturucu madde istedi. Bende alakam yok diye söyledim. A., bana ‘çevrende içen var mı?’ diye sordu, bende bayramın numarasını A. adlı şahsa verdim. Sonra bende B.A.’yı A. adlı kişiyi tanıdığımı söylemek için aradım. Durumla ilgili başka bir bilgim yok. Uyuşturucu ticareti ve bu sebepten yakalandıklarını karakolda öğrendim” dedi.”

“BERABER BİRKAÇ KEZ OTURUP MADDE KULLANDIK”

Tanık A.: ‘Uyuşturucu kullanırım. Sanıkların ikisini de İzmit’ten tanıyorum. T.U. uyuşturucu kullanıyor mu bilmiyorum. B.A. ile beraber birkaç kez oturup madde kullandık. Son olaydan bir ay önce beraber uyuşturucu kullandık. Olaydan bir gün önce B.A. ile görüştüm. Kendisine, ‘ben uyuşturucu madde bulamıyorum’ dedim. B.A. ‘ben madde bulurum’ dedi. Ortaklaşa uyuşturucu almak için olay tarihinden bir gün önce B.A’ya para verdim. Olay günü payımı almaya gitmek için T.U.’yu arayarak B.A.’nın numarasını istedim. T.U. bana numarayı verdi. B.A.yı aradım ve buluşma noktası belirledik sonrasında ben B.A’nın yanına gittim. Maddeyi aldım devamında marketten sigara aldık, dışarı çıktık. Otobüse bindiğimde polisler beni aldı” şeklinde ifade verdi. 

“BURASI YALAN HİKAYE ANLATMA YERİ DEĞİL”

Tanık A.’nın bu ifadesinden sonra Mahkeme başkanı tape kayıtlarını okudu. Tape konuşmalarında yer alan ifadeler ile Tanık A.’nın söylediği ifadeler çelişkili olduğundan hangisi doğru diye sordu? Mahkeme Başkanı: ‘B.A.’nın numarası bende yok diyorsun ama bir gün önce de kendisiyle görüştüm diyorsun. Olay günü T.U.’yu arayıp numarasını istiyorsun ama bir gün önce şahısla görüştüm diyorsun. B.A.’ile görüşsen kendin alırsın numarasını. Sen burada tanıksın yalan söyleyemezsin. Burası yalan hikaye anlatma yeri değil, tanık dediğin doğruları söyleyecek. Yalancı tanıklıktan işlem yaparım hakkında senin. Uyuşturucu içenleri de tutuklayacaksın ki adalet tam gerçekleşsin” dedi. Tanık A. olayın tapelerde ki konuşma şekliyle gerçekleştiği ifade etti. Mahkeme heyeti tutuklu sanık hakkında tutukluluğun devamı kararı verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim