• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Usta Gazeteci Dağdeviren' in MHP Analizi

Demokrat Gebze Gazetesi Sahibi Usta Gazeteci Murat Dağdeviren bugün köşesinde "Ferit Taşdemir ve MHP’nin yol ayrımı" konulu bir yazı kaleme almış. İşte usta kalemin yaptığı o analiz....
Usta Gazeteci Dağdeviren' in  MHP Analizi

Milliyetçi Hareket Partisi –MHP, Türkiye’de kemikleşmiş taban kitlesini hiç kaybetmeyecek bir parti. Nereden bakarsan bak seçimlere yüzde 15’le başlayan MHP, parti yönetimi elense yapıp uyusa bile ülke gündeminin değişikliğine göre yüzde 30’lu oylara bile çıkabilir. 
Ama MHP’de uzun süredir kronik hale gelmiş bir tembellik sorunu var. Değişen hayata ayak uydurmakta zorlanan MHP, önce kendi içindeki dava arkadaşlarını kıyımdan geçirdi. Partinin genel merkezi gibi düşünmeyen kim varsa diskalifiye edildi. Hal böyle olunca aynı rehavet teşkilatlara da yansıyor. 

MHP İÇİN GEBZE’NİN ÖNEMİ 

Gebze, MHP’nin önemli kalelerinden biri. Hem ülkücü gençlik hem de MHP’nin alt yapısı Gebze bölgesinde çok sağlam. Fakat buradaki sağlam yapı bir türlü aktif hale geçemiyor. Genel itibariyle Gebze gibi MHP’nin oy deposu olan bir coğrafyada ilçe yönetiminin başarısız olduğunu söyleyebiliriz. 

MHP ilçe başkanı Ferit Taşdemir iki dönemdir partinin Gebze’deki kaptan koltuğunda oturuyor. Şahsen tanıdığım ve karakter olarak takdir ettiğim sayın Taşdemir partisi için doğru kararlar veremedi.Özellikle son yerel seçimlerde gösterdiği aday MHP’yi bırak başarılı olmayı gülünç duruma düşürdü. 

Oysa Kocaeli genelinde MHP’nin varlığı Gebze’deki durumuna bağlı. Gebze’yi çıkart, Kocaeli’nin tüm ilçelerinde MHP’nin aldığı oy Gebze’deki oy toplamı kadar yapmıyor. MHP’nin Gebze’deki aldığı oy oranı partinin tüm Kocaeli yükünü sırtlıyor. Hal böyle olunca Gebze’de doğru atılmayan bir adım partinin tüm Kocaeli dengesini alt üst etmeye yetiyor. 

MHP GEBZE’DE GÜÇ KAYBEDİYOR 

MHP, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Kocaeli genelinde yüzde 10,6 oy aldı. 2011 seçimlerinde oyunu yüzde 11,9’a çıkardı; fakat bu asla yeterli bir rakam değil. 2014 yerel seçimlerinde ise MHP’nin Kocaeli’deki oy oranı 12,8’de kaldı. 

Gelelim en vahim tabloya. 2009 yerel seçimlerinde MHP, Gebze ilçesinde yüzde 15,5 oy aldı. Bu MHP için rekor bir rakam. MHP, 2014 belediye seçimlerinde ise yüzde 11,3’e kadar geriledi. 2011 seçimlerinde MHP, Gebze gibi oy deposu olan bir yerde yüzde 11,9 oy alabildi. 

Oysa 2009 yılından bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye ve Kocaeli’de oyunu yükseltiyor.Fakat aynı yıllarda Gebze’de partinin yaptığı tercihler nedeniyle MHP kan kaybediyor.
Ortaya koyduğumuz matematik verileri MHP’nin Gebze’de günden güne eridiğini gösteriyor. Bu somut ve rakamların anlattığı bir gerçek. 

FERİT BAŞKANIN YOL AYRIMI 

MHP ilçe başkanı Ferit Taşdemir ama çevresindeki arkadaşları ama kendi tercihleri nedeniyle partisini Gebze gibi bir yerde başarıya ulaştıramadı. Şimdi başkan Taşdemir’in önünde ciddi bir yol ayrımı var. 2015 seçimleri Ferit Taşdemir’in siyasi hayatında çok önemli bir dönüm noktası olacak. Eğer yeniden bir hata yaparsa siyasi hayatı ciddi sıkıntıya girer ve bir daha partisinden görev alamayabilir. 

Ama günün siyasetini ve günün şartlarını iyi okur iyi bir milletvekili listesiyle seçime giderse siyaseten de Ferit başkanın önü açılır. 

MHP’nin yükselen bir grafiği var. Seçimler yaklaştıkça bu oran artabilir. Ülke gündeminde her şey MHP’nin lehine gelişiyor. Halk yerelde de tanıdık ve sevilen isimler görmek istiyor. Ferit Taşdemir, yaklaşan genel seçimler öncesi Kocaeli milletvekilliği aday sıralamasında Gebze’nin liste başı yerlerini almalı. Bu listeye Gebze’de her kesimin seveceği, siyasi tecrübesi olan, partide ağabey rolünü üstlenecek, maddi olarak kimseye bağlı olmayan isimler bulunmalı. 

MHP ve Ferit Taşdemir oylarını arttırmak istiyorsa önlerinde tarihi bir fırsat var. MHP mutlaka AK Parti’den oy almalı. Eğer gösterdiği aday ve adaylar AK Parti’ye de yakın bir isim olursa hep rakibine zarar vermiş olur, hem de aldığı oyu rakip partiden aldığı için başarısını katlar. 

Taşdemir aday belirleme sürecinde AK Parti kriterine de dikkat etmeli. Gösterdiği aday önce AK Parti’ye giden MHP oylarını yuvaya döndürmemi. MHP kısır döngüler içinden çıkamazsa büyük bir hata yapmış olur. 

MHP özellikle Erzurum, Kars ve Giresun gibi Anadolu oylarını kaybediyor. Bu coğrafyaların oyları Gebze’de bir hayli yüksek. Hemşeri kriteri de çok önemli. Ferit Taşdemir böyle bir ismi veya isimleri gece gündüz demeden arayıp bulmalı. İcabında bu özellikleri taşıyan isimlere gidip bizzat teklif götürmeli. 

Yukarıda saydığım vasıfları taşıyan isimlerin oluşturduğu bir aday sıralaması olursa MHP asla Kocaeli’de bir milletvekili ile yetinmez. Tarihe not düşmek için söylüyorum; Başkan Taşdemir Gebze’yi temsil eden bir liste hazırlasın ve bu özellikleri taşıyan isimleri listeye koysun en az 3 kişi MHP Kocaeli milletvekili olarak Ankara’ya gider. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim